Negi la pisică; Ce este negul pisicii și ce să faci?

[ad_1]

Negii pisicii: Ce este negii pisicii?

Negi la pisică

Care este negul pisicii?


Un neg negru este o creștere sau chist adesea benignă. Negii pot fi numiți papiloame, adesea tumori benigne cauzate de virusul papiloamei (un virus deosebit de rezistent la căldură).

Papilomul nu are origine inflamatorie, dar se dezvoltă lent și acest lucru explică de ce pare să apară brusc de la o zi la alta. Aspectul verucii, în funcție de locație, poate deforma temporar capul sau laba pisicii.

Negul pisicii se manifestă sub formă de bile de dimensiuni și forme variabile, poate apărea izolat sau în grupuri.

Negii la pisici sunt rari în comparație cu negii la câini și cauzele nu sunt încă bine cunoscute.

Negii la pisică: Care pisică contractă virusul?

Toate pisicile le-ar putea avea, s-a constatat că pisicile predispuse la negi sunt adesea în vârstă. Este obișnuit să ne gândim că apariția negilor se datorează unor deficiențe minerale (magneziu și siliciu). Deși se poate întâmpla, nu există dovezi care să sublinieze legătura.

Cum să știți dacă o pisică are un neg?

Cel mai bun mod de a spune dacă pisica ta are negi este să mergi la veterinar. În funcție de tipul de creștere, vor exista consecințe diferite, de aceea este important ca medicul veterinar să le identifice.

După o vizită, medicul veterinar va putea stabili dacă negul trebuie eliminat și în funcție de zona în care se află și de forma. Dacă există îndoieli, poate fi necesară o biopsie pentru a analiza conținutul acesteia, în acest scop, verucile vor trebui eliminate complet pentru a fi analizate.

Negul pisicii: Ce să faci?

Primul lucru de făcut este să mergeți la medicul veterinar pentru un diagnostic corect și să nu confundați negul cu o altă patologie.

De asemenea, va fi necesar să verificați dacă nu deranjează pisica, că nu crește și că pisica nu este capabilă să o îndepărteze prin zgâriere. Veterinarul dvs. vă poate oferi diferite tratamente în funcție de tipul verucii:

  • Tratament chirurgical pentru îndepărtarea verucilor (acesta este, de asemenea, singurul tratament 100% eficient).
  • Tratament homeopatic, mai puțin eficient la pisici decât la câini.
  • Dacă negul se datorează unei deficiențe, va fi necesar un tratament cu magneziu și siliciu.
  • În unele cazuri va fi necesar să așteptați ca veruca să dispară de la sine.

În orice caz, numai medicul veterinar va putea stabili un diagnostic pentru a evita orice erori. Singurul lucru pe care îl puteți face este să așteptați și să aveți încredere în sfaturile medicului veterinar.

 

[ad_2]

pentruanimale.ro

Comenteaza