Ce pot face pentru a-mi opri câinele să latre?

[ad_1]

Controlul lătratului câinelui dvs. este o parte importantă a responsabilității dumneavoastră ca proprietar. La urma urmei, lătratul excesiv poate fi deranjant nu numai pentru dvs., ci și pentru vecinii voștri. Motive care fac cainele sa latre

Motivul pentru incepe cainele sa latre

Primul pas în rezolvarea problemei este să înțelegem de ce lătră un câine. Unii câini latră pentru că încearcă să vă anunțe că vor ceva. Este posibil să le fie foame, sete sau doar să vrea să se joace. Dacă acest lucru depășește limitele rezonabile, este timpul să-l învățăm alte modalități de a-i atrage atenția, cum ar fi lăudatul sau așteptarea în apropierea ușii sau a bolului pentru alimente.

Timpul de joaca.

Mulți câini vor latra când vor vedea alți câini, pentru a-i invita să se joace împreună. Acest lucru este complet normal, dar depinde de dvs. să decideți cât lătrat este acceptabil și să-l faceți pe câinele dvs. să aștepte înainte de a se juca până când va fi calm.

Singur acasa

Câinele dvs. poate să latre dacă este lăsat singur. Încercați să lăsați muzica sau radioul pornit pentru a oferi zgomot uman familiar. De asemenea, îi puteți oferi câteva jucării care necesită o muncă și atenție suplimentară pentru a-l ține ocupat în timp ce sunteți plecat.

O modalitate bună de a reduce anxietatea este de a oferi câinelui dvs. un articol vechi de îmbrăcăminte nespălat sau orice altceva care are un miros puternic pentru familia dumneavoastră.

De îndată ce vă întoarceți, jucați-vă cu câinele și exersați cu el. Câinelui ii  va fi dor de tine și nu există o modalitate mai bună de a restabili legătura.

De pază

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care un câine latră este avertizarea. Dacă câinele tău vede pe cineva apropiindu-se de casă, el va lătra pentru a te anunța. De vreme ce te vede ca lider al haitei, va dori să te uiți în el.

Unii câini au fost instruiți pentru a da alarma și poate doriți să încurajați acest comportament. Lasă-ți câinele să latre pentru a-ți atrage atenția, dar opreste-l de îndată ce te-ai asigurat că nu există intruși.

Urmați un sistem

În toate aspectele antrenării unui câine, veți avea nevoie de un sistem. Câinii răspund la rutină și acest lucru le va crește semnificativ șansele de succes. Nu este niciodată prea târziu să înveți câini mai în vârstă noi trucuri și există centre bune în care poți învăța abilitățile de control ale câinelui tău.

„Taci”

Una dintre modalitățile de a-ți învăța câinele comanda „taci” este să-l certi sau să-l distragi de fiecare dată când latră. Folosiți ceva care face mult zgomot, ca o cutie plină de monede, pentru a le atrage atenția, apoi pronunțați cu fermitate porunca de a „taci”.

Când câinele se oprește din lătrat, laudă-l și dă-i un tratament. Nu țipa niciodată dacă vrei să nu mai latre, deoarece poate provoca anxietate și poate afecta învățarea. De asemenea, îți poți confuza cu ușurință câinele, deoarece poate crede că și tu latri. Strigătele nu fac decât să consolideze obiceiul de a lătră.

În concluzie

Antrenamentul este întotdeauna cel mai bun mod de a corecta comportamentul câinelui. Cu toate acestea, amintiți-vă că, în majoritatea cazurilor, lătratul este un comportament normal al câinilor. Trebuie să luați măsuri numai atunci când acest lucru devine nerezonabil și dăunător. Dacă credeți că câinele dvs. latră reactiv la străini, membri ai familiei sau alți câini sau dacă sfaturile de mai sus se dovedesc nereușite, vă recomandăm să contactați un antrenor de câini profesionist certificat pentru ajutor.

Dacă lătratul persistă, medicul veterinar vă va putea oferi sfaturi suplimentare și chiar vă poate sugera alte tehnici.

[ad_2]

Comenteaza