Sfaturi pentru câinii distructivi

[ad_1]

1. Nu vă prezentați când vă salutați câinele

Majoritatea oamenilor, când își părăsesc casele, își salută câinii de parcă nu îi vor mai vedea niciodată, exagerând la revedere și îngrijorând cainele. În același mod, când se întorc acasă, acești oameni își salută câinii de parcă tocmai ar fi scăpat de răpirea extratereștrilor.

Tot ceea ce, crește anxietatea la câini atunci când sunt lăsați singuri, fie pentru că sunt supraestimulați înainte de a fi lăsați singuri, fie pentru că așteaptă cu nerăbdare întoarcerea stăpânilor lor.

Cum vă salutați rudele când părăsiți casa sau când vă întoarceți la ea? Sigur nu petreceți câteva minute salutându-le cu voce tare. De aceea este recomandat să vă salutați câinele la fel ca rudele.

Nu face-ti  prea multe agitație  Salutați-vă sau spuneti-i la revedere și nu va jucati cu câinele. Nu mai este nevoie. Timpul pentru joaca este altul.

2. Educați-vă câinele

Deși nu are legătură directă cu distrugerea cauzată de câini, instruirea obedienței câinilor îi învață pe câini sasi controleze impulsurile. Un câine are mai multe șanse să rămână calm atunci când este singur dacă a fost antrenat în ascultarea canină de bază.

Deși antrenamentul câinilor lasati  singuri nu garantează că câinele va rămâne calm, crește probabilitatea ca acest lucru să se întâmple. Mai ales dacă instruirea a fost făcută cu metode pozitive.

Sfaturi pentru câinii distructivi - 2. Educați-vă câinele în ascultare canină

3. Învață-ți câinele să faca nevoile

Pregătirea câinelui fără a face mizerie în casa dvs. nu rezolvă problemele de distrugere, dar, ca și în cazul antrenamentului de ascultare, îi învață pe câini să aiba autocontrol.

Prin urmare, crește probabilitateaatunci cand  câinele este lăsat singur sa nu provoace probleme. În plus, este absolut necesar dacă câinele dvs. este lăsat singur în casă.

Sfaturi pentru câinii distructivi - 3. Învață-ți câinele să meargă la baie

4. Învățați-vă câinele ce obiecte să mestece pentru a trece timpul

Dacă îți înveți câinele că poate sa mestece jucăriile fabricate din cauciuc rezistent și întăriți acest comportament într-un mod pozitiv, este puțin probabil ca si câinele dvs. să distrugă lucrurile din casa dvs. sau să sape în grădină.

Nu trebuie să aveți la dispoziție tone de jucării. Găsiți doar câteva care ii plac și lăsați-le ușor la îndemână.

câinii distructivi

5. Obișnuiește-ți câinele să folosească cusca de călătorie

De asemenea, acest lucru nu oferă o soluție directă la problema distrugerii, dar câinii care se simt confortabil în cusca de călătorie sunt de obicei  mai încrezători, mai calmi și mai relaxati. În plus, cusca de călătorie devine un loc sigur pentru acești câini și caută acea siguranță atunci când sunt singuri. Deci, în loc să distrugă lucrurile de acolo, pot face un pui de somn bun în cușca lor, în care intră de bună voie chiar dacă ușa este deschisă, pentru că acolo se simt în siguranță. De aceea este bine să vă obișnuiți câinele cu utilizarea custii de călătorie.

Sfaturi pentru câinii distructivi - 5. Obișnuiește-ți câinele să folosească lada de călătorie

6. Decideți câtă libertate poate avea câinele dvs. atunci când este singur în casă

Dacă observați că câinele dvs. distruge lucrurile mai des într-un anumit loc, poate fi vorba de ceva din acel loc care stimulează comportamentele distructive, fie pentru că îți face anxios câinele, fie pentru că declanșează impulsuri de pradă sau teritorialitate.

De exemplu, unii câini sunt foarte calmi în timp ce stau în camere ale căror ferestre nu dau spre stradă, dar distrug totul atunci când stau în camere ale căror ferestre sunt orientate spre stradă. Acest lucru se poate întâmpla deoarece stimulii din afara declanșează răspunsuri teritoriale sau prădătoare la câini sau poate provoca anxietate.

