Caini de atac, paza

[ad_1]
Câinii de atac sunt, după cum sugerează și numele lor, câini dresați să atace oamenii. Deși acești câini sunt în prezent asociați cu munca poliției, acesta nu a fost întotdeauna rolul lor. Se știe că în antichitate câinii de atac erau folosiți pentru a sparge rândurile din față ale armatelor inamice și pentru a captura și ucide sclavii fugari.

În teorie, un câine de atac ar trebui să poată ataca la comandă și să oprească atacul în același mod. În acest fel, acel câine ar fi util pentru a ajuta la menținerea siguranței și, în același timp, nu ar reprezenta un pericol. Din păcate, este foarte obișnuit să găsești câini care au fost instruiți să atace și care nu au primit niciun alt tip de instruire suplimentară. Astfel, se pot găsi câini care atacă fără motiv și nu își opresc atacul decât dacă sunt forțați fizic. Câinii de acest tip pot fi văzuți chiar și în secțiile de poliție din unele țări.

Cainii de atac care reacționează în acest fel poate chiar să-i atace pe proprietarul sau pe conducătorul lor. Pe de altă parte, există câini de atac cu adevărat instruiți. Acești câini răspund corect la comenzile de a începe și a termina un atac și, de asemenea, răspund perfect la exercițiile de ascultare canină. Acești câini nu numai că primesc un antrenament lung și solicitant, dar sunt selectați pe baza caracteristicilor lor fizice și psihologice. Aflați mai multe despre acestea la e-pet.ro:

Caini de atac și câini de pază

Cainii de atac nu sunt la fel ca câinii de pază. Deși un câine de atac poate servi și ca câine de pază, câinii de pază nu sunt întotdeauna apți pentru atac.

Funcția unui câine de pază este de a avertiza atunci când detectează prezența unui străin și de a speria acea persoană. Acești câini nu trebuie să atace persoana respectivă. Prin urmare, multi caini mici pot fi folositi pentru pază, deși sunt complet inutili pentru atac.

De fapt, un schnauzer în miniatură sau un pinscher în miniatură ar putea fi gardieni excelenți, fiind în același timp animale de companie excelente. Desigur, niciunul dintre acești câini nu ar fi util dacă ar fi necesar să atace un hoț.

Sunt câinii de atac periculoși?

Întrebarea este foarte frecvent adresată: va fi câinele meu periculos dacă îl antrenez pentru atac? Un câine de atac slab instruit va fi întotdeauna periculos. Cu toate acestea, un câine bine dresat poate să nu fie periculos. Spun „s-ar putea să nu fie”, deoarece asta depinde de dresajul aplicat cainelui. și de proprietarul sau. Dacă cunoașteți bine câinele, îl veți putea controla oricând și, cel mai important, veți ști cum să preziceți reacțiile câinelui. În acest fel, puteți evita situațiile care prezintă un risc.

Pe de altă parte, un câine de atac perfect antrenat va fi periculos dacă proprietarul sau conducătorul său nu are suficientă experiență sau nu îl cunoaște foarte bine. Deci, dacă decideți să vă antrenați câinele pentru atac, trebuie să vă antrenați mai întâi. Poate că cel mai bun mod de a face acest lucru este să participi la un club canin în care se practică sporturi precum Schutzhund, Mondio Ring, Belgian Ring etc. Aceste sporturi au standarde înalte și bine definite, astfel încât practicienii lor sunt de obicei oameni cu experiență în antrenament și cu cunoștințe despre agresivitatea canină.

În mod normal, câinii dresați pentru aceste sporturi sunt foarte siguri. Desigur, acest lucru se întâmplă deoarece proprietarii și ghizii lor au cunosținte despre comportamentul canin și își cunosc perfect câinii.

Câinii de atac - Câinii de atac sunt periculoși?

Sunt necesari câinii de atac?

 Lăsând deoparte sporturile canine menționate anterior, unde atacul joacă doar un rol, utilitatea câinilor de atac este discutabila. Un câine va fi întotdeauna dezavantajat în comparație cu armele actuale, astfel încât utilitatea sa ca mecanism de apărare a scăzut semnificativ de când au început să fie folosiți câinii de atac. Un câine este complet inutil în fața unei arme.

Pe de altă parte, un câine nu este 100% fiabil în condiții de mare stres (cum ar fi un atac), chiar și atunci când este foarte bine antrenat. Cu toate acestea, câinii de atac pot fi foarte utili ca arme de descurajare.

Câinii de atac sunt mai degrabă un dezavantaj decât un avantaj pentru un civil. Câinii de atac pot avea locul lor în trupele militare, în rândurile poliției și, bineînțeles, în unele sporturi de câini, dar nu printre animalele de companie obișnuite.

Consecințele unei pregătiri slabe

 Mulți câini așteaptă să fie eutanasiați în canisurile din întreaga lume din cauza malpraxisului unor proprietari iresponsabili. Majoritatea încep să devină agresivi față de oameni și atunci „cel mai bun prieten” al lor decide să-i părăsească.

Un câine, chiar dacă nu este antrenat pentru asta, ne va apăra întotdeauna într-o situație de violență dacă ne afectează pe noi, rudele sale. Din acest motiv, nu are rost să-l educăm pentru asta. În plus, un exces de violență și agresivitate în ziua lor face din câine un animal stresat, ceea ce duce la apariția unor probleme de comportament.

Câini de atac - Consecințele unui antrenament slab

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu Caini de atac, vă recomandăm să intrați în secțiunea Caini.

Sfat

  • Nu vă antrenați câinele pentru atac dacă nu aveți experiență anterioară.
  • Consultați un antrenor care a antrenat câini în aceste scopuri.
  • Evitați pedeapsa fizică a animalului, acesta se poate întoarce împotriva voastră.

[ad_2]

Comenteaza