Dresarea cățelului să facă nevoile pe covoraș absorbant

Dresarea cățelului să facă nevoile pe covoraș absorbant

Dresarea unui cățeluș unde sa își facă nevoile poate fi dificilă dacă nu știi ce să faci, dar există mai multe ajutoare pe care le poți folosi pentru a-ți ajuta cățelușul să meargă la oliță acolo unde vrei. Folosirea covorașelor absorbante (numite și tampoane pentru cățeluși sau tampoane pentru pipi) este o modalitate de a vă ajuta să vă învățați cățelușul unde este potrivit să își facă nevoile. Coerența este esențială pentru această tehnică de dresaj, pe care o puteți folosi apoi pentru a-l învăța și pe cățelușul dvs. să facă eventual nevoile în exterior.

Alegerea unui covoraș absorbant

Ideea din spatele utilizării unui covoraș absorbant este de a oferi o zonă vizibilă și consistentă pentru cățelușul dvs. să meargă la toaleta. Veți dori să alegeți ceva care să fie absorbant, ușor de curățat și suficient de mare pentru mizeria pe care o face cățelul dvs.. Câinii de rasă mare pot avea nevoie de opțiuni grele în comparație cu rasele de jucărie. Ziarele, prosoapele de hârtie, prosoapele de pânză și covorașele absorbante cumpărate din sunt toate indicate.

Prosoapele de hârtie și ziarele pot fi dificil de curățat după ce cățelușul tău își face nevoile pe ele, dar sunt ieftine. Prosoapele din pânză sunt absorbante, dar vor trebui spălate în mod regulat, iar cățelul dvs. va încerca mai mult să-l mestece ca o pe pătură sau o jucărie. Covorașele absorbante cumpărate din magazin sunt cea mai populară opțiune datorită absorbției, opțiunilor de dimensiune și ușurinței de eliminare. Dacă intenționați să vă antrenați cățelul să folosească sa facă nevoile în interior, atunci litiera pentru câini este special conceputa.

Învăța-ți cățelul sa folosească covorașele absorbante

Permiteți cățelușului dvs. să vadă și să adulmece covorașele  pe care le-ați ales. Acest lucru îl va ajuta să se obișnuiască cu noul articol, astfel încât să nu se sperie de el la momentul nevoii. Lăsați-l pe cățeluș să meargă pe covoraș în timp ce repetați o comandă consecventă pe care intenționați să o spuneți la vreme, cum ar fi „mergi la olița”.

Anticipează momentul când cățelul tău vrea sa își facă nevoile

covoras absorbant

Când vreți sa va dresați cățelul unde sa își facă nevoile, trebuie sa va petreceți cat mai mult timp alături de el pentru a anticipa momentul cad vrea sa își facă nevoile. Există câteva momente și comportamente cheie de urmărit care vă vor ajuta să anticipați momentul când cățelușul dvs. trebuie să urineze sau să își facă nevoile:

Cățeii vor de obicei la oala după ce au dormit, au mâncat, au băut și după ce s-au jucat. După ce cățelușul dvs. face unul dintre aceste lucruri, va trebui să îl ridicați aproximativ 15 minute mai târziu și să îl așezați pe covorașul absorbant, dacă va trebui să urineze sau să își facă nevoile.

Dacă puiul tău începe să adulmece pe pământ în loc să se joace sau să mestece o jucărie, acesta este un bun indiciu că trebuie să meargă sa isi faca nevoile. Trebuie să-l ridicați și să-l așezați pe covorașul absorbant dacă începe să facă acest lucru.

Este posibil ca cățelușul tău să fie nevoit să facă nevoile la fiecare două-trei ore. Obișnuiește-te să-ți duci cățelușul la covorașul absorbant la fiecare câteva ore.

Recompensează-ți cățelul

Lauda și recompensele fac minuni cu cățeii. Dacă cățelușul tău își face nevoile pe covorașul său, lauda-l. Acest lucru poate fi verbal într-un ton de voce încântat, mângâindu-vă cățelușul sau oferindu-i un tratament special, moale, rezervat doar pentru timpul de oliță.

Fii consecvent

Asigurați-i cățelușului un program regulat. Acest lucru vă va face mai ușor să anticipați când este posibil ca cățelul dvs. să aibă nevoie de oală.

Spuneți de fiecare dată aceeași frază de comandă.

Păstrați covorașul absorbant în același loc până când cățelul dvs. începe să meargă singur la covoraș. Odată ce cățelușul dvs. știe ce să facă pe covorașul absorbant, îl puteți muta încet mai aproape de ușă sau afară unde doriți ca cățelul dvs. să folosească în cele din urmă baia, fără a utiliza covorașul absorbant

Greșeli de evitat

Nu vă încurajați cățelușul să tragă sau să mestece pe covorașul absorbant, să mănânce pe el sau să se joace pe el. Acest lucru vă poate confuza cățelușul cu privire la care este scopul covorașului.

Nu mișcați covorașul absorbant până când puiul dvs. nu știe la ce servește și se îndreaptă constant spre el.

Asigurați-vă că găsiți și utilizați o recompensa pe care cățelul dvs. o adora. Acest lucru va ajuta la procesul de instruire.

pentruanimale.ro

Comenteaza