MUSCĂ COBAII?

[ad_1]

Micii cobai sunt foarte dulci și ne bucura când fluieră când ne văd. Aceste animale mici par a fi compania perfectă pentru noi și copiii noștri. Dar cu siguranță uneori v-ați întrebat: Mușcă cobaii? Trebuie să ne respectăm prietenii cobai și să-i tratăm cu respect și afecțiune. În acest fel, este foarte rar că vor să ne muște în mod intenționat.

Porcii de Guineea tind să fugă în mod natural și sunt ușor de speriat, dar rareori caută confruntare. Uneori, când se sperie, se poate întâmpla să muște ca. ultima soluție de apărare. Continuați să citiți acest articol  dacă doriți să aflați de ce mușcă cobaii și cum să îl evitați.

Cobai mușcă oamenii?

Porcii de Guineea sunt animale docile, neagresive și pur și simplu adorabile. Cu entuziasm și atenție își salută îngrijitorul cu fluierul lor tipic. Își recunosc tutorii și îi iubesc. În situații stresante, cobaii își ling mâinile tutorei pentru a se liniști. Prin toate acestea, înțelegem că cobaiii sunt animale foarte pașnice și că nu tind să muște sau să zgârie tutorilor lor, atâta timp cât sunt tratați cu afecțiune și respect. Cu toate acestea, fiecare cobai are propriul său caracter și unii pot mușca dacă se simt inconfortabil, de exemplu atunci când sunt tratați greșit sau când vine vorba de tăierea unghiilor.

De ce mușcă cobaii?

Dacă cobaiul tău te-a mușcat, poate fi din următoarele motive:

  • Pentru că încă nu s-a obișnuit cu noua ta casă– Un cobai tânăr care tocmai a venit acasă, este în general nedominat și se agită cu fiecare mișcare și zgomot. Când încercăm să-l scoatem sau să-l ridicăm, este mai probabil să ne muște, deoarece încă nu este obișnuit cu noi. După un timp, își va pierde frica și va deveni cel mai bun prieten al tău.
  • Pentru că s-a speriat Deși sunteți deja prieteni și vă iubiți mult, este posibil ca uneori cobaiul să fie speriat. Ca apărare naturală și instinctivă, este normal să te ciupească de mână.
  • Pentru că a învățat: Un alt motiv pentru care un cobai devine mușcător este pentru că încetul cu încetul a învățat că merită făcut. Dacă este manipulat necorespunzător, prietenul nostru poate începe să ne muște. Animalul trebuie să se simtă în siguranță cu noi, mai ales atunci când îl avem în mână. Tratați animalul cu respect, dar ferm. Dacă observă că ești prea timid atunci când vine vorba de a-l ridica, se va simți nesigur și va începe să te ciupească de mână pentru a te ține departe sau pentru a scăpa.
  • Pentru că e bolnav: durerea este una dintre cele mai frecvente cauze pentru care mușcă cobaii. Dacă, de exemplu, a contractat o boală a pielii, devine sensibil la atingere și chiar și după vindecare, poate rămâne temator, deoarece asociază durerea cu a fi scos și mângâiat.
  • Pofta de dulciuri Porcii de Guineea își mușcă uneori stapanii, deoarece mâinile lor miros a mâncare. Dacă tocmai ai curățat un castravete sau un morcov, s-ar putea întâmpla ca cobaiul să te muște pentru a incerca ce gust ai. Dar nu este vina ta, nu-i așa? Porcii de Guineea sunt miopi și sunt păcăliți de mirosul lor.
Mușcă Cobaii? - Cobai Mușcă Oamenii?

Porcii de Guineea rod cabluri sau mobilier?

Porcii de Guineea aparțin familiei rozătoarelor, atât de natural le place să roadă, să mestece și să mestece lucruri. Urmăriți-vă întotdeauna cobaiul când este liber acasă, deoarece ar putea fi electrocutat prin mușcarea unui fir. Dar nu doar mestecă cabluri, ci și le place să roască lemnul din mobilier. Nu o fac pentru că vor să te enerveze, ci pentru că rosul este un  comportament instinctiv. Cablurile, probabil, le amintesc de ramurile copacilor.

Dacă observați că cobaiul dvs. mestecă mobilierul, este recomandabil ca. ofera-i o alternativa la roade, de exemplu, o jucărie de mestecat adecvată. Poate că trebuie să vă ascuți dinții, deoarece cresc infinit de mult.

De ce mușcă porcii de guineea cușca?