Lucruri similare se pot întâmpla în diferite locuri din casă, fie în interiorul ei, fie în grădină. Dacă observați aceste diferențe de comportament în funcție de locul în care vă lăsați câinele, când îl lăsați în singur restricționati accesul la acele  locuri care declanșează comportamente distructive.

Sfaturi pentru câinii distructivi - 6. Decideți câtă libertate poate avea câinele dvs. atunci când este lăsat singur în interior

7. Dă câinelui tău mai multă mișcare

Sfântul Graal al comportamentului bun al câinelui: exercițiu fizic și mental. Deși exercițiul fizic singur nu rezolvă probleme de comportament distructiv, poate ajuta foarte mult. Toți antrenorii și crescătorii de câini știu că un câine obosit este un câine bun.

Exercițiul nu va elimina cauzele distrugerii câinelui dvs., dar va contribui la reducerea comportamentelor distructive pur și simplu pentru că câinele dvs. va fi obosit și preferă să doarmă mai degrabă decât să mestece mobilier sau să facă explorări seismice în curte.

Rețineți că exercițiul de care are nevoie câinele dvs. depinde de rasa sa și nu este doar fizic, ci și mental. Unele rase de câini, cum ar fi Border Collies sau Belgian Shepherds, au nevoie de mai mult exercițiu decât altele. Pentru unele rase, cum ar fi beagle-ul, exercițiile mentale pot fi mai mult legate de stimulii mirositori, în timp ce pentru ogari, stimulii vizuali sunt de obicei mai importanți.

Socializare și instruire  oferă mult exercițiu mental și exercițiu fizic moderat. Jucăriile interactive pentru câini oferă o mulțime de exerciții mentale atunci când sunt utilizate corect. Plimbările lungi și jocurile oferă o mulțime de exerciții fizice și exerciții mentale moderate.

Sfaturi pentru distrugerea câinilor - 7. Dă câinelui tău mai multă mișcare

8. Luați în considerare serviciile umblătorilor de câine

Dacă nu aveți timp să vă îngrijiți câinele așa cum merită, puteți lua în considerare serviciile de plimbări de câini sau canisuri. Din păcate, aceste servicii nu sunt disponibile în niciun oraș, dar sunt în multe orașe mari. Cu siguranță puteți găsi aceste servicii în Bucuresti, Cluj, Timisoara, ​​ și alte orașe mari.

Plimbatorul  sau canisa permite câinelui dvs. să socializeze, să facă mișcare și să petreacă mult timp cu cineva și departe de casă, deci nu poate distruge nimic în ea.

Dacă aveți de gând să angajați serviciile unui plimbator pentru câini sau a unei canise, verificați mai întâi cum se descurcă clienții lor. Unii dintre acești oameni și companii nu au cea mai mică atenție pentru câini și fac treaba doar pentru că nu au nevoie de o diplomă profesională pentru a face acest lucru. Alții o fac pentru că iubesc câinii, dar nu iau în serios măsurile de siguranță și ajung să piardă câini sau mai rău, cu câini răniți sau morți.

Înainte de a angaja aceste servicii, asigurați-vă că câinii sunt tratati corect, fără maltratare și că cei responsabili au măsuri de securitate adecvate, astfel încât câinii să nu scape de ei și să reducă cât mai mult posibil luptele și accidentele. Câinii mici trebuie să meargă cu câini mici. Nu ar trebui să existe mulți câini în sarcina unei singure persoane (acei oameni care merg 10 sau 15 câini în același timp, nu o fac corect).

Pe de altă parte, dacă orașul dvs. nu are umblători de câini sau canise, este posibil să puteți angaja un antrenor care lucrează cu câinele și nu cu dvs. În acest caz, antrenorul ar fi mai mult un mers decât un antrenor, dar ar veni cu bonusul suplimentar de a-i învăța ascultarea câinelui, chiar dacă câinele tău mai târziu te ignoră și acordă atenție doar manipulatorului.

Sfaturi pentru distrugerea câinilor - 8. Luați în considerare pasagerii de câini și serviciile de îngrijire pentru copii

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu Sfaturi pentru câinii distructivi, vă recomandăm să intrați în secțiunea Caini.

[ad_2]

pentruanimale.ro

Comenteaza