Dreseaza cainele sa faca nevoile afara

[ad_1]

Care este cel mai bun mod de a dresa un catelus sa isi faca nevoile afara? Și cum antrenezi un câine adult?

Principiile de bază care stau la baza dresajului  la domiciliu sunt foarte simple. Vrei să-l înveți pe cățelușul tău să se usureze pe o anumită suprafață sau într-o anumită locație, împiedicându-l în același timp să dezvolte obiceiul de isi faca nevoile pe suprafețe sau zone inacceptabile. Iată câteva sfaturi pentru un dresaj de succes.

Ține-ți catelul la vedere
Împiedicați cățelușul dvs. să înceapă obiceiuri proaste acasă, ținându-l sub supraveghere, fie dumneavoastra , fie un membru al familiei, 100% din timp. Când acest lucru nu este posibil, cățelușul ar trebui să fie limitat la o zonă sigură, relativ mică. Catelusul dvs. ar trebui să fie supravegheat sau închis până când au trecut cel puțin patru săptămâni consecutive fără să murdărească casa.

Creați un program
Învățați-i cățelușul unde să se usureze ducându-l în zona dorită frecvent și permițându-i să adulmece. Cățelușul ar trebui să aibă o mișcare intestinală scurtă după ce a mâncat, s-a jucat, s-a trezit dintr-un pui de somn sau înainte de a fi închis și oricând începe să adulmece, indicând că dorește să facă acest lucru. Hrăniți-vă cățelușul de două până la trei ori pe zi pe un program regulat. Evitați să vă hrăniți catelul cu o oră înainte de a fi închis și înainte de a merge la culcare.

Recompensează comportamentul bun
Când cățelul are o mișcare intestinală, lăudați-l în liniște și, după ce a terminat, oferiți-i un stimulent, ceva de rontait ce ii face placere catelului. Recompensează-l imediat, nu când se întoarce înăuntru.

Accidentele se întâmplă
Puii nu sunt perfecti și se întâmplă accidente. Când se întâmplă acest lucru, nu faceți greșeala de a vă pedepsi cățelușul. Acest lucru vă va afecta relația și poate întârzia de fapt dresajul la domiciliu. Dacă îți prinzi catelul în actul de evacuare într-o zonă inacceptabilă, fă un zgomot puternic (bate din palme, dă cu piciorul în podea) fără să spui nimic. Pur și simplu doriți să întrerupeți comportamentul, nu faceți nimic care ar putea speria cățelușul. După aceea, scoateți imediat cățelușul afară pentru a termina. Asigurați-vă că ați curățat mirosurile de pe podea sau covor pentru a vă împiedica să le murdăriți din nou. Spălați frecvent patul animalului de companie și scoateți catelul peste noapte, dacă este necesar, deoarece dormitul într-un pat murdar poate întârzia dresajul cățelușului.

Faceți din timpul iesirii afara un eveniment relaxant și plin de satisfacții pentru cățelușul dvs. să aștepte cu nerăbdare. Pentru a vă încuraja câinele să țină cu răbdare și să aștepte până când le permiteți să meargă, trebuie mai întâi să se bucure de el.
Ieșirea la plimbare și ușurarea ar trebui să fie o experiență premiată de care trebuie să se bucure fiecare câine.
Nu vă întrerupeți câinele dacă își face treaba acolo unde doriți să meargă. Permiteți-i să se relaxeze, să se relaxeze și să se ușureze.

 

[ad_2]

Comenteaza