Tehnici de antrenament pentru câini

[ad_1]
Deși sunt multe tehnici de antrenament pentru câini, toate acestea pot fi clasificate în două mari categorii: tehnici de antrenament canin bazate pe teorii de învățare și tehnici de antrenament canin bazate pe etologia caninului.Aici , în e-pet.ro vom detalia în ce constau și cum să le aplicăm.

Tehnicile bazate pe teoriile învățării se concentrează pe modificarea comportamentelor câinilor, acordând o relevanță mai mică comportamentului tipic al speciei canine. La rândul lor, tehnicile bazate pe etologia canină se concentrează pe comportamentul natural tipic al câinilor, prioritizând stabilirea ierarhiilor de dominare și acordând mai puțină importanță teoriilor de învățare.

Tehnicile care includ violența și abuzul de câini nu ar trebui să fie admise, sau chiar luate în considerare, în tehnicile moderne de antrenare a câinilor. Acționarea deliberată împotriva bunăstării câinelui nostru poate avea consecințe foarte grave.

Tehnici bazate pe teorii de învățare

Această categorie include acele tehnici ale căror căi principale de predare sunt întărirea pozitivă, întărirea negativă sau pedeapsa. Deoarece toate aceste tehnici sunt foarte diferite unele de altele, ele sunt clasificate în trei subcategorii specifice: antrenamentul tradițional al câinilor, antrenamentul pozitiv și tehnicile mixte.

1. Antrenament tradițional pentru câini

Antrenamentul tradițional își are originea în școlile canine de câini de război și a avut un mare succes în antrenarea câinilor militari pentru ambele războaie mondiale. După cel de-al doilea război mondial a devenit foarte popular datorită poveștilor câinilor eroici.

În aceste tehnici, întăriri negative și pedepse sunt mijloacele exclusive de instruire. Pentru a obține rezultate, este necesar să forțați fizic câinii până când vor efectua acțiunile dorite de manipulator. Sufletul, vârful și gulerele electrice sunt instrumente excelente pentru acest tip de lucru.

Deși aceste tehnici sunt apărate cu înverșunare de practicienii lor, ele sunt, de asemenea, atacate cu aceeași încăpățânare de cei care le consideră. crud și violent.

Principalul beneficiu al instruirii tradiționale este fiabilitatea mare a comportamentelor instruite. La rândul lor, dezavantajele includ potențiale probleme de comportament colateral cauzate de antrenament, precum și posibile deteriorări ale traheei câinelui atunci când sunt folosite gulerele de choker.

Aceste tehnici nici nu trebuie practicate, din păcate, sunt tehnicile care au fost scrise cel mai mult și pe care le găsim pe internet.

2. Antrenament pozitiv

Antrenamentul pozitiv cuprinde un set de tehnici bazate pe principiile condiționării operante dezvoltate de BF Skinner. Popularitatea sa a fost foarte scăzută până în anii 1990, când cartea „Nu-l ucide … învață-l„de Karen Pryor a devenit best seller.

Cu aceste tehnici nu este necesar să purtați gulere de antrenament, iar sesiunile de antrenament sunt foarte pline de satisfacții atât pentru dresori, cât și pentru câini. Principala metodă de predare constă în utilizarea întăririlor pozitive, cunoscute popular sub numele de recompense.

Prin urmare, ceea ce se face în principal este de a întări comportamentele dorite fie prin mâncare, felicitări sau altele. Există, de asemenea, mijloace de eliminare a comportamentului nedorit, dar pedeapsa nu este folosită în niciun caz. În prezent, cea mai populară dintre tehnicile de antrenament pozitiv este antrenamentul clicker.

principalele avantaje de formare pozitivă sunt că:

  • Rezultatele sunt la fel de fiabile ca și cele obținute cu pregătirea tradițională.
  • Nu este necesar să abuzati fizic câinele.
  • Este foarte simplu, rapid și distractiv să antrenezi un câine în acest fel.
  • Îl încurajăm să învețe relatând pentru sine ceea ce așteptăm de la el.

Paradoxal, principalul dezavantaj al antrenamentului pozitiv constă în viteza cu care se obțin rezultatele inițiale. Mulți antrenori începători se minunează de etapele inițiale și nu se obosesc să perfecționeze antrenamentul. Consecința este, logic, că antrenamentul este pe jumătate făcut.

3. Tehnici mixte

Tehnicile mixte sunt puncte intermediare între antrenamentul tradițional și antrenamentul pozitiv. Prin urmare, ele sunt de obicei mai puțin dure decât primele, dar mai puțin prietenoase decât al doilea.

Aceste tehnici au dat rezultate foarte bune la câinii care concurează la sporturile canine de contact, precum Schutzhund, RCI, Mondioring, Belgian Ring etc.

În general, antrenorii care folosesc tehnici mixte combină utilizarea gulerului suspendat cu recompense. Cu toate acestea, deseori preferă să folosească jucării decât mâncare. Potrivit instructorilor, acest lucru stimulează simularea prăzii. Excepția de la nefolosirea alimentelor are loc de obicei în etapele inițiale și pentru antrenamentul cu crawlere, dar aceasta revine instructorului.