Deși rosul este un comportament normal și instinctiv, mușcarea cuștii poate însemna alte lucruri. Dacă cobaiul tău mușcă brusc barele cuștii poate indica plictiseală și ca vrea să iasa sau ce se simte singur. Porcii de Guineea sunt animale foarte active și trebuie să alerge și să se joace. Pentru aceasta, este important să le oferim mult spațiu și libertate, dar și atenție și afecțiune.

Porcii de Guineea încep adesea să muște cușca dacă sunt stresati  sau bolnavi. Aflați dacă cobaiul dvs. este nervos și, dacă acesta este cazul, asigurați-vă că cușca se află într-un loc liniștit și că nu există zgomote care să provoace stres. Rețineți că, uneori, mușcarea cuștii este un semn că cobaiul este bolnav sau are dureri. În acest caz, consultați un veterinar dacă nu se îmbunătățește.

Mușcă Cobaii? - Porcii De Guineea Mestecă Cabluri Sau Mobilier?

Diferite tipuri de mușcături de cobai

Știm că cobaiii mușcă doar în cazuri speciale și niciodată pentru că sunt agresivi. Atâta timp cât îi tratăm bine, nu ne vor mușca. Să vedem diferitele tipuri de mușcături de cobai:

  • A ciupi Ciupitul este un comportament natural de apărare al cobaiilor unul împotriva celuilalt, dar îl fac și cu oamenii. Ne doare, dar în realitate cobaiul nu a vrut să muște cu adevărat sau agresiv. Porcii de Guineea folosesc acest ciupitor pentru a se curăța și pentru a-și certă tovarășii într-un mod prietenos. Comportamentul vine din momentul în care mama își învață bebelușii să nu mai alăpteze.
  • Ciugulitul  apoi este mușcătura. Acum chiar vrea să faca o gaură. Atunci când porcii de Guineea se luptă unul cu celălalt, ei scot bucăți de păr sau un petic de piele. Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când un cobai este incomod, s-a speriat sau nu este tratat fără respect. Dacă un cobai mușcă, este de obicei un semn că ia-i provocat durere, de exemplu, pieptănându-l sau apucându-l mai tare. După ce a mușcat, el fuge adesea și așteaptă, dar nu devine niciodată agresiv.
  • Mușcă neintenționat: Desigur, uneori, se poate întâmpla să muști neintenționat. Poate că a vrut doar să ia bucatile de castraveți pe care i le oferiți, dar a ratat ideea.

Cum să previn cobaiul meu să muște?

Porcii de Guineea sunt animale pașnice și odată ce sunt obișnuiți cu noua lor casă, își vor recunoaște și stapanul. Pentru ca cobaiul tău să nu te muște, este foarte important tratează-l cu respect și nu stres-o sau sperie-l. Pentru a face acest lucru, apropiați-vă încet de el și vorbește cu voce joasă în timp ce încercați să-l atingeți. Primele zile de aclimatizare sunt cruciale pentru stabilirea încrederii. Începeți să stați în fața cuștii vorbind cu el cu o voce blândă și calmă. Mai tarziu ofera-i legume proaspete. Lasă-l să vină singur. În acest fel se va obișnui cu mâna ta. Cel mai important lucru este că nu-l stresezi urmărindu-l în cușcă, pentru că atunci va fi foarte probabil să te muște când încearci să-l prinzi.

Când animalul a acceptat mâna în cușcă, puteți începe să mângâiați ușor capul și vârful nasului. Unor cobai le place să fie scarpinati în spatele urechilor sau sub bărbie. Pe de altă parte, dacă trebuie să-ți ridici cobaiul, fă-o cu grijă și siguranță, strecurandu-ți mâna sub burta lui și ținându-i picioarele din față.

Cum să reacționez când mă mușcă cobaiul meu?

În momentul în care cobaiul te mușcă, trebuie să decizi foarte repede cum vei reacționa, deoarece va influența învățarea cobaiului. În niciun caz nu trebuie să eliberați animalul! Va învăța că poate fugi imediat ce te mușcă, așa că te va ciupi data viitoare. De asemenea, s-ar putea ranicand cade.

Chiar dacă ți-a fost frică și mușcătura te-a rănit și chiar sângerezi putin, încearcă să te calmezi și să rămâi nemișcat. Vorbește cu cobaiul tău și îngrijește-l. După câteva minute, pune-l înapoi în cușcă sau în casa lui.

Și dacă încercați să câștigați încrederea lui, probabil vă întrebați: De unde să știu dacă al cobaiul meu mă iubește?

Mușcă Cobaii? - Cum Să-Mi Împiedic Cobaiul Să Muște?

 

[ad_2]

pentruanimale.ro

Comenteaza