Cum protejezi câinele în timpul furtunilor?

Furtunile de vară sunt un spectacol impresionant al naturii, dar pot fi și o sursă majoră de anxietate pentru câinii noștri. Câinii pot fi supuși la zgomote puternice și la impactul electricității statice, cauzându-le stres și panică. Din fericire, există câteva măsuri pe care le puteți lua pentru a vă proteja patrupedul și pentru a face furtunile mai ușor de gestionat pentru câine. Acest articol se axează pe amortizarea anxietății și a stresului din timpul furtunilor pentru câinii tăi și cum să fii pregătit pentru a face față acestei provocări cu succes.

1. Înțelegând pericolele furtunilor pentru patrupedul tău

Când te gândești la furtuni, probabil te gândești la umbrelă, pelerină și pantofi impermeabile – adică la modul în care condițiile meteorologice extrem de umede te afectează pe tine. Dar cum afectează furtunile câinele tău? Ei bine, așa cum știi deja călătorirea cu animale poate fi complicată în anumite condiții, iar furtunile nu fac excepție. De aceea ar trebui să înțelegi pericolele pentru patrupedul tău.

Primul și cel mai evident pericol este potențialul de a fi lovit de un fulger. Nu trebuie să-ți fie spus că este foarte important să eviți zonele cu prezența fulgerelor în timpul unei furtuni. Dar există și un pericol ascuns – undele electrice. Acestea pot merge în jos firele de telefonie sau de cablu și pot atinge suprafețele metalice sau alte zone care au contact cu solul. Dacă prietenul tău patruped este în afara pe terenul cu iarba moale, el va deveni un canal rapid pentru aceste unde electrice să ajungă la pământ – ceea ce face mai probabilă arderea sau șocarea electrică catastrofală.

Un alt pericol este furtuna de grindină care poate cauza răni asupra animalelor. Grindina poate lovi animalele, ceea ce poate cauza răni și vătămarea țesuturilor. În plus, dacă se întâmplă ca animalul să înghită o bucată de gheață, poate provoca complicații în stomac și poate cauza asfixiere.

2. Strategii eficiente pentru a-ți proteja câinele în timpul furtunilor

Adoptă o abordare proactivă pentru a proteja câinele tău în timpul furtunilor. Iată câteva strategii eficiente care te pot ajuta:

 • Crează un refugiu sigur pentru câinele tău. Acesta poate fi un colțisor din casă, o cameră mică sau chiar o cușcă special construită. Asigură-te că îi oferi câinelui toate comfortul și siguranța necesare.
 • În cazul în care trebuie să ieși din casă în timpul furtunii, nu lăsa câinele în afara casei. Dacă este posibil, ia câinele cu tine, iar dacă nu, asigură-te că este într-un loc sigur și protejat.
 • Asigură-te că câinele are identificare și că toate informațiile sunt actualizate. În cazul în care câinele se pierde în timpul furtunii, identificarea corectă îți poate ajuta să îl găsești mai repede.

În plus, ia în considerare următoarele sfaturi pentru a ajuta câinele să treacă mai ușor peste furtuni:

 • Asigură-te că câinele are o dietă sănătoasă și echilibrată, care îi poate ajuta să își mențină un nivel optim de confort în timpul furtunilor.
 • Asigură-te că îi oferi o cantitate suficientă de apă. Acest lucru poate ajuta câinele să rămână calm și hidratat în timpul unei furtuni.
 • Încurajează câinele să fie activ în timpul zilei. Aceasta îi poate ajuta să fie mai obosit și să doarmă mai bine în timpul nopții, chiar și atunci când este o furtună puternică.

În concluzie, protejarea câinelui în timpul furtunilor poate fi simplă dacă iei măsuri proactive și îl ajuți să treacă peste această perioadă cu succes.

3. Sfaturi utile pentru a reduce anxietatea câinelui tău în timpul furtunilor

Câinii sunt animale sensibile şi este important să-i oferim o atenţie deosebită în timpul furtunilor. Cum putem să-i ajutăm să treacă peste acest moment neplăcut? Iată câteva sfaturi utile:

1. Asigură-te că îţi petreci timpul în preajma câinelui tău

 • Stai lângă animalul tău şi vorbeşte-i cu voce calmă.
 • Mângâie-l în mod constant pentru a-i transmite că este în siguranţă.
 • Este important să nu-l ignori, ignorându-l nu faci decât să-l faci mai anxios.

2. Creează un mediu liniştit

 • Oferă-i un loc sigur şi confortabil unde să se poată retrage dacă este nevoie.
 • Încearcă să reduci zgomotele din jurul casei, cum ar fi sunetele de la televizor sau muzica.
 • Poţi să-i ajuţi să se relaxeze cu ajutorul unui difuzor de arome, care să emită uleiuri esenţiale de lavandă sau camomilă.

3. Distrează-ţi câinele în timpul furtunilor

 • Poţi să optezi pentru jucării noi, împachetate în hârtie, pentru a-l distra şi a-l face să uite de furtună.
 • Fă-i exerciţii fizice, cum ar fi alergatul într-un parc, pentru a-i reduce stresul.
 • Alături de câinele tău, poţi să încercaţi diverse jocuri interactive, care să îl stimuleze şi să-l ajute să se relaxeze mai uşor.

În concluzie, furtunile pot fi o experiență dificilă pentru câinii noștri. Din fericire, există câteva măsuri simple și eficiente pe care le putem lua pentru a-i proteja de condițiile meteorologice severe. De la furnizarea unui refugiu sigur și liniștit, la stabilirea unei rutine de pregătire și folosirea unor produse specializate, cum ar fi hainele impermeabile sau căștile anti-zgomot, putem ajuta câinii noștri să treacă mai ușor peste furtuni. În plus, rețineți că un comportament calm și suportiv poate face o diferență semnificativă pentru bunăstarea animalului nostru de companie. În final, în timpul furtunilor asigură-te de protejarea câinii tăi și ai grijă să păstrezi legătura cu el și să-i oferi siguranță și confort în timpul acestor evenimente meteorologice dificile.

Comenteaza