Cum să obosiți un câine?

[ad_1]

A avea un câine ca prieten acasă este o experiență foarte plină de satisfacții. Câinele nu numai că îți va aduce o mulțime de momente distractive, ci și înțelegere, afecțiune, dragoste necondiționată și companie. Cu un prieten cu blană vine o mulțime de responsabilitate, pentru că tu vei fi responsabil cu acoperirea tuturor nevoilor sale, distractia și  exercițiul fizic necesar pentru ca acesta să se dezvolte pe deplin.

Cu toate acestea, în lumea de astăzi este adesea dificil să te plimbi cu câinele ore întregi, așa că e-pet.ro îți prezintă acest articol despre cum să obosiți un câine, cu mai multe recomandări pentru ca tovarășul tău de aventură să-și ardă toată energia.

Ce înțelegem prin obosirea câinelui?

Indiferent de rasă, câinii trebuie să facă mișcare zilnic sau cel puțin de câteva ori pe săptămână, nu numai pentru sănătate fizică, dar și pentru starea de bine emoționala. Cu toate acestea, știm că astăzi, cu responsabilitățile multiple ale vieții de astăzi, și mai ales pentru cei care locuiesc în oraș, este mai dificil să-i oferi câinelui tău tot timpul liber de care are nevoie.

Un câine care nu face suficiente exercitii acumulează prea multă energie și devine hiperactiv, așa că va încerca să se distragă cu primul lucru pe care îl gaseste. Ca o consecință a acestui fapt, el poate începe să facă prostii pe acasă, distrugând lucruri valoroase cu mușcăturile sale. În plus, riscați să dezvolte probleme de obezitate, sau chiar    probleme articulare.

Cu toate acestea, este suficientă puțină organizare pentru a crea o rutină corectă, completă și distractivă atât pentru câine, cât și pentru tine. Rutina trebuie introdusă treptat, nu poți forța un animal care nu exercită frecvent să alerge sau să meargă o oră întreagă de la o zi la alta. Preferați orele cu puțin soare și amintiți-vă să aduceți o lesă extensibilă și apă pentru dvs. și pentru tovarășul dvs. cu blană.

Este important să ne amintim ca acest exercițiu nu ar trebui să se concentreze pe obosirea câinele tău, dar prin conceperea unor modalități creative de a-i oferi  divertisment sigur și plăcut care îi permite să-și dezvolte corpul si mintea, deci ar trebui incluse activități care stimulează învățarea. Iată câteva idei.

obosiți un câine

Cum să obosiți un câine acasă?

Pentru cei care nu au mult timp, obosirea unui câine acasă este o opțiune. Iată câteva recomandări pentru acest lucru:

1. Joacă-te cu ascuns lucruri

Câinilor le place sa adulmece și  sa caute lucruri. Amintiți-vă că multi caini au fost folositi de ani de zile ca vânători, păstori, printre alte meserii. De aceea, distracția într-o căutare nu numai că vă va exercita, ci ii va testa și abilitățile mentale și abilitățile de rezolvare a problemelor.

O idee este că unul dintre membrii familiei sa se ascunda într-un anumit loc din casă fără ca câinele să observe, și apoi să adulmece o haina de la  acea persoană și să-l îndemne să o caute. Când îl găsiți, nu uitați felicitati-l și mangaiati-l.

O altă metodă constă în faptul că întreaga familie se ascunde în locuri diferite și pe rând striga câinele din ascunzătoarea lor, răsplătindu-l când ajunge la locul potrivit, in acest fel jocul poate dura mai mult.

2. Aflați comenzi noi

Un câine adult ar trebui să cunoască deja comenzile de bază de antrenament, care vă vor ușura viața. Cu toate acestea, niciodată nu este prea târziu pentru un caine să învețe lucruri noi, de la trucuri distractive la comenzi mai complicate.

Petrecerea a 5 până la 15 minute pe zi de câteva ori pe săptămână învățând noi comenzi îi va da câinelui ceva exercițiu și îi va pune intelectul la încercare. Folosiți întotdeauna întăriri pozitive și jucați-vă cu câinele dvs. când se termină faza de antrenament.

3. Exercițiu pe scări

În oraș, este adesea dificil să găsești locuri potrivite pentru ca câinele tău să alerge și să facă mișcare, așa că trebuie să fii ingenios pentru a găsi cele mai bune locuri. Dacă vedeți scări puțin folosite lângă casă, jucați-vă cu câinele  du-te sus și jos. Desigur, nu-l excita excesiv, el s-ar putea răni accidental.

