De ce cainele latra cand e singur

[ad_1]

 Câinii pot latra din mai multe motive, dar atunci când latră doar atunci când sunt lăsați singuri, este probabil pentru că suferă de anxietate de separare în marea majoritate a cazurilor. Când un câine este foarte dependent, simte o mare singurătate când proprietarii lor pleacă de acasă și încearca să-i strige  latrând fără oprire până când se întorc.

Este important ca câinele să fie educat corect din momentul în care ajunge acasă, astfel încât să poată fi lăsat singur fără probleme. Dar de multe ori trebuie să recurgem la trucuri în timp ce antrenamentul durează pentru a evita lătratul enervant. Continuați să citiți acest articol E-pet.ro despre  cum să-mi opresc câinele să latre când este singur și să oprești strigătele enervante ale animalului și să-l faci să devină un tovarăș stabil și fericit.

Antrenamente pentru a evita anxietatea de separare

Din primul moment în care câinele ajunge la casă, trebuie să începi să-l educi, astfel încât sa invete sa ramana singur fără a provoca probleme. Il poți lăsa în pace pentru perioade scurte, cum ar fi cinci minute, iar câinele va înțelege că nu se întâmplă nimic pentru că te întorci mereu. Când se obișnuiește, îl puteți lăsa singur pentru perioade mai lungi.

De asemenea, este important să-i oferiți plimbari lungi astfel încât să-și elibereze toată energia și să nu latre din plictiseală sau stres, mai ales în acele zile în care urmează să-l lași în pace mai mult decât în ​​mod normal.

Acțiunile pe care le urmați de fiecare dată când plecați de acasă, cum ar fi luarea cheilor sau încălțarea, vă avertizează câinele că ieșiți și el va începe deja să fie nervos. O tehnică pentru a nu asocia aceste obiceiuri cu plimbarea dvs. este sa le faceti din când în când dar fără să plecati de acasă. Adică îți poți încălța pantofii și te poți așeza pe canapea sau poți lua cheile și le arunci. De-a lungul timpului, câinele se va obișnui și va vedea acest lucru ca fiind normal.

Împiedicând câinele meu să latre când este singur - Antrenamente pentru a evita anxietatea de separare

Muzică și jucării

 O modalitate bună de a preveni lătratul unui câine când este singur este de a porni televizorul sau radioul. La fel ca mulți oameni, carora le place  sa asculte ceva în fundal, și „a avea companie” cu câinii functioneaza la fel. Ascultarea altceva decât tăcerea poate ajuta la evitarea anxietății de separare de câine, deoarece are companie și nu se simt atât de singuri.

Există, de asemenea, câteva jucării pentru a evita anxietatea de separare care fac ca câinele nostru să se distreze când este lăsat singur, cum ar fi Kong-ul, și în acest fel nu va acorda la fel de multă atenție plecarii tale. În plus, este o jucărie complet sigură.

Nu uitați să prețuiți opțiunea de a adopta un al doilea câine, astfel încât cel mai bun prieten al vostru să se simtă însoțit și calm atunci când nu sunteți acasă.

Împiedicând câinele meu să latre când este singur - Muzică și jucării

Instruire

În primul rând, este important sa ne pastram calmul când auzim câinele latrând. Ori de câte ori prietenul nostru blănos latră în fața noastră, ar trebui să încercăm să-l facem să vadă că nu ne place să o facă, într-un mod calm și eficient.

Câinii ne înțeleg limbajul corpului și sunt capabili să învețe comenzi scurte, așa că atunci când începe să latre, putem spune un “nu” răsunător. Este important să nu fim nervoși sau să țipăm la el, deoarece acest lucru îi va crește tensiunea și va continua să latre.

De asemenea, este util să utilizați întărirea pozitivă, adică recompensează-l cu mângâieri, complimente și jucarii atunci când te ascultă și este calm. În acest fel, el va asocia treptat că ceea ce îți place este că se comportă în acest fel.

Dacă vă simțiți copleșiți în orice moment și nu vă opriți să vă întrebați cum să va împiedicați câinele să latre când este singur, ar trebui să mergeți la un etolog. Acest profesionist vă va ajuta să depășiți anxietatea de separare a câinelui și să opriți lătratul acestuia, făcându-l să devină un animal echilibrat și vă va ajuta pe voi doi să fiți complet fericiți împreună, dar independenți.

Împiedicând câinele meu să latre când este singur - Antrenament

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu ‘ De ce cainele latra cand e singur’ , vă recomandăm să intrați în secțiunea Caini.

[ad_2]

pentruanimale.ro

Comenteaza