Dreseaza câinele să nu umble in litiera pisicii

[ad_1]

Litiera pisicii- este posibil să observați că câinele dvs. este interesat de ea. Poate că ați avut norocul să vă prindeți câinele înainte ca acesta să se apropie de cosul de gunoi, sau ca majoritatea proprietarilor de animale de companie, ați aflat calea grea. Nimic nu este mai urat, decât un câine rânjitor, cu caca de pisică pe dinți.

 

De ce câinele meu mănâncă așternut de pisici?

Oare de ce ar mânca un câine așternut pentru pisici? Ei bine, pentru început câinii sunt extrem de orientați spre miros. Oamenii de știință au descoperit ca nasul cainilor este cu 10.000 până la 100.000 de ori mai sensibil decât nasul nostru. Un exemplu mai bun a fost ilustrat de Alexandra Hortowitch, cercetătoare în domeniul cunoașterii câinilor, despre cum oamenii pot observa dacă cafeaua noastră are adăugată o linguriță de zahăr. Între timp, un câine poate detecta o linguriță de zahăr într-un milion de litri de apă, volumul a două bazine olimpice.

Din perspectiva unui câine, lumea există în miros și având o astfel de unitate senzorială, litiera, într-o zonă accesibilă, invită doar un câine să investigheze. Câinii sunt, de asemenea, cautatori și explorează oportunități. Același lucru este valabil dacă animalul dvs. de companie este în curte și găsește un animal mort. Oportunitatea și curiozitatea se intersectează adesea pentru câini, iar rezultatele pot fi amestecate.

 

Consumul de gunoi poate fi dăunător câinelui meu?

Da și nu. Diferitele tipuri de gunoi se adaugă la multitudinea parfumurilor și, în bine sau în rău, la fel se întâmplă dacă cutia de gunoi conține fecale și urină de la pisică. Lietiera vine într-o varietate de tipuri; peletele de ziar, granulele de știulete de porumb, peletele sau așchii de lemn și nisipul silicat sunt doar câteva feluri. Nisipurile aglomerate au de obicei un aditiv de argilă, cum ar fi bentonita de sodiu, care leagă volumul mare de urină de pisică de particulele de gunoi din jur.

De cele mai multe ori, deși mulți câini vor mânca așternut de pisici și fecale de pisică, fără niciun efect rău, sau semne gastro-intestinale minore, cum ar fi diareea. În mod ciudat, câinii preferă să consume fecalele, cantități mai mici de așternut, de asemenea, se consumă din cauza locatiei. Dacă știți că animalul dvs. de companie a intrat în litiera pisicii, continuați să le monitorizați mișcările intestinale în următoarele 24 de ore pentru a vă asigura că nu au impact negativ asupra lui.

Dacă observați că animalul dvs. vărsă sau își arcuie spatele de durere, ar trebui să îl aduceți imediat la medicul veterinar. Dacă câinele dvs. consumă cantități mari de așternut, acesta poate provoca un blocaj în stomac, care, în cazul cel mai rău, poate necesita o intervenție chirurgicală pentru a îndepărta așternutul blocat.

Paraziții pot fi o preocupare mai ales dacă pisicile dvs. de uz casnic nu au analizele anuale ale paraziților intestinali (teste fecale) efectuate la medicul veterinar. De asemenea, pisicile care ies afară au mai multe șanse de a avea paraziți intestinali și le pot transmite fără să știe câinelui dacă cainele tău intră în gunoi pentru a se răsfăța. O concepție greșită obișnuită este că un stapan va ști când un câine sau o pisică are paraziți și cel mai adesea nu stie.

litiera pisici

Prevenirea câinilor de la consumul de gunoi

Cea mai ușoară și mai sigură modalitate de a împiedica câinele să mănânce gunoi de pisică este de a preveni fizic accesul la cutia de gunoi. Este de datoria noastră ca stapani responsabili de animale de companie să fim proactivi în sănătatea animalului nostru de companie și aceasta este o soluție realizabilă pentru toate gospodăriile, indiferent de mărime.

Mai întâi evaluați locația actuala a litierei pisicii dvs. O baie sau un dormitor de rezervă pot avea o usita pentru pisici. Mai multe modele includ un mâner pentru a deschide ușa, astfel încât dvs. și familia dvs. să nu fiți nevoiți să treceți peste litiera pentru a avea acces în zonă. Ușile Kitty către subsoluri sunt excelente pentru gospodăriile cu uși mari. Unele pisici sunt dezamăgite de clapeta pentru pisici pe unele dintre aceste uși, așa că începeți prin îndepărtarea clapetei și creați un loc curat și liniștit, unde pisica dvs. poate avea intimitate. Amintiți-vă, litierele pentru pisici ar trebui să fie ușor accesibile pentru ele, astfel încât, dacă utilizați porți pentru copii, luați în considerare nevoile pisicii dvs., de exemplu, o pisică senioră nu ar trebui să sară peste ceva pentru a ajunge la baie, astfel încât să puteți avea o poartă pentru copii cu o ușă pentru pisică sau așezați poarta astfel încât pisica să poată merge ușor dedesubt, dar câinele nu.

Ținând corpul câinelui ocupat, câinii dvs. pot fi atrași de afacerea privată a pisicii dvs. din curiozitate. Când nu au nimic de făcut, ar prefera să mănânce și să se joace cu caca de pisică. Pentru a evita această situație, trebuie să vă țineți câinii ocupați cu alte opțiuni mai sănătoase. Ține-i ocupați cu jucării și jocuri. Dă-le lucruri de făcut, astfel încât să nu se plictisească și să înceapă să caute lucruri ciudate de făcut.

Curățați litiera pisicii  de mai multe ori pe zi. În cele din urmă, o altă recomandare pentru prevenirea câinilor să mănânce așternut este păstrarea litierei curate, iar pisica ta o va aprecia și ea!

Gestionarea mai multor animale de companie poate avea un pic de creativitate, dar cu un pic de strategie vă puteți salva o anumită liniște sufletească știind că toată lumea rămâne în siguranță.

[ad_2]

Comenteaza