15 greșeli la dresajul unui câine

[ad_1]

Dresajul unui câine pare ușor atunci când urmarim un dresor calificat și cu experiență. Cu toate acestea, nu toți antrenorii au aceleași abilități sau experiență, iar greșelile în antrenamentul câinilor sunt mai frecvente decât s-ar putea crede.

Dacă vă gândiți să deveniți antrenor sau începeți să vă dresati câinele pe cont propriu, vă poate ajuta să cunoașteți greșelile care apar cel mai frecvent în timpul antrenamentului câinelui.

În acest articol e-pet.ro vom explica ce sunt acestea cele mai frecvente 15 greșeli la antrenarea unui câine, continua să citești:

1. Folosiți dresaj tradițional pentru câini

Această greșeală este foarte frecventă în rândul persoanelor care respectă cu strictețe stilul tradițional de dresaj. Este un criteriu educațional în care predomină întărirea și pedepsele negative, cu intenția de a face să dispară un comportament nedorit.

Cu toate acestea, această metodă poate duce la răspunsuri imprevizibile câinelui, în special la cei care suferă probleme comportamentale grave. De asemenea, nu elimină neapărat comportamentul pe care încercam să-l schimbăm.

Dresajul tradițional pentru câini este prezent în majoritatea paginilor dedicate educației și dresajului pentru câini. Din acest motiv,  ne străduim să schimbăm această perspectivă folosind o consolidare pozitivă în toate articolele noastre.

15 greșeli la antrenarea unui câine - 1. Folosirea antrenamentului tradițional al câinilor

2. Un impuls prea mic

Întărirea pozitivă constă in recompensarea câinelui când faceti o comandă sau aveți o atitudine care ii place. Întărirea unui comportament se poate face prin mâncare, mângâieri sau cuvinte amabile și acest lucru ajută animalul să-și amintească mai ușor și să îmbunătățească relația pe care o are cu noi.

Rata de întărire ar trebui să fie ridicata la învățare. Acest lucru vă asigură sa rămâna motivați și vă permite să faceți repetări multiple în cel mai scurt timp. Mulți antrenori dau prea puține „recompense” alimentare sau se joacă foarte puțin cu câinii lor, determinându-i să-și piardă interesul pentru antrenament și să se concentreze pe mâncare sau jucării. În unele cazuri, acești câini devin frustrați și dezvoltă comportamente obsesive față de mâncare sau jucării. Faceți-vă niște biscuiți delicioși pentru câini, urmând sfaturile e-pet.

15 greșeli la dresarea unui câine - 2. O armare prea mică

3. Moment prost

Momentul este sincronie între comportament și întărire (mâncare, jucărie etc.). Momentul nepotrivit înseamnă că prezentați deliciul înainte sau mult după comportamentul dorit, astfel câinele nu asociază comportamentul cu „recompensa”.

Majoritatea antrenorilor au un timp prost la început, dar îl îmbunătățesc cu experiența. Dacă antrenamentul câinelui dvs. nu progresează, evaluați dacă timpul dvs. este adecvat. Puteți cere unui prieten să vă urmărească antrenamentul și să vă evalueze momentul.

15 greșeli atunci când dresezi un câine - 3. Moment prost

4. Pedepse

Deși există metode bazate pe întărirea și pedepsirea negativă, în general singurul lucru care se realizează cu acestea este de a inhiba comportamentul câinelui și că răspunde doar din teamă. Acest tip de antrenament poate duce la probleme de agresiune în unele cazuri sau poate inhiba complet răspunsurile animalului. De aceea, este mai bine să reduceți la minimum pedeapsa.

15 greșeli la antrenarea unui câine - 4. Pedepse

5. Comportament nefiresc

Când pregătiți un câine, trebuie să luați în considerare comportamentul său natural. Nu toți câinii au aceleași comportamente instinctiv și nu toți au aceeași abilitate pentru diferite funcții (deși toată lumea poate fi educată să se comporte bine și să fie tovarăși buni).

De exemplu, este practic imposibil să înveți un beagle să urmeze traseele. Pentru un câine care nu este motivat de mâncare, vor trebui folosite jocuri sau alte bunatati, în timp ce un câine timid va necesita mai multă răbdare decât unul extrovertit. Acest comportament nu este întotdeauna legat de rasă, este influențat și de personalitatea sau inteligența mentală a animalului.

15 greșeli la antrenarea unui câine - 5. Comportament nefiresc

6. Coerență

Să dresezi un câine trebuie să fii consecvent. Dacă îi interzici să doarmă în pat într-o zi și îi permiți să nu mai scâncească a doua zi, nu faci decât să derutezi câinele.

A fi inconsecvenți în educația lor sau în viața de zi cu zi îl determină pe câine să dezvolte comportamente inadecvate sau să atingă un rol în casă care nu îi aparține. Trebuie să stabilim aceleași standarde între toți membrii familiei pe care trebuie să le respectăm și să le respectăm cu toții.

15 greșeli la antrenarea unui câine - 6. Coerență

7. Ședințe de antrenament foarte lungi sau foarte scurte

Este ușor să vă entuziasmați de învățarea câinilor și să efectuați sesiuni de antrenament foarte lungi de 10 minute sau mai mult. Aceste sesiuni au plictisit și obosit câinele, demotivându-l și făcându-l dificil să învețe. De asemenea, este ușor să cazi la cealaltă extremă și să crezi că sunt suficiente câteva repetări. Ambele extreme sunt antrenamente proaste.

