Schimbarea hranei pisicii

[ad_1]

Schimbarea hranei pisicii – Nutriția pisicuței

Acum că pisoiul tău este aproape o pisică adultă, ar trebui să începi să te gândești să-l treci de la dieta obișnuită a pisicilor la o mâncare pentru adulți mai potrivită nevoilor sale. O nouă hrană ar trebui să fie introdusă întotdeauna treptat, chiar dacă pisicilor sau pisicii dvs. le place. Acest lucru reduce șansele ca pisica dvs. să aibă un stomac deranjat după schimbarea alimentelor. Schimbările de dietă afectează diferite animale în moduri diferite, deci este important să faceți schimbarea cu atenție. În general, pisicile sunt animale obișnuite.
Pisica mănâncă

Este posibil ca pisica ta să aibă nevoie de ajutor pentru schimbarea hranei, mai ales dacă este obișnuită cu un singur tip de hrană. Un alt motiv ar putea fi faptul că, deși pisica este obișnuită cu o dietă variată, medicul veterinar a recomandat o hrană specială din cauza unei cauze terapeutice – de exemplu, alergie, boli de rinichi sau necesitatea de a pierde în greutate.

Poate doriți să urmați una dintre aceste recomandări pentru a ușura tranziția între diferite alimente:

• Introduceți alimente noi treptat timp de 7 zile.

• Creșteți proporția de hrană nouă în fiecare zi, în timp ce reduceți proporția de hrană veche până când, la sfârșitul săptămânii, vă hrăniți pisica numai cu hrana nouă.

• Dacă este necesar să creșteți gradul de acceptare a alimentelor, atunci când utilizați conserve, încălziți alimentele noi la temperatura corpului, fără a le depăși. Majoritatea pisicilor preferă conservele să fie ușor calde, deoarece acest lucru îi poate îmbunătăți mirosul și gustul

• Evitați hrănirea cu alimente refrigerate

• Dacă este necesar, schimbați textura conservelor adăugând puțină apă fierbinte pentru a o înmuia și astfel ușurați amestecarea cu mâncarea veche.

• Nu încercați să adăugați resturi alimentare umane la noua dietă. Majoritatea pisicilor vor ajunge să mănânce alimente umane și acest lucru ar putea deveni un obicei prost pe termen lung

• Pentru pisicile foarte mofturoase sau neprietenoase, încercați să folositi o mâncarea nouă, cum ar fi o delicatesa. Acest lucru va întări legătura pozitivă dintre proprietar, pisică și noua hrană.

• Un recipient cu apă proaspătă și curată trebuie să fie întotdeauna disponibil.

• Pisica nu ar trebui să moară de foame în timpul încercării de a introduce noua hrană.

Dacă schimbarea hranei pisicii dvs. este cu adevărat dificilă, discutați cu medicul veterinar sau asistenta ei pentru mai multe sfaturi. Dacă pisica dvs. are nevoie de o schimbare a dietei pentru a ajuta la gestionarea unei probleme medicale, este important să urmați sfatul medicului veterinar. Boala poate afecta pofta de mâncare, așa că discutați cu medicul veterinar pentru a vedea dacă vă pot oferi sfaturi speciale despre hrănirea pisicii.

[ad_2]

pentruanimale.ro

Comenteaza