[ad_1]
Nu lăsați cățelușul dvs. drăguț să se transforme într-un câine agresiv
Mulți oameni cred că câinii mușcă „doar pentru că asa sta in firea lor”. Dar adevărul este că câinii nu devin agresivi dacă nu au un motiv întemeiat să facă acest lucru și majoritatea o fac pentru că se simt stresați. Prin urmare, motivul pentru care cel mai bun mod pentru cățelușul tău sa nu devina un câine agresiv este acela de a-l ajuta să evite sau să tolereze situațiile stresante. De asemenea, trebuie să învățați să recunoașteți semne de teroare, cum ar fi situatia de a fi împins într-un colț sau strans de lesă.
Frica este numitorul comun
Nu este necesar ca un câine să fi avut o experiență proastă pentru ca acesta să devină fricos. De fapt, câinii care au avut cele mai puține oportunități de socializare devin cei mai temători. Deci socializarea este foarte importantă . Dacă puiul tău este obișnuit să vadă oameni, atât adulți, cât și copii, ca „furnizori” de distracție, alintări și delicatese, el nu va trebui să prezinte un comportament amenințător.
Pentru a-ți ajuta cățelușul să-și depășească temerile, ar trebui să-l expui la zgomot și la situații la fel de „terifiante” pentru el, precum aspiratorul, traficul sau poștașul. Fă-l să înțeleagă că fac parte din normal.
Cățelușul tău și restul oamenilor
Oamenii, indiferent dacă sunt prieteni, rude sau străini, sunt foarte diferiți unul de altul: vârste diferite, înfățișări diferite, dimensiuni diferite, ceea ce poate fi foarte confuz pentru catelul tău. De aceea, asigurați-vă că de la o vârstă fragedă intră în contact cu cât mai mulți oameni posibil. În acest fel, străinii îi vor părea mai puțin stranii și va învăța să se calmeze și să fie mai încrezător. Dar nu-i lăsa pe noii sai prieteni să il copleșească cu manifestările lor de afecțiune.
De asemenea, este important să se obisnuiasca cu copiii. Puțini copii pot rezista tentației de a se juca cu un cățeluș și chiar dacă nu intenționează să-l rănească, îl pot speria. Este o idee bună să mergi cu el lângă o școală. Dar ar trebui să rețineți că puii obosesc repede, așa că cel mai bine este să țineți scurt întâlnirile cu oamenii, astfel încât puiul dvs. să aibă timp să se odihnească.
Nu-l lăsa să se joace cu mușcătura … mâinilor
Înainte să-l aduci la tine acasa, puiul tău obișnuia să se joace cu frații și surorile lui … muscandu-se unul pe celălalt. Deci, când va ajunge acasă, va dori să se joace mușcându-te. Pentru a vă asigura că nu vă mușcă, va trebui să-i îndreptați atenția asupra jucăriilor sale.
Să știi că atunci când petreci timp cu cățelușul tău, mângâind-ul sau alintând-ul, el va dori să-ți muște mâna. Cel mai bine este să aveți întotdeauna una dintre jucăriile la îndemână. Faceți-i dificil să vă muște mâna strângând pumnul și oferiți-i în schimb o jucărie, fluturând-o în jurul cățelușului. Nu va dura mult să vă dați seama că jucăriile sunt mult mai distractive decât „pumnul uriaș”.
Cățelușul tău învață doar ceea ce îl înveți
Trebuie să țineți cont de faptul că tot ceea ce vă învățați cățelușul va deveni normal pentru el când va crește. Deci, atunci când te joci cu el, imaginează-l când este mai mare și judecă dacă îți place sau nu ceea ce face. Dacă începe să mârâie sau încearcă să muște mâna care ține jucăria sau pândește un copil mic în timpul jocului, oprește-te scurt și pleacă cu jucăria. În curând veți afla de ce s-a terminat distracția și nu veți repeta acțiunea care a determinat încheierea jocului.
Dacă sunteți îngrijorat de ceva despre comportamentul cățelușului dvs. sau doriți mai multe informații despre cărțile disponibile, cursuri sau cursuri de instruire, consultați medicul veterinar.
[ad_2]