Alimente periculoase sau toxice pentru pisici

[ad_1]

Alimente periculoase pentru pisici:!

Când vine vorba de pisica ta, vrei să te asiguri că are cel mai bun tip de mâncare pentru nevoile ei nutriționale. Din când în când, s-ar putea să fiți tentat să-i oferiți resturi de masă și delicii speciale, dar fiți conștienți de faptul că anumite alimente pot fi otrăvitoare pentru el. Aici avem unele dintre cele mai toxice alimente pentru pisici.

Ceapă și usturoi

Ceapa , usturoiul, șalotele și arpagicul pot afecta globulele roșii ale pisicii și pot duce la anemie. Aceste alimente sunt adesea otrăvitoare atunci când sunt consumate în cantități mari, dar expunerea la forme concentrate de ceapă sau usturoi, cum ar fi amestec de supă de ceapă sau pudră de usturoi, poate fi, de asemenea, toxică. Pisicile cu simptome de letargie, slăbiciune, apetit redus, gingii palide și urină, de la portocaliu la roșu închis, trebuie duse imediat la veterinar.

Pisica Tabby se apropie de femeie stând pe brațul unei canapele în carouri verzi și albe.

Ouă crude, carne crudă și oase

La fel ca oamenii, consumul de ouă crude sau carne crudă poate duce la intoxicații cu salmonella sau E. coli la pisici. Simptomele bolii variază, dar pot include vărsături, diaree și letargie. Salmonella și E. coli pot fi transmise și oamenilor, deci ar trebui să vă spălați bine mâinile după gătit și să țineți pisica departe de aceste alimente crude. Ouăle crude conțin, de asemenea, o enzimă care poate provoca probleme cu pielea și blana. Evitați ca pisica să mănânce, de asemenea, oase crude, deoarece ar putea să se sufoce pe ele, să-i afecteze tractul digestiv sau dinții.

Ciocolată și băuturi cu cofeină

Cu toții am auzit că ciocolata poate fi mortală pentru câini, dar este la fel de otrăvitoare pentru pisici. Ciocolata conține substanțe numite metilxantine, care pot provoca vărsături și diaree, temperatura corporală crescută, tremurături musculare, ritmuri cardiace anormale, disconfort abdominal, sete crescută și convulsii. Metilxantinele se găsesc și în băuturile cu cofeină și trebuie evitate. Consultați medicul veterinar dacă pisica dumneavoastră prezintă oricare dintre aceste simptome. Ca regulă generală, ciocolatele mai întunecate sunt mai periculoase decât ciocolata cu lapte și ciocolata albă.

Alcool și aluat crud

Băuturile alcoolice și alimentele care conțin alcool pot fi periculoase pentru pisica ta. Ingerarea acestuia poate provoca vărsături, diaree, tremurături, dezorientare, probleme de respirație, comă și chiar moarte. De asemenea, este important să vă țineți pisica departe de aluatul crud. Aluatul crud provoacă expansiune în stomac sau produce alcool în stomac. Dacă credeți că pisica dvs. a ingerat chiar și o cantitate mică de alcool, duceți-l imediat la veterinar.

Lapte și produse lactate

Deși pisicii tale îi place să bea lapte, nu este neapărat bine pentru el. Pisicile au probleme cu digestia lactozei din lapte, ceea ce poate provoca stomac deranjat sau diaree. Majoritatea pisicilor sunt expuse la lactoză în laptele mamei lor numai atunci când sunt pisoi. Deoarece pisoii beau laptele mamei doar câteva săptămâni, sistemele lor digestive nu sunt adesea echipate pentru a face față unei reintroduceri la lactoză. Așadar, deși unele pisici nu au nicio problemă în tolerarea laptelui, nu li se recomandă să bea altceva decât laptele mamei în timp ce sunt pisoi, din cauza potențialului de a avea probleme digestive.

Struguri și stafide

Chiar și o cantitate mică de struguri și stafide vă poate îmbolnăvi pisica, acestea putând duce chiar la dezvoltarea rapidă a insuficienței renale. În decurs de 12 ore de la ingestie, apar uneori vărsături. Alte semne care pot apărea în decurs de 24 de ore includ letargia, diareea, apetitul redus, durerea abdominală, scăderea urinării și durerea abdominală.

Deși nu este clar de ce, strugurii și stafidele pot provoca insuficiență renală la pisici și chiar și o cantitate mică poate îmbolnăvi o pisică. Vărsăturile repetate și hiperactivitatea sunt semne timpurii. Deși unele pisici nu prezintă efecte negative, este mai bine să nu vă hrăniți strugurii pisicii și să păstrați strugurii și stafidele de pe tejghele și din alte locuri accesibile pisicii dvs.

Mâncare pentru câini

Deși hrana pentru câini nu este toxică pentru pisici, pisica dvs. are nevoie de un amestec foarte diferit de nutrienți decât un câine. Hrana pentru pisici ar trebui să conțină multă vitamină A, taurină, acid arahidonic și proteine, iar hrana pentru câini are un nivel mult mai scăzut al acestor nutrienți. Câinii pot supraviețui cu un nivel mai scăzut de vitamina A și proteine, în timp ce pisicile nu. Câinii pot produce și taurină și acid arahidonic, dar pisicile trebuie să aibă acești acizi în hrana lor. Fără o cantitate suficientă de taurină, pisicile pot dezvolta boli de inimă, vedere și probleme dentare.

Cum să preveniți pisicile să mănânce alimente periculoase

Viața și bunăstarea pisicii tale depind de tipul de mâncare pe care o mănâncă. Păstrând alimente otrăvitoare și periculoase la îndemâna ei, precum și asigurându-vă că mănâncă o masă echilibrată, o ajutați să rămână sănătoasă.

Iată câteva sfaturi simple pentru a împiedica pisica să mănânce alimente periculoase și toxice:

  • Păstrați mâncarea la îndemâna pisicii dvs. Pentru un pisoi curios, poate fi necesar să instalați încuietori rezistente la pisici pe dulapuri.
  • Nu lăsați pisica să sară pe tejghea în timp ce gătiți sau mâncați.
  • Nu-l hrăniți cu resturile de la masa.
  • Este deosebit de important să fii mai vigilent în timpul sărbătorilor. Există probabil alimente mai tentante în jur, multe dintre acestea putând supăra sau chiar răni stomacul pisicii tale.

Dacă observați sau suspectați că pisica dvs. a mâncat unul dintre aceste alimente, duceți-l imediat la veterinar. În timp ce unele dintre aceste alimente pot provoca un disconfort minor pisicii dvs., altele pot fi mult mai periculoase pentru sănătatea sa. Când aveți dubii, adresați-vă medicului veterinar.

[ad_2]

pentruanimale.ro

Comenteaza