Acest exercițiu funcționează și în zilele în care plouă sau când vremea este rea și nu pot ieși afară să se joace. Dacă locuiți într-un apartament și scările sunt puțin circulate în anumite momente ale zilei, profitați de această ocazie.

4. Cursa și urmărirea

Acesta este un alt tip de joc, dar la aceasta veți participa mai activ. Ați văzut vreodată jucării pentru pisici care constau dintr-un șir care se termină într-o jucărie? Puteți face unul singur pentru câinele dvs., legând la sfârșit una dintre jucăriile sale preferate.

Apropie-te de câine și lasă-l să vadă păpușa și, când vrea sa o prindă, trage departe de el. Lasă-l să  alerge și să va distrati împreună. Desigur, amintiți-vă că trebuie să câștigați de câteva ori și să-i permitețisi lui să câștige.

Cum să obosiți un câine? - Cum să obosiți un câine acasă?

Cum să obosiți un câine hiperactiv?

Unii câini acumulează mult mai multă energie decât alții, fie din cauza vârstei, a rasei, fie pentru că nu li se oferă prea mult loc să se distreze. Acest lucru poate provoca hiperactivitate la câine, care poate fi fiziologică sau patologică, adică datorită unei boli, hiperkinezie. Pentru ei vă prezentăm mai multe opțiuni:

1. O plimbare frumoasă

Plimbările sunt o modalitate ușoară de a vă exercita câinele și o puteți face și voi. Profitați de ieșirile din apropierea casei pe care trebuie să le faceți pentru a vă plimba cu câinele, atâta timp cât îl puteți ține în permanență cu voi.

Alege ore de trafic reduse și bucură-te de ieșirea cu câinele tău plimbându-va relaxat. Lasă-l să interacționeze cu alți potențiali colegi de joacă și lasă-l sa adulmece cât vrea. Acest lucru le permite să se relaxeze și să cunoască bine mediul în care trăiesc, ceea ce le asigură bunăstarea.

Poate vrea să isi marcheze teritoriul prin urină. El preferă o lesă fixă ​​extensibilă, astfel încât câinele să poată explora cât vrea, fără a pierde siguranța că se va pierde.

Cu ceva la fel de simplu ca mersul pe jos, câinele își va exercita mușchii, va crea rezistență pentru alte activități cu impact mai mare, în timp ce își va pune la încercare nasul cu tot ce se află în calea lui și va intra în contact cu alți câini și oameni.

2. Alergare sau jogging

Dacă sunteți o persoană căreia îi place să alerge, câinele dvs. vă poate însoți în rutina respectivă. Dacă nu este obișnuit, ar trebui să crești intensitatea și durata jogului puțin câte puțin. Alegeți locuri sigure și cu trafic auto redus.

De asemenea, îl puteți face să se joace cu diferite jocuri. Căutați mingea sau urmăriți un puck sau o farfurie zburătoare Sunt printre preferatele câinilor. Vă va permite să alergați, săriți, să exersați comenzile (să aduceți, să eliberați) și să-i exercitați abilitățile de căutare și calcul, atât atunci când găsiți mingea, cât și când asteapta ca pucul să se afle la o distanță adecvată pentru a-l atinge.

Bineînțeles, jocul cu o minge sau fresbee la câini poate provoca efectul opus, arătându-se neobosit și nervos. Dacă acesta este cazul tău și crezi că câinele tău își mărește nivelul de stres odată cu jocul, incearca un alt tip de exercițiu.

3. Faceți o baie

Majoritatea câinilor se bucură de apă, așa că învățarea lor să se simtă calmi într-o piscină sau lac nu este de obicei dificilă. Înotul este un exercițiu excelent pentru câini, deoarece mulți mușchi sunt puși în mișcare.

Dacă aveți undeva aproape de casă unde câinele dvs. poate înota și ziua este fierbinte, nu vă gândiți de două ori! În apă îl poți învăța și să caute și să prindă obiecte, așa că sunt recomandate și exerciții cu mingea.

4. Interacțiunea cu alți câini

Mulți câini adoră să alerge și să se joace cu alții din aceeași specie, așa că la plimbări sau în parc, cainele tau poate sa isi faca prieteni. Totul va depinde de caracterul ambilor câini (deoarece unii nu suportă compania semenilor lor) și de dispoziția stăpânului, dar, în general, va fi întotdeauna posibil să găsești pe cineva cu care să se poată juca.

