De ce papagalul meu aruncă mâncare?

[ad_1]

Unul dintre cele mai frecvente comportamente la papagalii domestici este acela că, atunci când mănâncă, aruncă multă mâncare afară din castron, provocând murdărie în habitatul lor. Nu vorbim despre resturi de alimente, ci despre alimente întregi.

Te-ai întrebat vreodată de ce papagalul tău aruncă mâncare? Crezi că este pentru că nu-i place sau pentru că se distrează uitându-se la tovarășul său uman care îl ridică mereu? În acest articol despre vom vorbi despre Cauze care explică de ce un papagal aruncă mâncare și solutii posibile.

Dieta la papagali

Este un factor căruia trebuie să îi acordăm o atenție specială, deoarece este esențial pentru ei să rămână sănătoși. O dietă incorectă și deficitară poate provoca probleme în dezvoltarea animalului, apariția bolilor și chiar moartea papagalului dvs., în plus, acestea pot părea comportamente nepotrivite.

Dieta corectă este una concepută într-un mod echilibrat, cu alimente variate care țin cont nevoile speciei, vârsta și momentul vital al papagalului.

Avem două opțiuni pentru a ne hrăni papagalul:

  • Furaj extrudat: acest tip de hrană este formulat pentru a oferi nutriție completă animalului nostru. Pe piață putem găsi multe mărci cu diferite formate și să-l alegem pe cel care ni se potrivește cel mai bine. Pentru noi este un mod foarte simplu de a ne hrăni animalul de companie, dar papagalul poate fi dificil să îl accepte dacă nu este obișnuit cu el încă din copilărie. Chiar și așa, dacă ne hotărâm să oferim acest tip de mâncare, medicii veterinari recomandă de obicei să se ofere o cantitate suplimentară de legume și fructe proaspete.
  • Semințe, legume și fructe: dacă vrem ca animalul nostru de companie să urmeze o dietă mai asemănătoare cu cea pe care ar avea-o în mediul său natural, trebuie să o hrănim zilnic cu un amestec de semințe, fie cumpărând pachetele deja pregătite, fie făcându-ne propriul amestec. Semințele reprezintă 50% din alimentele ingerate zilnic de papagal, legumele reprezintă 45% din dietă și fructele 2,5%. Celelalte 2,5% vor fi suplimentele alimentare pe care trebuie să le oferim papagalului nostru pe o bază rotativă, cum ar fi nucile, calciul (osul de sepie sau blocurile de calciu pentru papagali) și granulele (pietre mici care ajută la digestie sunt semințele).

Dacă doriți să aflați mai multe despre ceea ce mănâncă papagalii, puteți arunca o privire la articolul despre fructe și legume pentru papagali. Veți putea afla, de exemplu, ce fructe pentru papagali puteți cumpăra.

În cele din urmă, ceva foarte important pe care ar trebui să-l știți este ce alimente nu ar trebui să mănânce niciodată aceste animale. Alimente de origine animală (carne, pește, produse lactate …), alimente prăjite, cu zahăr, condimente sau băuturi alcoolice nu pot face parte din dietă a unui papagal. Veți găsi o mulțime de informații despre acest subiect în articolul alimente interzise pentru papagali, de asemenea, de la e-pet.ro.

Papagalul

Cauze care determină papagalul să arunce alimente

Te întrebi de ce papagalul tău risipeste atîta mancare? În general, am putea spune că papagalii sunt oarecum „dezordinați” atunci când vine vorba de mâncare, dar în anumite cazuri, cantitatea de mâncare aruncată este mare, motiv suficient pentru a ne întreba de ce.

Unul dintre motivele pentru care papagalii își aruncă mâncarea este că căutați și selectați mâncare mai apetisantă pentru el. Dacă îl hrănim cu semințe și legume, acesta va arunca ceea ce nu-i place și va mânca ingredientele sale preferate. Dacă credeți că acesta este motivul pentru care papagalul dvs. se comportă astfel, o opțiune este schimbați dieta cu una cu furaje extrudat, deși este cu adevărat dificil pentru acele animale care nu sunt obișnuite de la o vârstă fragedă.

Sunt cateva tehnici distractive pe care le puteți încerca, astfel încât animalul dvs. de companie să accepte și să se bucure de pelete, aceeași tehnică poate fi folosită pentru a introduce orice mâncare nouă. Ceea ce ar trebui să faceți este să tratați alimentele noi ca o jucărie și introduceți-l în același mod în care faceți de obicei cu acestea, puteți face mici zornăituri care să le atragă atenția și să încerce să le manance.

Plictiseala. 

Este un alt motiv pentru care un papagal își irosește alimentele excesiv. Papagalii sunt animale care necesită provocări mentale și noi stimuli în mod constant, au un intelect foarte dezvoltat, cu nevoi care trebuie satisfăcute pentru a avea o sănătate mintală bună și a fi fericiți. Trebuie să ne asigurăm că habitatul animalului nostru de companie are o îmbogățire adecvată a mediului.

Folosind jucării, oglinzi sau exersând cu ele mici puzzle-uri Acesta va face ca animalul nostru să se simtă împlinit, de asemenea, ne vom dezvolta relația cu el într-un mod sănătos și distractiv. Dacă bănuiți că papagalul dvs. s-ar putea plictisi, nu ezitați să vizitați articolul nostru despre simptomele stresului la papagali.

Un alt motiv pentru care ar putea avea acest comportament este monotonie în mâncare. A mânca întotdeauna același fruct sau legumă sau același amestec de semințe poate fi plictisitor, în același mod, nu este deloc sănătos. În plus, este interesant să încurajezi comportamentul de hrănire sau hrănire, ascunzând bucăți din mâncarea sa preferată în jurul cuștii sale.

De Ce Papagalul Meu Aruncă Mâncare? - Cauze Care Determină Papagalul Să Arunce Alimente

Greșeli frecvente în hrănirea papagalilor

În continuare vă vom arăta 4 greșeli frecvente în hrănirea papagalului pe care ar trebui să le luați în considerare dacă partenerul dvs. nu încetează să arunce mâncarea:

  1. Castronul pare plin, dar nu. Unii papagali lasă cojile în castron, dând senzația că este plin. Trebuie să scoatem aceste coji și să schimbăm zilnic mâncarea, deoarece putem cădea în eroarea pe care o comentăm mai jos.
  2. Mâncare învechită. Lăsand aceeași mâncare timp de câteva zile o va face să nu mai fie arătoasa, iar papagalul nu va mai mânca.
  3. „Vrea doar să mănânce semințe”. O dietă bazată exclusiv pe semințe nu este corectă. În ciuda faptului că este o provocare extrem de complicată, este extrem de important să încerci.
  4. Murdărie în vasul pentru alimente. La fel cum menținem igiena cuștii, tava de mancare trebuie să fie întotdeauna curată, fără alimente și fecale vechi.

Cu siguranță experiența ta cu papagalii te-a ajutat să stăpânești pe deplin aceste greșeli și cu siguranță știi multe altele, nu ezita să comentează și ajută mai mulți oameni cu această problemă.

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu De ce papagalul meu aruncă mâncare?, vă recomandăm să intrați în secțiunea animale mici.

[ad_2]

pentruanimale.ro

Comenteaza