Sfaturi pentru a face o pisică mai sociabilă

[ad_1]

Pisica sociabilă

Este pisica ta o felină plăcută și afectuoasă cu tine, dar are tendința de a fi puțin ursuză cu alte persoane? Este distanta fata de toată lumea, inclusiv de tine și de propria ta familie umană și vrei să fie altfel?

În ciuda faptului că unele pisici sunt mai detașate în natură decât altele, iar acesta este un fapt care trebuie acceptat, această distanță poate fi lărgită și încurajată sau, dimpotrivă, poate fi scurtată în primele etape de dezvoltare și pe tot parcursul vieții pisicii.

Dacă vrei ca pisica ta să fie mai deschisă, tu și familia ta o puteți ajuta. Continuați să citiți acest articol e-pet.ro unde vă vom oferi câteva sfaturi pentru a vă face pisica mai sociabilă.

Socializare timpurie

 Educarea pisicii de la o vârstă fragedă este cheia. Mulți oameni încearcă să-și socializeze pisica adultă și atunci observă acest detaliu. Trebuie să ne obișnuim pisica, încă de la o vârstă fragedă, să fie înconjurata și să trăiasca cu alți oameni și animale. Asta o va obișnui să socializeze în mod regulat.

Dacă vrei ca pisica ta să fie sociabilă, cel mai bun mod este să o educi cu promptitudine, ținând cont de eforturile de socializare care vizează creșterea ei ca o pisică prietenoasă și deschisă, oferindu-i afecțiune și contact pozitiv.

Procesul începe în mod natural din prima zi de viață, când pisica începe să interacționeze cu mama sa și, mai târziu, cu frații săi. Acest lucru o învață cum să comunice în limbaj felin. Mai târziu, în jur de trei luni, când va fi posibil să-o separati de mama sa, pisica trebuie să-și continue socializarea, in relatia cu câinii, pisici, copii și adulți.

Folosirea întăririi pozitive pentru a o atrage și a face experiența mai pozitivă este extrem de importantă. Implică toți membrii familiei în activitățile și dinamica care se stabilesc, nu vrei să fie doar sociabila cu tine și îndepărtata de ceilalți.

Sfaturi pentru a face o pisică mai socială - Socializare timpurie

Legături sociale pozitive

 Intreaga familie trebuie sa petreaca timp cu pisica. Lasati-o să va perceapa ca prieteni, protectori și furnizori de alimente, în acest fel legătura va fi pozitivă și plăcută pentru ea. Efectuați rutine zilnice în care scopul principal se bazează pe faptul că pisica dvs. este un animal mai afectuos și mai sociabil. Vrei să te iubească, la fel de mult pe cât o iubești tu.

O sugestie ar putea fi să ii dai mâncare de mai multe ori pe zi in cantități mici. Nu puneți multă mâncare deodata , altfel pisica dvs. nu își va da seama cine este persoana care, cu atâta dragoste, o hrănește. Făcând acest lucru în diferite ocazii, veți întări ideea că tocmai voi o hrăniți. În momentul plasării mâncării în caserola sau când deschideți o cutie de mâncare umedă, vorbiți cu ea și spuneți-i cât de delicios va gusta în scurt timp. Acordarea atenției la micile detalii este esențială, deoarece se va simți iubita și îngrijita.

Sfaturi pentru a face o pisică mai socială - obligațiuni sociale pozitive

Iubire și iubire pură

 Contactul fizic pe care îl ai cu pisica încearcă să-l faci mereu cu dragoste. Asta îmbunătățește orice relație. Joacă-te cu ea, bucură-te de prezența sa și lasă-l să se bucure de a ta. Vorbeste cu ea tot timpul, mangaie-o si pieptana-o astfel incat sa se obisnuiasca cu contactul, dar fără să o obligati. Respectați spațiul lor sigur și atrageți-o la voi cu cuvinte și tratamente amabile.

Fă-o să se simtă importanta în nucleul familiei. Fără insistențe, întreaga familie trebuie să petreacă timp lângă spațiul său pentru a vorbi sau a se juca, acordându-i atenție, dar permițându-i să se apropie pentru propriul interes. Vă permite să interacționați cu toată lumea, tineri și bătrâni.

Dacă urmați foarte toate aceste sfaturi constant și cu răbdare, veți vedea cum, în scurt timp, pisica va trece de la distanță la sociabil și mai târziu la afectuoasă. Relația va trece de la distanță la foarte strânsă. Totul este progresiv, acesta poate fi un proces care durează zile, săptămâni sau chiar luni.

Sfaturi pentru a face o pisică mai sociabilă - Iubire și dragoste pură

Timpul de joaca

Tot ceea ce ține de activități și jocuri, face ca pisica să fie mai sociabilă, are mai multă interacțiune cu alte persoane, îi îmbunătățește inteligența și contribuie la dezvoltarea curiozității. Este esential pentru pisici un moment bun de joaca pe zi, și mai bine, dacă o faci în compania familiei sau a altor prieteni cu animale, în plus, este o modalitate excelentă de a întări legăturile.

Nu încercați să presați pisica cu jocuri care pot fi oarecum invazive. De exemplu, pisicilor, spre deosebire de câini, nu le place foarte mult să fie urmărite. Animalul dvs. de companie se poate simți încolțit și chiar temător. Descoperiți mai bine diferitele jucării pentru pisici care există pe piață și care se potrivesc cel mai bine.

Sfaturi pentru a face o pisică mai socială - timpul de joacă

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu Sfaturi pentru a face o pisică mai sociabilă, vă recomandăm să intrați în secțiunea Pisici.

[ad_2]

pentruanimale.ro

Comenteaza