Dieta animale de companie

[ad_1]

Diferențele de îmbătrânire dintre oameni și animale de companie

Te-ai uitat vreodată la pisica sau câinele tău și te-ai întrebat: “Câți ani va avea?” Animalele de companie mai în vârstă pot părea puțin gri sau pot merge puțin mai încet, dar poate fi dificil să știi exact cum se maturizează animalele de companie mai în vârstă. Pur și simplu arată că îmbătrânesc, dar din punct de vedere fizic și mental sunt încă de vârstă mijlocie? Pot părea tineri și pot acționa agili, dar încetinesc. Este mai bine să știți la ce nivel de vârstă se află membrii blănoși ai familiei dvs., astfel încât să vă puteți pregăti casa pentru a-i îngriji cât mai bine.

Semne că animalul dvs. de companie îmbătrânește

Pisicile și câinii au multe în comun cu oamenii atunci când vine vorba de îmbătrânire. Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, pot încetini, au riduri și pot începe să arate părul gri. Câinii și pisicile împărtășesc aceleași semne. Iată câteva dintre modurile în care animalele de companie prezintă semne de îmbătrânire:

  • Deși poate fi dificil de identificat sau evaluat, animalele de companie în vârstă pot avea pierderea auzului sau a vederii.
  • Schimbările pielii și ale blanei sunt o modalitate prin care animalele de companie îmbătrânesc similar cu oamenii. Părul pisicilor și al câinilor poate deveni gri pe măsură ce îmbătrânesc. Și în ambele cazuri, pielea poate deveni subțire.
  • Câinii și pisicile încetinesc, de asemenea, în anii lor mai în vârstă. Scăderea nivelului de activitate se poate datora letargiei generale sau unei stări de sănătate.
  • Problemele articulare și musculare sunt un alt precursor al bătrâneții. Câinii și pisicile care sunt mult mai puțin activi decât în ​​tinerețe pot dezvolta artrită sau pot pierde masa musculară din cauza neexercitării regulate a articulațiilor și a mușchilor.

Cea mai bună modalitate de a avea grijă de animalele de companie în vârstă este să le duceti pentru controale regulate la medicul veterinar. Voi doi puteți lucra împreună pentru a identifica semnele îmbătrânirii și a concepe un plan de tratament pentru a vă menține câinele sau pisica în formă fizică și mentală.

Ani de câine

Poate ați auzit că, dacă doriți să știți cât de batran este un câine, trebuie doar să înmulțiți numărul de ani de viață cu șapte. Se spune că pentru fiecare an uman câinele are șapte. Aceasta, deși este o credință foarte populară, nu este exactă. Potrivit lui Vetstreet, rasa și mărimea trebuie luate în considerare atunci când se identifică vârsta câinelui. Un câine mare poate părea că este fizic lent până la maturitate, dar de fapt îmbătrânesc mai repede decât câinii mici. Marii danezi pot fi considerați batrani la șapte ani, dar Chihuahua nu sunt considerați așa până când nu au unsprezece ani sau mai mult.

Utilizați acest instrument de îmbătrânire a animalelor de companie pentru a compara vârsta câinelui sau pisicii cu cea a oamenilor.

Ani de pisică

Ați auzit că fiecare an uman este de fapt patru ani de pisică? Ei bine, dacă ați înmulțit vârsta pisicii dvs. în ani umani cu patru, matematica dvs. este greșită, dar nu cu mult. Această metodologie poate funcționa, dar numai dacă începe după al doilea an uman de viață al pisicii. Vetstreet spune: „Primul an conduce pisica la sfârșitul adolescenței, al doilea la vârsta adultă timpurie. Apoi, puteți începe împotriva a patru la rând: imaginați-vă o pisică de doi ani ca „24 de ani umani” și adăugați patru ani la fiecare an cronologic ulterior, făcând o pisică de patru ani echivalentă cu o persoană de 32 de ani. Acest lucru face ca o pisică de 9 ani să fie echivalentă cu 52 la un om, iar o pisică de 16 ani ar fi aproape de 80 de ani “.

Dacă pisicile și câinii dvs. îmbătrânesc, amintiți-vă că vârsta lor este doar un număr! Animalele de companie în vârstă bine îngrijite au o speranță de viață lungă. Da, este posibil să se înroșească mai mult și să meargă puțin mai încet pe măsură ce trece timpul, dar animalul tău de companie are o viață lungă și fericită în față. Cu toate acestea, este important să ții cont de vârsta ta. De exemplu, câinelui dvs. îi place să prindă și să aducă ceva, dar poate să se joace mai puțin timp. Deci, dacă observați că timpul lor de joacă se micșorează, poate fi un semn al unei stări de sănătate sau că câinele îmbătrânește. Veterinarul vă poate ajuta să determinați cauza.

Dieta animale de companie

Un alt lucru despre care ar trebui să fii informat în anii de maturitate a animalului tău de companie este nutriția acestuia. La fel ca atunci când erai copil, ai mâncat diferit de dieta pentru adulți. Câinii și pisicile nu diferă. Metabolismul lor încetinește la fel ca oamenii, deci este important să faceți o tranziție lentă către o hrană pentru seniori sau seniori care este formulată pentru a satisface nevoile unui animal de companie mai în vârstă.

Luați în considerare hrănirea cu  hrana pentru animale de companie a câinelui sau pisicii cu

Hrana uscata pentru caini Lily’s Kitchen Organic Adult Chicken

Hrana uscata pentru pisici Lily’s Kitchen Marvelously Mature

– nutriție de ultimă generație care vă poate ajuta animalul de companie de peste 7 ani să rămână în joc. Vitalitatea tinerească a fost special formulată având în vedere animalul dvs. de companie îmbătrânit. Vă poate ajuta animalul de companie să lupte împotriva semnelor îmbătrânirii și să-l ajute să se simtă energic și mobil, astfel încât amândoi să experimentați mai multe momente fericite împreună.

Și, ca și oamenii, îmbătrânirea nu înseamnă că viața nu este interesantă și distractivă. Mai sunt multe bucurii de care să ne bucurăm, dar interesele se pot schimba. În timp ce pisicii tale i-a plăcut să se joace cu jucăriile ei ore în șir, un pui de somn la soare pe pervazul ferestrei poate fi la fel de distractiv acum. Cunoașterea semnelor de îmbătrânire a animalelor de companie vă va ajuta să oferiți cea mai bună îngrijire, astfel încât să continue să experimenteze o viață plină și relația lor împreună.

[ad_2]

Comenteaza