Husky siberian – dresaj si ingrijire

[ad_1]
Husky-ul siberian este un animal a cărui frumusețe atrage cu ușurință, deoarece rudenia sa cu lupul face ca aspectul sau sa fie diferit de cel al altor câini. Multe persoane pot fi tentate să adopte un câine din această rasă, dar înainte de a decide să facă acest lucru, există câțiva factori care trebuie luați în considerare.

În E-pet.ro vrem să aveți la îndemână toate informațiile necesare despre animalele care vă interesează, comportamentele lor și cel mai bun mod de a le îngriji.

De aceea, de data aceasta vă prezentăm un ghid despre Husky siberian – dreaj si ingrijire , deoarece natura acestor canini face uneori această sarcină un pic mai complicată decât cu alte rase.

Cunoaște-ți câinele

Husky-ul siberian este o rasă de câine caracterizată prin faptul că este atletică, independentă și cu instincte primitive. De asemenea, deoarece au un personalitate atât de independentă, antrenarea lor este de obicei mai dificilă decât alte rase, deoarece încearcă să ia propriile decizii și să exploreze ce se întâmplă în jurul lor.

Pe de altă parte, au nevoie de o stimulare crescută fata de alte animale, deoarece acestea trebuie să ardă cantitățile mari de energie pe care le acumulează, așa că scoaterea lor la plimbare, jogging și joaca cu ele sunt activități zilnice pe care trebuie să le înțelegeți și să le acceptați atunci când decideți să adoptați unul. Absența acestor stimuli îi face să devină animale distructive.

Este important să știți că este o rasă de câini caracterizată prin faptul că are o ciudata capacitate de evadare, deci probabil că trebuie să implementați anumite măsuri de securitate în casa dvs. pentru a evita accidentele, cum ar fi ca animalul să se piardă ieșind în stradă.

Antrenează Un Husky Siberian - Cunoaște-Ți Câinele

Primii pasi

În primul rând, pentru ca husky-ul tău siberian să aibă un comportament ireproșabil, cel mai important lucru este să-i dai o educatie adecvata. El nu va înțelege de la o zi la alta ce vrei sau va putea să memoreze toate ordinele, dar cu perseverență și întărire pozitivă constantă, vei realiza că nu numai că se comportă bine, dar vei crea și un legătură foarte puternică cu câinele tău.

Momentul ideal pentru a începe dresajul este între 3 și 4 luni, dar nu disperați: dacă husky-ul dvs. este mai în vârstă, cu instrucțiunile adecvate, veți putea, de asemenea, să corectați acele comportamente pe care le considerați nedorite. Înainte de a începe procesul de educație / formare pentru husky-ul dvs. siberian, trebuie să țineți cont de câteva lucruri:

  • Definiți ce doriți să-l învățați: Dacă vrei să învețe să se așeze, să se întindă, să nu se urce pe mobilă, să nu tragă de lesă când îl plimbi, să nu sape în grădină, să fie singur și așa mai departe.
  • Stabiliți ce cuvânt va corespunde fiecărui ordin: Utilizați cuvinte simple, cum ar fi „Bun”, „Aici”, „Liniște” etc., definind ce sunet va însoți acțiunea pe care doriți să o efectueze. Dacă vă schimbați cuvântul, câinele va deveni confuz și acesta nu va înțelege ce vreți să facă. Aceste cuvinte trebuie stabilite împreună cu restul membrilor familiei.
  • Acordarea concesiunilor cu familia: Înainte de sosirea câinelui la casă, este necesar să stabiliți împreună cu ceilalți oameni care locuiesc în casă ce lucruri vor fi permise și care nu, deoarece nu are sens să încercați să-l învățați pe husky să nu seaseze pe canapea în timp ce altul membru al familiei ii permite acest lucru.
  • Cine va educa și instrui câinele? Este foarte recomandat ca adoptatorul principal să fie cel care practică dresajul zilnic cu câinele, deși întreaga familie ar trebui să-l practice din când în când. Nu se recomandă trimiterea husky-ului la programe de antrenament cu formatori profesioniști, cu excepția cazului în care stapanul său va participa și la sesiuni, altfel, când se va întoarce acasă, nu vom ști cum să comunicăm în același mod ca antrenorul.
  • Dă-i un loc: Când s-a decis adoptarea câinelui, este necesar să se stabilească unde va fi destinata în casă odihna acestuia, deoarece la sfârșitul zilei câinele va dori să se retragă într-un spațiu pe care îl consideră al său. Poate fi „mobilat” cu o pătură sau pat pentru câini și câteva jucării. Acest colț ar trebui să fie selectat într-un loc din casă care are puțin trafic, deși fără a-l izola de restul familiei, deoarece această situație provoacă anxietate. Nu uitați că un husky siberian (sau orice alt câine) nu ar trebui să trăiască în grădină.
  • Nu vă maltratați niciodată câinele: Indiferent dacă este în timpul procesului de antrenament sau în viața de zi cu zi, nu vă agresați niciodată, dar niciodată, câinele, verbal sau fizic, nici măcar când vă întoarceți acasă pentru a descoperi că a distrus colecția dvs. preferată sau a zgariat podeaua. Amintiți-vă că este o ființă vie care se simte la fel ca dvs. și că trebuie tratată cu respect și afecțiune.
Antrenarea Unui Husky Siberian - Primii Pași

Începeți dresajul

Cel mai bun moment pentru ca husky-ul tău să asimileze instrucțiunile pe care vrei ca el să le învețe este la sfârșitul zilei, când și-a cheltuit deja energia pentru jocuri și plimbări. În caz contrar, spiritul său hiperactiv îl va împiedica să urmeze ceea ce spui tu.

1. Educați-l pas cu pas

În rutinele de antrenament, nu vă copleșiți husky-ul cu zeci de instrucțiuni pe zi sau sa-l  faceți să repete aceleași acțiuni iar și iar când vedeți că nu obțineți rezultatul dorit. Doar 5-10 minute, aproximativ de două ori pe zi, vor fi mai mult decât suficiente. Amintiți-vă că dresajul ar trebui să fie distractiv pentru el, prin care este educat, nu ar trebui să transformați niciodată sesiunile în ceva de care vrea să fugă.

Dacă observați că oricât de mult repetați o anumită instrucțiune, nu o urmeaza așa cum ar trebui, abandonati antrenamentul, și continuați a doua zi. Acest lucru va împiedica frustrarea să te preia și să se reflecte în vocea ta, și amândoi să va puteti odihni.

După fiecare sesiune, reușită sau nu, petrece timp de calitate cu câinele tău, mângâindu-l și rămânând lângă el o vreme. Acest lucru va întări legătura dintre voi. Când vine vorba să-l scoți la plimbare, ar trebui să o faci cu lesa, pentru a-l împiedica să se îndepărteze de tine datorită spiritului său aventuros și curios.

2. Recompenseaza învățarea

Intărirea pozitivă este extrem de importanta, să repetati ceea ce ați învățat. Când husky-ul tău îndeplinește comanda așa cum era de așteptat, recompensează-l cu un tratament pe care l-ai pregătit în acest scop. Trebuie să aveți premiile la îndemână, deoarece este necesar să le oferiți imediat dupa succesul obținut, astfel încât să înțeleaga care a fost comportamentul dorit.

Pe măsură ce antrenamentul progresează, premiile alimentare vor fi alternate sau înlocuite cu mângâieri și cuvintele pozitive, ceea ce va aduce aceeași satisfacție câinelui tău.