Amintiți-vă că sesiunile de antrenament pentru câini ar trebui să fie scurte, dar să permită mai multe repetări. Este mai bine să distribuiți trei sesiuni de 5 minute pe tot parcursul zilei decât să faceți o singură sesiune de 15 minute, de exemplu. Aflați cum ar trebui să fie o sesiune de antrenament pentru câini și câteva sfaturi suplimentare pentru a vă ajuta să o dezvoltați corect.

15 greșeli la antrenarea unui câine - 7. Ședințe de antrenament foarte lungi sau foarte scurte

8. Alegerea condițiilor greșite pentru fiecare sesiune

Antrenorii începători rareori văd distragerile care există în timpul antrenamentului și nu înțeleg de ce durează atât de mult timp să învețe cainii. Trebuie să alegeți locul de antrenament în așa fel încât să nu prezinte distrageri excesive pentru nivelul câinelui dvs.

Aceasta înseamnă că la început nu ar trebui să existe nimic care să concureze cu dvs. pentru atenția câinelui dumneavoastră. Chiar și alte persoane care vorbesc cu tine pot fi o distragere a atenției. Pe măsură ce progresați în antrenament, veți include distrageri, dar alegând întotdeauna condițiile în care urmează să efectuați fiecare sesiune.

15 greșeli la antrenarea unui câine - 8. Alegerea condițiilor greșite pentru fiecare sesiune

9. Nu generalizați comportamentul

Pentru ca câinele dvs. să răspundă în diferite circumstanțe, trebuie să-i generalizați comportamentele diferite locuri și situații. Acest lucru ar trebui făcut treptat, dar este foarte necesar. Dacă nu, câinele tău îți va răspunde numai în anumite circumstanțe și locuri. Repetarea unui comportament sau ordine în medii și momente diferite este cheia pentru câinele nostru să-l înțeleagă și să-l efectueze în mod corespunzător.

15 greșeli la antrenarea unui câine - 9. Nu generalizați comportamentul

10. Nu elimina recompensele fizice

Pe măsură ce câinele dvs. învață și își îmbunătățește antrenamentul, trebuie să faceți acest lucru elimina utilizarea alimentelor cu care intaresti fiecare comportament. Încetul cu încetul, trebuie să folosești alte întăritoare în situațiile de zi cu zi. În caz contrar, câinele dvs. va aștepta atâta timp cât aveți mâncare în mână pentru a răspunde comenzilor dvs. Același lucru este valabil și pentru jucării.

Desigur, în timpul sesiunilor de întreținere puteți refolosi alimentele pentru a îmbunătăți comportamentul, dar alimentele nu ar trebui să fie o condiție pentru ca câinele dvs. să răspundă în situații de zi cu zi. Folosește și felicitări “Foarte bun!“, mângâieri și uneori fără întăriri. Desigur, când îl are bine dobândit.

15 greșeli atunci când dresezi un câine - 10. Nu elimină recompensele fizice

11. Repetați comenzile

Toți antrenorii neexperimentați repetă comenzile excesiv la început. Astfel, dacă câinele nu se întinde, repetă „platz, platz, platz …” de parcă asta l-ar face să le acorde atenție. Este normal, dar nu ar trebui să fie un obicei, de atunci comanda își pierde sensul pentru câine.

15 greșeli la antrenarea unui câine - 11. Repetați comenzile

12. Nu il antrenezi suficient

Acest lucru este foarte frecvent la cei care doresc să își antreneze singuri câinii. Ei încep la  bine, dar treptat pun deoparte antrenamentul până când își antrenează câinii doar ocazional. În același mod în care nu poți învăța să cânți la pian practicând doar o dată pe lună, câinele tău nu va fi niciodată bine antrenat dacă nu îl antrenezi frecvent.

15 greșeli atunci când dresezi un câine - 12. Nu te antrenezi suficient

13. Folosiți stiluri mixte

De asemenea, este foarte obișnuit să împrumutați tehnici de formare din toate părțile. În loc să ajute, acest lucru ajunge să fie contraproductiv, deoarece vă încurcă și vă încurcă și câinele. Luând o singură referință fiabilă și urmați-o. Dacă utilizați un manual de antrenament pentru câini, continuați cu tehnicile sale. Dacă luați cursuri cu un antrenor profesionist, nu treceți la tehnicile pe care le-ați văzut la televizor.

15 greșeli la antrenarea unui câine - 13. Folosirea stilurilor mixte

14. Nu continuați dresajul unui caine

Odată ce ați finalizat un curs de dresaj, câinele dvs. se va comporta bine în anumite situații. Cu toate acestea, dacă nu continuați să exersați cu el, încetul cu încetul el va uita de obiceiurile bune și înlocuindu-le cu obiceiuri proaste noi (sau vechi).

Antrenamentul nu se termină în câteva luni. Este ceva ce trebuie continuat de-a lungul vieții câinelui, deși devine mai ușor, deoarece obiceiurile bune devin mai puternice la câine.

15 greșeli la antrenarea unui câine - 14. Nerespectarea instruirii

15. Anticipați intențiile câinelui dvs.

Nu începeți o sesiune de antrenament fără a o planifica. Nu așteptați ca câinele dvs. să se obișnuiască să tragă de lesă pentru a opri acel obicei prost.

În general, anticipați ce credeți că s-ar putea întâmpla și planificați educația câinelui dvs.. Dacă așteptați să se întâmple lucruri, nu veți avea capacitatea de a răspunde în mod adecvat. Trebuie să vă informați în mod adecvat despre toate etapele vieții câinelui dvs. pentru a obține o educație corectă.

15 greșeli atunci când antrenezi un câine - 15. Anticipează intențiile câinelui tău

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu 15 greșeli la antrenarea unui câine, vă recomandăm să intrați în secțiunea Educație de bază.

[ad_2]

pentruanimale.ro

Comenteaza