Cum să faci o pisică să accepte un câine?

[ad_1]

Sosirea lui un nou membru al familiei tale Este posibil să nu fie o primire bună pentru pisica ta, mai ales dacă noul venit nu este nici mai mult, nici mai puțin decât un câine. Și este că felina ta prietenoasă poate fi cea mai drăguță și adorabilă pentru tine, dar se comportă ca cel mai rău dușman pentru câinele tău.

Într-adevăr, zicala de a ne înțelege ca câinele și pisica poate avea dreptate în unele cazuri, dar este iremediabilă? Dimpotrivă, pentru că dacă vrei să știi cum să faci o pisică să accepte un câine. În acest articol  vom detalia ce puteți face pentru a rezolva această dușmănie.

O pisică și un câine se pot înțelege?

Relația dintre câini și pisici are reputația de a fi complicată. Dar nimic nu este mai departe de adevăr, formarea unei relații stabile și sigure între aceste două specii va depinde de mai mulți factori.

Prin aceasta înțelegem că, într-adevăr, o pisică și un câine se pot înțelege până la punctul de a fi prieteni buni sau, cel puțin, a tolera să trăiască în aceeași casă. Dar dacă vă întrebați de ce pisica dvs. șuieră și mârâie la câinele dvs., ar trebui să știți că această relație va depinde în mare măsură dacă sunt îndeplinite. următoarele condiții:

  • Dacă s-a făcut o socializare adecvată în timpul etapei cățelușului.
  • Acordați-le timp adecvat pentru adaptare și acceptare.
  • Stabiliți orientări clare pentru coexistență.
  • Oferiți un mediu adecvat pentru amândoi.

După cum vom vedea mai jos, când oricare dintre aceste puncte sau multiple dintre ele șchiopătează, o relație proastă între ambele specii  va împiedica conviețuirea armonioasă acasă.

De ce pisica mea nu-mi acceptă câinele?

Atât pisicile, cât și câinii sunt animale sociabile, care au tendința înnăscută de a crea legături de prietenie și apartenență la un grup. Cu toate acestea, în acest caz, procesul de învățare va fi o parte fundamentală și care va determina cât de sociabili sunt, precum și de ce ar trebui și de care să nu se teamă. Având în vedere acest lucru, să vedem de ce pisica ta vă respinge câinele:

Fără socializare cu câinii

Perioada de socializare a unui cățeluș este o etapă în care este deosebit de susceptibil să învețe din mediul său și cei care îl locuiesc.

In aceasta perioada, pisoiul tău învață să se raporteze la ceilalți, fie cu alte pisici, oameni sau câini. Dacă, pe de altă parte, pisica ta nu a întâlnit niciun câine prietenos, prezentarea lui la un câine este ceva complet necunoscut pentru el, motiv pentru care se teme de el.

Experiență negativă

Un motiv foarte comun pentru care pisica ta ar putea să-ți respingă prietenul canid este că felina a trăit în trecut a experiență proastă cu unul sau mai mulți câini; Poate fi o simplă cearta,  a fost fugarită sau chiar atacată.

Dacă adăugăm la aceasta cele menționate mai sus, adică că pisica dvs. nu a întâlnit câini prietenoși ca un cățeluș, se va forma combinația perfectă pentru ca pisica dvs. să-și arate disconfortul cu noul membru al familiei.

Protecția resurselor

Dacă pisica dvs. era obișnuită să trăiască confortabil singură acasă, adică fără să trebuiască să împărtășească, este firesc să se simtă inconfortabil cu prezența bruscă a unui al treilea membru acasă, deoarece acest lucru poate lua resurse valoroase pentru ea., precum mâncarea ei, patul ei, răsfățul pe care i-l dai etc. Prin urmare, trebuie să țineți departe această amenințare.

Se grăbește să se introducă noul membru al familiei

Este de maximă importanță atunci când introduceți un nou membru în casă, fie că este un câine sau o pisică, printre altele, că este cât mai progresist posibil. Și pisicile sunt foarte susceptibile la schimbări; Au nevoie de timp pentru a se adapta și a asocia această schimbare cu ceva pozitiv. Dar, dacă sunt bruște, felina se va simți stresată și probabil că va dezvolta o dispoziție iritabilă sau sfioasă, pe lângă faptul că va afecta în mod clar calitatea vieții.

Cum să faci o pisică să accepte un câine?

Dacă pisica dvs. vă respinge în mod deschis câinele, mârâie, șuieră sau chiar îl poate ataca, precum și dacă vă întrebați cum să aduceți un câine în casă dacă locuiți cu o pisică, trebuie să știți că această relație se poate datora unei parti complet ostilă sau, pe de altă parte, tolerabilă și chiar plăcută dacă o faci corect și progresiv.