Tehnici de antrenament pentru câini - Tehnici bazate pe teorii de învățare

Tehnici bazate pe etologia canină

Tehnicile bazate pe etologia canină sunt cele care ignoră total sau parțial teoriile învățării și se concentrează asupra comportamentelor naturale ale câinelui. Premisa sa fundamentală este că proprietarul trebuie să dobândească un statut ierarhic superior celui al câinelui. În acest fel, proprietarul își asumă rolul de conducător al haitei, sau câine alfa.

Deși aceste tehnici sunt foarte populare, eficacitatea lor reală este foarte discutabila. În plus, acestea sunt tehnici atât de diverse încât nu se poate găsi un standard sau o linie de formare clar definită, spre deosebire de ceea ce se întâmplă cu formarea tradițională și formarea pozitivă.

Majoritatea formatorilor nu văd aceste tehnici ca instrumente de instruire, ci pur și simplu ca proceduri suplimentare utile. În același mod, mulți practicanți ai acestor tehnici refuză să fie considerați dresori de câini. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor care nu au legătură cu lumea canină cred că acestea sunt tehnici de antrenament pentru câini.

Tehnici de antrenament pentru câini - Tehnici bazate pe etologia canină

Ce tehnică ar trebui să folosesc?

În paralel cu numele pe care îl putem da unei tehnici de antrenament, idealul este să analizăm singuri dacă această metodă este valabilă, bună și dacă va funcționa.

Când înveți o nouă tehnică pentru a-ți învăța câinele ceva, întreabă-te dacă această tehnică poate fi explicată cu principiile științifice ale antrenamentului, dacă este simplă și dacă nu este violentă. A tehnica este bună ,da este ușor de explicat, ușor de predat, este legata de comportamentul natural al câinelui, este simplu, nu este violent și este de înțeles pentru amândoi.

Mulți oameni sunt dezamăgiți când folosesc formarea pozitiva și nu primesc niciun răspuns de la câine. Acest lucru nu se întâmplă întotdeauna pentru că tehnica utilizată este proastă, poate fi legată de inteligența câinelui, cu momentul / locul exact în care îl dezvoltăm sau prin comunicarea utilizată atunci când comunicăm cu acesta.

Tehnici de antrenament pentru câini - Ce tehnică ar trebui să folosesc?

Sfaturi pentru o bună sesiune de antrenament

Pentru început, trebuie să știți că nu este bine să depășiți timpul de execuție a ordinelor de ascultare. În medie, ar trebui să ne dedicăm între 5 și 10 minute zilnic pentru a examina comenzile deja învățate și, probabil, pentru a începe una nouă. Un exces de timp ne copleșește animalul de companie și produce o senzație de stres.

Pe de altă parte, subliniați că comunicarea cu câinele trebuie să fie clară și ușor de înțeles pentru el. Nu folosi cuvinte fanteziste sau nu te aștepta ca el să te înțeleagă în prima zi. Un truc de antrenament foarte util este combinarea vocalizării cu expresia fizică a corpului pe măsură ce câinii se identifică mai bine semnele fizice.

Locul de antrenament este, de asemenea, foarte important. Sunt de preferat locuri retrase și liniștite întrucât un mediu cu nenumărați stimuli tinde să desconcentreze câinele, îngreunând sarcina acestuia.

Odată ce câinele dvs. învață o comandă, trebuie exersata în mod regulat dar de două ori pe săptămână cel puțin unul. Constanța și repetarea aceluiași exercițiu fac posibil ca câinele să răspundă în mod adecvat. Pe lângă practicarea aceluiași exercițiu, trebuie să creștem și dificultatea acestuia, efectuându-l în locuri cu mai multe distrageri pentru a ne asigura că câinele ne urmărește în medii diferite.

Premiile sunt foarte importante în antrenament, dar ceva ce mulți oameni nu știu este că trebuie să fie delicioase sau gustări foarte gustoase pentru câinele nostru. Dacă folosim o mâncare sau o jucărie de care câinele nostru nu pare să fie interesat, evident vom obține rezultate mai proaste. Încurajarea acestuia este esențială pentru un rezultat bun.

De asemenea, ar trebui să acordați atenție bunăstării animalelor câinelui dvs. Un animal bolnav, flămând sau clar stresat nu va răspunde în mod adecvat la antrenament.

În cele din urmă și, pentru a termina, vrem să vă reamintim că este normal să nu cunoașteți toate tehnicile și comenzile pe care ar trebui să le învățați câinele. Din acest motiv, luați în considerare accesarea unui dresor de câini Dacă într-adevăr aveți nevoie de ajutor, el este cel care vă poate sfătui cel mai bine cu privire la liniile directoare de urmat.

Tehnici de antrenament pentru câini - Sfaturi pentru o sesiune bună de antrenament

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu Tehnici de antrenament pentru câini, vă recomandăm să intrați în secțiunea Caini

[ad_2]

Comenteaza