Monitorizați interacțiunea celor două animale pentru a detecta orice comportament ostil și pentru a evita un posibil accident. Pe măsură ce trec zilele, câinele tău va avea mai mulți prieteni, cu care va arde multă energie.

Amintiți-vă că este recomandabil să opriți sesiunile de joc între doi câini la fiecare 5-10 minute pentru a evita stresul excesiv cauzat de joc. Din când în când luați-l și faceți o mică tură pentru a se relaxa.

5. Exersează săriturile

Saltul nu înseamnă doar un salt simplu pentru câinele tău, dar câinele trebuie să calculeze înălțimea adecvată care îi permite fie să degajeze obstacolul, fie să prindă ceva care este în aer. Jocul Frisbee implică sărituri, dar nu aceasta este singura modalitate de a face acest exercițiu.

Saltul cu obstacole, a cărui practică profesională este Agilitatea, este foarte popular în lumea canină, dar animalul tău de companie poate începe cu ceva mai simplu dacă nu este obișnuit cu acel joc. Așezați diferite obiecte care sunt capabile să sară într-un spațiu din casă și începeți un joc cu el; De asemenea, puteți profita de atracțiile oferite în parcurile pentru câini.

Dacă vă gândiți să începeți Agility, nu ezitați: această activitate este foarte completă prin combinarea sportului, ascultării, stimulării mentale și întăririi.

Cum să obosiți un câine? - Cum să obosiți un câine hiperactiv?

Cum să obosiți mental un câine?

Când vine vorba de oboseala și exercițiul unui câine, nu totul funcționează usor, există și activități pentru a-i pune mintea și inteligența la lucru, esențiale pentru o bunăstare completă:

1. Testează-i nasul

Câinii cunosc lumea prin mirosul lor mai mult decât oricare dintre celelalte simțuri. Credeți sau nu, adulmecarea pentru o vreme este considerată o exercițiu fizic și mental.

Există mai multe moduri de a te juca cu câinele tău în acest fel, dar cel mai eficient este să folosești delicii sau biscuiti pentru câini. Ascundeți mai mulți în jurul casei sau grădinii și lăsați câinele să se distreze găsindu-i.

Pentru a face jocul mai dinamic, adăugați în mod intenționat câteva obstacole între câine și locurile unde se găsesc deliciile, astfel încât să poată afla cum să ajungă la ele. Această activitate, cunoscută sub numele de in cautarea, este utilizat pe scară largă pentru a îmbunătăți bunăstarea câinelui și pentru a preda comanda „căutare”.

O variantă a acestei activități este sa înlocuiești delicatesele  cu jucăria preferată de câinele tău și roagă-l să o caute după ce l-ai ascuns.

2. Antrenează-i maxilarul

Maxilarul câinelui este o zonă pe care adesea o ignorăm atunci când vine vorba de antrenament, dar care este vitală pentru sănătatea sa. Un maxilar care se antreneaza nu numai că rămâne puternic, dar și anumite jucării ajută dintii  câinelui dvs. sa ramana curati, îndepărtând resturile alimentare și protejându-le împotriva plăcii și tartrului.

De parcă asta nu ar fi suficient, multe dintre jucăriile pe care le găsești pe piață, fie din țesătură, fie din cauciuc, sunt concepute atât pentru ca câinele să ciugulească, cât și pentru ca tu să tragi jucăria din cealaltă parte. Pe lângă faptul că l-a învățat să arunce obiecte, cu acest tip de jucării (jucării de mestecat și altele asemenea), câinele va învăța să-și modifice puterea maxilarelor.

Amintiți-vă că în acest tip de joc trebuie să câștigați amândoi, uneori unul, alteori altul.

3. Duceți-l să cunoască locuri noi

Un loc necunoscut reprezintă o infinitate de sunete și mirosuri noi pentru câine, așa că va înnebuni explorand tot ceea ce îl înconjoară. Lasă-l să exploreze, să privească și să adulmece cât vrea, întotdeauna sub supravegherea ta. Vei vedea cât de obosit se întoarce acasă!

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu Cum să obosiți un câine?, vă recomandăm să intrați în secțiunea Caini.

[ad_2]

pentruanimale.ro

Comenteaza