3. Nu-l pedepsi, ghidați-l

Nu trebuie să recurgi niciodată la pedeapsa fizică ,nici strigând sau certându-vă câinele cu o voce furioasă, deoarece acest lucru doar îl va deruta . Atunci când câinele dvs. are o conduită necorespunzătoare în prezența noastră, putem spune un „Nu” sau „Hei” uscat și ferm, astfel încât să nu mai facă acest lucru. Dacă, de exemplu, vă observăm ciugulind pantofii noștri, vă vom dojeni cu un „Nu”, dar după un minut sau două vă vom oferi un teether, astfel încât să puteți continua să ciuguli, dacă doriți.

Dacă, de exemplu, vii acasă și câinele tău s-a ușurat pe podea, va fi inutil să-l certi, pentru că nu va înțelege la ce te referi. Nu ii frecați niciodată fața pe pământ sau ceva de genul acesta, este umilitor pentru animal și nu doriți asta. Cel mai bine este să ridici mizeria și să continui dresajul pentru a-l învăța locul unde să considerare baia.

Atâta timp cât practicați ascultarea, este eficient să rețineți gustările până când porunca este respectată corect. Nu-l recompensați dacă nu a făcut ce ar trebui.

4. Vorbește cu câinele tău

Pe parcursul întregului proces de antrenament, nu uitați să vorbiți cu husky-ul dvs. utilizând un ton calm și calm al vocii. Sunetul vocii tale îl va liniști și se va obișnui cu ușurință sa distinga diferitele modulații pe care le folosiți pentru a da fiecare comandă.

Utilizeaza cuvinte simple și scurte când îi vorbești și spune-le într-un mod simpatic, astfel încât să-și crească încrederea în tine în timp ce îți învață instrucțiunile.

Antrenează Un Husky Siberian - Începe Antrenamentul

5. Socializare

Pentru ca câinele dvs. să învețe să se relaționeze corect cu copiii, adulții, tot felul de animale de companie și până când acesta are o atitudine pozitivă în tot felul de medii (departe de frică și agresivitate), va fi foarte important să-l socializați cat timp e inca cățeluș. Acesta este un proces în care il vom învăța și iivom prezenta tot felul de viețuitoare și obiecte, astfel încât în ​​etapa sa adultă nu se teama și sa poate relaționa corect.

Cu toate acestea, socializarea unui câine adult este mai complicată, așa că dacă câinele dvs. se descurcă prost cu alți câini, se teme de copii și chiar latră la biciclete, ar fi ideal să consultați un specialist etolog sau un educator canin.

6. Comenzi de bază și avansate

Să-i înveți câinelui poruncile de bază ale ascultării este esențial pentru siguranța dumneavoastră și pentru cel al altor oameni și animale care îl pot întâlni. Din acest motiv, precum și pentru a vă îmbunătăți relația, este important să-l învățați pe husky comenzile cele mai de bază: stai, vino, stai nemișcat… De asemenea, va fi util să-l învățăm comenzi mai complexe care ne ajută în viata de zi cu zi.

Predarea ascultării  îmbunătățește abilitățile canine ale câinelui, le îmbunătățește stimularea mentală și îi amuză, ceva foarte pozitiv în ziua lor de zi cu zi. În plus, îi va plăce să petreci timpul cu el. Ascultarea este unul dintre cele mai bune instrumente pentru a îmbunătăți sănătatea mintală a câinelui.

7. Combină dresajul și exercițiul

O modalitate excelentă de a combina dresajul și exercițiul este de a începe în agilitate. Este un sport în care câinele și omul trebuie să urmeze un curs de obstacole pe care câinele trebuie să îl poată depăși. Nivelul ascultării este răsplătit, precum și viteza câinelui. Este, fără îndoială, unul dintre cele mai potrivite sporturi.

Amintiți-vă întotdeauna că cheia succesului pentru o bună pregătire a husky-ului dvs. este în răbdare, respect și dragoste.

Img Adiestrar Un Husky Siberiano 22053 Paso 3 600

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu Husky siberian – dresaj si ingrijire, vă recomandăm să intrați în secțiunea Caini.

[ad_2]

Comenteaza