Exista înțelegere între câine și pisică ?

[ad_1]

coexistență câine și pisică: trucurile pentru a stabili o bună înțelegere

Trucuri pentru a stabili o bună înțelegere între câine și pisică. Este posibilă coexistența?


Cu siguranță v-ați întrebat dacă coabitarea câinilor și pisicilor poate fi armonioasă și pașnică, răspunsul este da! Desigur, conform unor credințe, aceste animale de companie sunt dușmani prin excelență, dar în realitate din punctul de vedere al specialiștilor și educatorilor câini, felini și canini pot stabili o prietenie frumoasă și pot coexista pașnic în cadrul familiei. Dar, înainte de a trece la sfaturile importante pentru a facilita relația dintre câinele sau pisica dvs., trebuie mai întâi să vorbim despre rasele mai puțin predispuse la înțelegere și, prin urmare, mai reticente la coabitarea dintre câini și pisici.

Cauzele unei înțelegeri proaste

Conceptul de teritoriu este primul motiv al dezacordului dintre câini și pisici. Comparativ cu primul, felinei ii este dificil de trăit mai presus de toate, deoarece a ajuns primul în familie, sentimentul de apartenență și atașamentul față de proprietari o împing să-și protejeze teritoriul și să fie uneori violenta față de noul animal de companie. Pe de altă parte, câinele adoptă întotdeauna un comportament mai senin pentru a relaxa atmosfera, chiar dacă a fost primul care s-a alăturat familiei. Diferența de limbă este un al doilea motiv pentru neînțelegere, pe lângă teritoriu se poate observa că modul de comunicare între pisici și câini este total diferit. Aceasta constituie un adevărat bloc și împinge cele două specii să se ciocnească. De exemplu, un câine care își mișcă coada își arată bucuria și dorința de a se juca, în timp ce o pisică care își ridică coada își comunică dezamăgirea și acest gest este un fel de avertisment.

Rase mai mult reticente la coexistență

Ambii sunt prădători și, prin urmare, este dificil pentru un câine și o pisică să trăiască împreună. Ajutorul unui specialist în comportament poate fi util pentru a beneficia de sfaturi pentru a încuraja coabitarea dintre aceste animale de companie.

Înainte de a adopta o pisică sau un câine, este esențial să întrebați despre rasa canină sau felină pentru a vă asigura că cele două rase pot trăi împreună. Trebuie remarcat faptul că câinii cei mai predispuși la coabitarea cu felinele sunt Caniche și păstorul german. Acestea din urmă sunt de natură sociabilă, ceea ce favorizează relațiile dintre cele două specii. Bulldogii, bichonii și ogarii, pe de altă parte, sunt foarte autonomi și nu le pasă prea mult de noua prezență, ceea ce reprezintă un avantaj dacă intenționați să adoptați o pisică mai târziu.

Cu toate acestea, pentru a evita luptele teritoriale și rănile, nu amestecați un terrier cu o pisică. În ceea ce privește pisicile, cele mai potrivite rase pentru coabitarea cu câinii sunt pisicile fără stăpân, Chartreux și pisicile europene.

Câteva trucuri pentru a facilita coexistența dintre câine și pisică

Pentru a facilita coexistența dintre un câine și o pisică, prezentarea celor două animale de companie este foarte importantă pentru a stabili o relație de încredere. De asemenea, este necesar să se evite favorizarea uneia sau alteia pentru a preveni posibile gelozii. Pentru a respecta autonomia fiecăruia dintre ei, este necesar să definiți zone: de exemplu, puteți alege zone separate pentru bolurile lor, precum și pentru cutia de gunoi și jucăriile lor.

[ad_2]

pentruanimale.ro

Comenteaza