Zece lucruri despre adoptia unei pisici

Adoptia unei pisici este un lucru frumos si interesant. Pe măsură ce vă cunoașteți, veți descoperi atât de multe moduri minunate în care vă poate aduce bucurie – și invers. Iată cum puteți face lucrurile confortabile acasă atunci când o primiți în familie:

1. Faceți provizii de bază

Configurați-vă în prealabil consumabilele esențiale: cutie de gunoi și așternut (țineți cutia departe de locul de hranit), așternuturi, mâncăruri cu apă și mâncare, mâncare sănătoasă pentru pisici și un suport robust pentru pisici. Cumpărați și un guler și o etichetă de identificare, astfel încât să o puteti gasi cu ușurință dacă rătăcește.

2. Obțineți (niște) jucării

Pisicilor le place să se joace, dar nu este nevoie de a investi într-o duzină de jucării doar pentru pisică. Va fi la fel de fericită cu o cutie de carton goală, o pungă de hârtie (scoateți orice mânere, astfel încât capul să nu se blocheze) sau recipiente goale similare care imită un bârlog propriu. Mai mult, și contrar clișeului, nu-i permiteți să se joace cu bile de fire sau sfori – ambele fiind prea ușor de ingerat. Potrivit Humane Society din Statele Unite, ar trebui să evitați, de asemenea, panglica, ata dentară, știfturi, ace, benzi de cauciuc, agrafe de hârtie și pungi de plastic. O lanternă sau un indicator laser pentru animale de companie este, de asemenea, un element care poate aduce distracție pentru dvs., pe măsură ce mutați lumina prin cameră și ea încearcă să o prindă.

3. Creați un mediu sigur

Noul dvs. membru al familiei poate și va intra în orice și oriunde. Din acest motiv, îndepărtați plantele care pot fi otrăvitoare pentru ea (de exemplu, Crini și Amaryllis), blocați produsele volatile de curățare și medicamentele, țineți capacul toaletei închis și legați cablurile capacului ferestrei. Încercați să redirecționați cablurile electrice dacă iau trasee incomode sau obțineți capace pentru cabluri pentru cele mai expuse linii.

4. Pregătește-l pe cel mai tânăr

Familia ta poate fi la bord, dar copiii ar trebui să știe ce înseamnă să ai grijă de o pisică în mod responsabil, inclusiv cum să îi respecți nevoile fizice. Îngrijirea corespunzătoare a unei pisici este o experiență excelentă de legătură, iar interacțiunile blânde îl vor ajuta pe prietenul tău felin să se simtă mai confortabil mai repede.

5. Vizitați medicul veterinar

La scurt timp după adoptarea unei pisici, duceți-o la medicul veterinar pentru un examen de sănătate și orice imunizare de care ar mai putea avea nevoie. Controalele regulate mențin pisicile sănătoase, indiferent de vârstă, fond sau stil de viață (indiferent dacă locuiesc în interior sau în aer liber). Doar asigurați-vă că aduceți documente medicale de adopție dacă le aveți. De asemenea, este o idee bună să păstrați biroul veterinarului și numerele de telefon după program într-un loc la îndemână în caz de urgență.

6. Dă-i spațiu

Odată ajunsă acasă, prietenul tău pur și simplu va căuta un loc unde să se ascundă, dar lasă-o să rămână în transportator în timpul acestui proces inițial. Când o va părăsi în sfârșit, va avea nevoie de o cameră sau cel puțin un colț sau un dulap propriu unde se simte la fel de sigură. Îndepărtați cutia de carton de la sarcina nr. 2, care Petcha sugerează că oferă aceeași securitate. La fel de important este să nu o scoți din spațiile ei sigure. Va ieși când va fi gata să-și exploreze împrejurimile.

7. Prezentați-o animalelor de companie rezidente

Prezentarea noii tale pisici altor animale de companie poate fi stresantă, motiv pentru care ar trebui să se facă la timp. Introduceți treptat animalele existente noilor veniți și așteptați-vă la un șuierat, la un mieunat sau chiar la o arcuire din spate – este normal. Cel mai bun scenariu? Se vor accepta reciproc și își vor face treaba. Dacă devin prea agresivi și atacă, totuși, nu ar trebui să încercați să terminati lupta prin ridicarea uneia dintre ele. Animal Planet găsește cel mai bine să bată din palme sau să vorbească pentru a-i distrage atenția.

8. Periajul

Periajul și pieptănarea regulată a membrilor familiei feline păstrează blana strălucitoare, pielea sănătoasă și reduce caderea parului . Puteți lucra cu ușurință la îngrijirea rutinei zilnice – este o modalitate excelentă pentru amândoi să vă relaxați și să vă relaxați după o zi lungă. Decuparea ghearelor și o bună igienă dentară sunt, de asemenea, o necesitate. Discutați cu medicul veterinar despre cea mai bună abordare a acestui tip de întreținere.

9. Petreceți timp de calitate împreună

Pisicile au reputația de a fi creaturi solitare, dar pot suferi de singuratate. Încearcă să fii acasă cât mai des posibil în primele săptămâni pentru a-ți ajuta pisica să se adapteze. Dacă lucrați ore lungi în afara casei, luați în considerare adoptarea a două pisici pentru a le oferi această companie reciprocă.

10. Nu te grăbi

După ce ați adus acasă o pisică nouă, rețineți că va dura ceva timp pentru ca ea să se simtă confortabil în noul ei mediu. Cel mai bine este să nu grăbiți acest proces. Lasă-o să vină la tine când va fi gata – și o va face. Pisicile sunt minunate să vă anunțe ce fac și ce nu le place și vă va spune dacă este pregătită pentru animale de companie sau pentru a se juca sau pentru a se cufunda în pui de somn.

Aducerea unei noi pisici acasă este doar începutul unei vieți pline de iubire și îmbogățite unul cu celălalt. Luați-vă timp și vă veți bucura să vă cunoașteți noul prieten cel mai bun.

 

Comenteaza