Cum să vă măsurați corect hainele pentru caine

[ad_1]

Din ce în ce mai mulți oameni achiziționează si alte lucruri decât hamuri și gulere pentru câinii lor si anume haine. Este important să știți cum să măsurați corect aceste articole pentru câinele dvs., astfel încât acestea să poată fi confortabile și stilate pentru cainele dvs. Veți avea nevoie de un metru, de preferință asemanator cu cel pentru croitorie.

 

Cum să obțineți măsurătorile câinelui dvs.

Există trei zone principale de măsurat pe câinele tău: linia superioară în spate, circumferința gâtului și circumferința pieptului.

Pentru a obține o măsurare exactă a liniei superioare a câinelui înapoi, în timp ce stau în picioare, măsurați de unde gâtul câinelui dvs. se întâlnește cu umerii săi (de multe ori acolo unde se sprijină gulerul) până la baza cozii. În cazul în care câinele dvs. este masculin, fiți conștienți de designul paltoanelor și puloverelor. Dacă nu există o tăietură sau o tăietură în zona care le-ar acoperi burta, este posibil să fie nevoie să reduceți dimensiunea, astfel încât câinele dvs. să nu urineze accidental pe hainele sale noi. Dacă câinele dvs. se întâmplă să fie între dimensiuni, alegeți dimensiunea mai mare.

Circumferința gâtului și circumferința pieptului sunt exact cum sunt: măsurarea în jurul gâtului și pieptului câinelui tău. Măsurarea circumferinței gâtului trebuie luată în jurul locului în care se află gulerul câinelui. La fel ca în cazul gulerelor, utilizați regula „două degete”: ar trebui să puteți încadra cu ușurință două degete sub măsurătoare. Dacă câinele dvs. este între dimensiuni, alegeți dimensiunea mai mare. Măsurarea circumferinței pieptului trebuie efectuată în jurul celei mai mari părți a pieptului câinelui. Acesta este de obicei situat chiar în spatele picioarelor din față. Dacă câinele dvs. este între dimensiuni, alegeți dimensiunea mai mare.

 

Hamuri

Dacă vă măsurați câinele pentru un ham, va trebui să citiți cu atenție dimensiunile enumerate de producător. Unele produse pot enumera ce măsurători de câine se potrivesc, în timp ce altele pot enumera dimensiunile produsului real. Hamurile pot părea cam mari. Există multe varietăți și stiluri diferite. Se pot dovedi foarte utile pentru anumite rase de câini și anumite temperamente.

Rasele brahicefalice, adică cele cu fețe împinse, tind să aibă un gât foarte mic pentru guler. Hamurile sunt ideale pentru aceste rase. Acestea oferă un control mai bun și sunt mai puțin apte să alunece. Alți câini care nu pot avea întotdeauna maniere perfecte în lesă, chiar dacă altfel sunt bine dresati și bine antrenați. Hamurile nu numai că vă permit să vă controlați câinele fără ca acestea să se sufoce, dar anumite tipuri de hamuri pot chiar descuraja tragerea.

 

Gulere

S-ar putea să fiți surprinși să aflați că există mai multe articole pe piață in afara de gulerele în stil vechi cu cataramă. Există gulere martingale, există gulere cu lanț și există gulere cu vârfuri. Gulerele cu lanț și vârf sunt adesea folosite de anumiți antrenori ca mijloc de „corectare”. Pe măsură ce domeniul medicinei veterinare progresează,si se fac din ce în ce mai multe cercetări privind comportamentul animalelor ne arată că metodele de antrenament care utilizează corecții aversive nu sunt doar inutile pentru ca un animal să învețe un comportament nou, ci poate fi de fapt dăunător. Gulerele Martingale devin rapid unul dintre cele mai populare gulere „alternative” de acolo.

Designul de bază al unui guler de martingală este că are două bucle. O buclă este mult mai mare și acea buclă este cea care alunecă peste capul câinelui tău. Bucla mai mică este cea la care vă fixați lesa câinelui. Când câinele trage lesa, acesta trage bucla mai mică încordată, care la rândul său strânge bucla mai mare, împiedicându-l să alunece de pe capul câinelui. Acesta este și motivul pentru care gulerele martingale sunt uneori numite „gulere de sufocare umane”.

La montarea câinelui pentru guler de martingală, se aplică în continuare regula celor două degete. Când gulerul este slăbit, ar trebui să vă puteți așeza confortabil două degete sub guler. Aceste gulere devin repede populare în rândul deținătorilor de câini mai mari și mai puternici, dar au fost inițial creați cu gândul la toate rasele de câini. Câinii, cum ar fi ogarii și câinii de mătase sunt atât de incredibil de eleganți și aerodinamici, încât chiar și un guler cu cataramă montat corespunzător poate aluneca prea ușor. Gulerele martingale ar putea fi din ce în ce mai populare în rândul proprietarilor de câini, în general, dar dacă aveți un câine vizor, un guler martingal este o necesitate.

[ad_2]

pentruanimale.ro

Comenteaza