Să vedem atunci cum să prezinți corect un câine și o pisică, astfel încât cele două animale de companie să se înțeleagă:

Pregătiți terenul înainte de sosire

După cum am discutat, orice schimbare bruscă va face pisica să se simtă nesigură și să dezvolte stres. Din acest motiv, înainte de a vă aduce câinele acasă, vă pregătiți bine casa cu câteva zile înainte, astfel încât pisica să se poată adapta în avans. Asta implică:

  • Asigurați-vă că atât câinele cât și pisica dvs. vor avea cel puțin unul spațiu individual în care sa se poată simți în siguranță. Rețineți că adăpostul pisicii dvs. ar trebui să fie situat într-un loc înalt unde felina dvs. poate monitoriza mediul înconjurător și câinele nu poate ajunge la el.
  • Fiecare dintre animalele dvs. de companie trebuie să aibă acces apă și mâncare individual și fără a se simți deranjat de celălalt, deoarece ar putea apărea un conflict.
  • Litiera pisicii Ar trebui să fie amplasat într-un loc intim, unde câinele dvs. nu poate ajunge.
  • Pregătește un spațiu pentru câinele tău (ca o cameră) în care va fi amplasate  in aceste prime zile de adaptare. Această zonă nu ar trebui să fie un punct de interes pentru pisica ta (cum ar fi camera de zi), astfel încât să nu o perceapă ca pe ceva negativ.
  • Este recomandat să utilizați un difuzor de feromoni pentru a vă ajuta pisica să se simtă confortabilă în ciuda schimbării.

Schimb olfactiv

Deoarece mirosul nu este un sentiment pe care noi oamenii l-am dezvoltat atât de des, uneori trecem cu vederea atât pentru câini, cât și pentru pisici, mirosul este o parte esențială a vieții lor.

Din acest motiv, cu câteva zile înainte de contactul vizual între cei doi câini cu blană, va fi necesar ca prezentare să efectuați un schimb olfactiv, de exemplu schimbul de jucării sau pături.

Lasă-i să se vada

Schimbul vizual este, fără îndoială, cea mai delicată parte, deoarece este cea care vă poate speria cel mai ușor pisica. Din acest motiv, contactul vizual în primul rând ar trebui făcut de departe, la o distanță în care pisica ta se simte în siguranță. În acest proces, va fi recomandat ca cineva să vă ajute, deoarece în timp ce o persoană privește pisica, cealaltă trebuie să fie lângă câinele în lesă.

În plus, va fi extrem de important ca, pentru a asocia această experiență cu ceva pozitiv, oferi bunatati atât pentru pisica ta, cât și pentru câinele tău. Adică, de fiecare dată când pisica ta vede câinele și este calmă (nu uitați să păstrați o distanță unde se simte în siguranță), ar trebui să-l recompensați. La fel, dacă câinele tău nu reacționează nervos, latrând … când vede felina, ar trebui să fie și răsplătit, astfel încât să învețe să fie calm (și să nu-ți sperie pisica).

Încetul cu încetul ar trebui să  scurtezi distanțele, întărind întotdeauna prin recompense comportamentul calm al amândurora, astfel încât să perceapă prezența celuilalt ca pe ceva pozitiv și nu ca motiv de teamă. Nu încercați niciodată să vă grăbiți prea aproape prea repede, deoarece forțarea situației va genera doar o experiență negativă pentru felina dvs., care va fi și mai dificil de inversat.

Lasă-i să interacționeze

Dacă cele două blănuri sunt deja atât de apropiate unele de altele încât ar putea atinge și ambele sunt calme, lasă-i să interacționeze între ei, sa se salute si sa se miroase reciproc și recompensați-i pentru că sunt atât de buni unul cu celălalt.

Pentru siguranță, este important ca. câinele tău poartă botnita, mai ales dacă este adult (din acest motiv ar trebui să-l obișnuiți să-l poarte în prealabil), pentru a preveni orice mișcare rapidă a pisicii de a determina câinele să se sară brusc, ceea ce i-ar putea dăuna.

Lasă-i liberi, dar cu vigilență

În cele din urmă, dacă sunteți 100% sigur că cele două animale de companie se înțeleg și prezintă o atitudine calmă în prezența celeilalte, puteți începe să lasă-le libere in același spațiu. Întotdeauna sub supravegherea dvs. și evitând situațiile în care ar putea apărea conflicte, cum ar fi să un castron cu alimente.

[ad_2]

Comenteaza