câinele îmi linge picioarele

De ce câinele îmi linge picioarele?

[ad_1]

Câinele meu mă linge mult – De ce și ce să fac?

Nu există nicio îndoială că un câine care-și linge stăpânul a generat un legătură afectivă importantă cu el. Acesta este un fapt pozitiv pentru relația dintre animalul de companie și tutorele său, dar la fel ca în cazul tuturor faptelor pozitive, atunci când acestea devin excesive, încetează să aibă o conotație la fel de pozitivă ca înainte de a trece linia in exces.

Ținând cont de faptul că comportamentul de lins canin este o demonstrație și un parametru evident al existenței unui mare atașament, al unei legături afective puternice și al respectului dintre animal și stapanul sau, este timpul să înțelegem de ce îmi linge câinele picioarele. Continuați să citiți acest articol e-pet.ro și descoperiți răspunsul!

Acest comportament de lins al câinilor către alți membri ai grupului lor social (fie acest grup format din oameni sau alți câini) are un origine înnăscută si evolutivă . Linsul este un comportament care întărește legătura afectivă și emoțională dintre indivizii aparținând aceluiași grup social sau turmă.

Linsul canin îndreptat spre propria blană are funcția de a-l menține în condiții igienice și sanitare perfecte. Linsul curățata prin acțiunea de tragere  majoritatea ectoparaziților care locuiesc în mod normal in blana și pielea animalelor. Deși acești paraziți sunt locuitori naturali, lipsa curățeniei prin lins de către câine duce la un exces în cantitatea acestor ectoparaziți, ceea ce ar duce la generarea de dermatite la câini care, la rândul lor, ar putea duce la contaminarea cu bacterii , generând o infecție dermatologică gravă. În acest fel, câinele, cu linsul îngrijit al blănii, ține la distanță acești oaspeți care trăiesc în stratul exterior al pielii sale.

Saliva câinelui este cunoscută astăzi pentru a conține o serie de substanțe chimice cu proprietăți bactericide, și aceasta este ceea ce permite rănilor susținute pe suprafața pielii să fie mai ușor vindecate atunci când câinele are acces să lingă acele răni care au apărut fie într-o luptă, fie într-un accident. Câinele care reușește să-și lingă rănile are șanse mai mari să nu se infecteze.

Aceast lins, atât a blănii, cât și a rănilor cutanate, s-a observat că câinii nu o efectuează doar pe propriul corp, ci și pe acei indivizi sau colegi de grup cu care au o legătură afectivă puternică și pozitivă.

De ce îmi linge câinele picioarele? - Caracteristicile comportamentale ale câinilor

Când câinii prezintă acest comportament, se poate datora mai multor motive:

  • Te iubește: Unul dintre principalele motive pentru care câinele tău îți linge picioarele sau picioarele este că încearcă să-ți arate afecțiunea. Cu alte cuvinte, câinele tău te iubește.
  • Încerca să vă atraga atenția. Pe de altă parte, dacă câinele tău este flămând, sete, vrea să meargă sau să se joace, este probabil ca el să-ți lingă picioarele pentru a-ți atrage atenția și a-ți transmite nevoia.
  • Anxietate: Dacă câinele dvs. vă linge în mod compulsiv, poate însemna că, dintr-un anumit motiv, câinele dvs. suferă de anxietate. Anxietatea la câini poate apărea din diverse motive, așa că ar trebui să revizuiți comportamentul animalului dvs. de companie cu medicul veterinar.
  • Generalizarea comportamentului: Se poate întâmpla, de asemenea, ca câinele tău să te lingă pentru că și-a dat seama că îți place de el, întrucât mai târziu îl răsplătești cu mângâieri sau laude, așa că el va continua să o facă pentru a-ți face plăcere. Aceasta este ceea ce se numește generalizarea comportamentului. acesta din urmă consideră că acest comportament al câinelui său este plăcut față de el și că, contrar reprimării, îl recompensează cu mângâieri sau laude animalului, întărind acest comportament și generând un obicei la câinele său.
  • Acces usor: Dacă câinele tău vrea să te lingă din orice motiv, el îți poate alege picioarele doar pentru că are un acces mai mare la ele.

Cu toate acestea, dacă credeți că câinele dvs. vă linge excesiv sau mai mult decât înainte, vă sfătuim să mergeți la medicul veterinar pentru a putea evalua situația împreună cu profesionistul.

Există multe sfaturi care pot fi indicate în această situație, cum ar fi:

  • Distrați-le atenția: redirecționarea comportamentului câinelui către o altă activitate poate fi o soluție bună pentru a vă dezvăta câinele de acest tip de comportament.
  • Armare pozitivă: Întărirea pozitivă poate fi, de asemenea, foarte utilă pentru reeducarea câinelui. Sfatul nostru este că aveți mâncăruri la îndemână și că îl recompensați atunci când nu vă linge. În acest fel, va înțelege că, dacă nu te linge, va primi premii.
  • Comenzi de bază: De asemenea, poate fi de mare ajutor să vă educați câinele în comenzile de bază ale ascultării. Acest lucru vă va ușura, de exemplu, când spuneți „nu” să se opresca din ceea ce facea.
  • Mergi la un etolog. Dacă credeți că linsul câinelui dvs. se datorează unei probleme majore de anxietate sau comportament, vă sfătuim să solicitați ajutor unui profesionist în comportamentul canin.

În oricare dintre cazuri, reeducarea câinelui se realizează urmând și respectând cele trei reguli: practică, răbdare și perseverență. Câinele este un animal nobil care, atunci când este respectat și acordat timp, învață cu o ușurință și o viteză incredibile.

[ad_2]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top