Cele mai bune jucarii pentru caini

[ad_1]

Jucarii pentru caini

Se spune că plictiseala este mama oricărui comportament nedorit, cel puțin la câini. Un câine plictisit va începe mai devreme sau mai târziu să prezinte comportamente care îi vor modifica și nu în bine, viața și cea a însoțitorilor săi umani.

Este clar că, în general, oamenii sunt ocupati și, deși își iubesc câinele, nu pot să se distreze cu el toată ziua sau o mare parte din ea. În zonele rurale, câinele, chiar dacă stapanul său nu este prezent, își desfășoară activitatea zilnică, cum ar fi plimarile și avertizarea aparitiei străinilor în ceea ce consideră teritoriul său sau încercarea de a prinde o pasăre care este acolo, dar în oraș, povestea este alta. A nu face nimic pentru un câine în acea situație înseamnă de obicei să nu faci nimic. Pentru a ajuta la această problemă, la e-pet.ro am pregătit acest articol despre cele mai bune jucării pentru câini.

Jucarii de mestecat pentru câini mari

Aceste tipuri de jucării sunt de obicei destinate câinilor de talie mare și sunt cele mai cunoscute și mai vechi, dar asta nu înseamnă că și-au pierdut eficacitatea și utilitatea.Deși câinele este distrat cu aceste tipuri de jucării, nu își folosește prea mult creierul, deoarece generează mai mult un act mecanic la câine și nu îl stimulează prea mult mental. Unele dintre cele mai bune jucării de mestecat sunt:

  • Dinti: pe piață veți găsi multe tipuri de jucării de mestecat al căror obiectiv este ca câinele să se distreze mușcându-l, dar fără posibilitatea de a-l rupe și de a mânca vreuna din părțile sale, datorită materialului puternic cu care sunt fabricate.
  • Bile de cauciuc: aceste tipuri de bile sunt potrivite pentru câinii mari și puternici, deoarece sunt foarte rezistențe și vă mențin câinele distrat ore în șir, fără teama de a-l sparge. În plus, aceste bile au, de obicei, caneluri pentru ca câinii să-și curețe dinții atunci când mușcă.
  • Franghie cu noduri: un alt tip de jucării foarte populare pentru câini. Se compune dintr-o frânghie groasă și rezistentă concepută pentru a juca remorcher, deși există câini care se amuză cu această jucărie.

O astfel de jucărie pentru un câine mare trebuie să fie din cauciuc destul de dur astfel încât să nu poată fi sfâșiat de câine, cu consecința pericolului de a înghiți bucățile mici desprinse de jucărie, fiind atunci esențial ca acestea să fie jucării robuste. Ele vin în diferite forme și dimensiuni și ar trebui să se aleagă una care să fie în concordanță nu numai cu dimensiunea câinelui, ci și cu puterea mușcăturii tale.

Jucării de inteligență pentru câini

Stimularea mentală este la fel de importantă ca stimularea fizică. Din acest motiv, aceste tipuri de jucării sunt destinate câinelui să gândească sau să genereze o strategie ca saajunga la premiul sau, de obicei mâncare. Unele dintre cele mai bune jucării de inteligență pentru câini sunt:

  • Kong: una dintre cele mai cunoscute este jucăria Kong, care permite plasarea hranei solide în interiorul ei, dar poate răspândi și niște alimente pastoase în interiorul ei și apoi câinele își petrece timpul încercând să îndepărteze totul cu limba. De asemenea, Kong este fabricat dintr-un material robust, astfel încât câinele cel mai probabil nu va putea să-l distrugă.
  • Covor olfactiv: în piață vând și covoare pentru câini în care puteți ascunde diferite gustări în interior. În acest fel, câinele se va distra căutând delicii ascunse, care ajută la dezvoltarea simțului mirosului și îi stimulează inteligența.
  • Jucării interactive: aceste tipuri de jucării sunt similare cu covorașele olfactive, deși principala lor diferență constă în material, deoarece în acest caz, în loc să fie un covor, poate fi, de exemplu, un fel de jucarie  inteligenta care ascunde premii în interior, iar câinele trebuie sa afle cum le scoate afara.

După cum am spus, Kong este una dintre cele mai populare jucării pentru câini. Pe de altă parte, este de asemenea important să cunoașteți aceste alte jucării nerecomandate câinilor.

Jucării pentru pui, câini mici sau bătrâni

Puii și câinii mici sau vârstnici merită o mențiune specială, deoarece, datorită dimensiunii sau vârstei, nu au aceleași condiții fizice sau psihice ca și câinii adulți mijlocii sau mari. Prin urmare, jucăriile pentru cățeluși, câini mici sau vârstnici ar trebui să fie:

Potrivite pentru dimensiunea și vârsta lor

Materialul jucăriilor este foarte important, la fel dinții Puilor, câinii mici sau vârstnicii nu vor avea aceeași forță ca și câinii mari. Mai mult, pot fi mai fragili. În multe jucării pe care le veți găsi pe piață, acestea indică pentru ce tip de câini sunt indicațe, precum și intervalul lor de vârstă.

Materiale de calitate

Indiferent de tipul de jucărie pentru câini pe care îl alegem, este important să ne asigurăm că este realizată cu materiale de calitate și, mai presus de toate, netoxic pentru animale de companie. În acest fel, vom evita posibilele probleme de sănătate, care ar putea fi fatale la câinii vârstnici din cauza condițiilor lor de sănătate deja delicate.

 

[ad_2]

Comenteaza