Joaca și dresajul cainelui

[ad_1]

Jocul este esențial pentru buna dezvoltare și bunăstare a cățelușului tău. Spre deosebire de ceea ce se poate crede de multe ori, nu este un capriciu opțional să-i oferi câinelui tău blănos să se joace , deoarece această activitate face parte din procesul de învățare și maturare. Nu degeaba vedem cum puii se joacă cu frații și mama și, prin urmare, face parte din comportamentul lor natural. Să vedem atunci care sunt principalele beneficii pe care joaca  le aduce animalului dvs. de companie, precum și relației dvs. cu acesta:

 • Exercitiu fizic: jocul este o activitate fizică care implică utilizarea mușchilor. În plus, ajută la întărirea oaselor și împiedică câinele dvs. să fie hiperactiv din cauza lipsei de exercițiu.
 • Este un mijloc de socializare: prin joc, cățelul tău învață să interacționeze și să relaționeze cu ceilalți, motiv pentru care este necesar să fie acoperite nevoile sale sociale.
 • Învață autocontrolul: atunci când se joacă, un cățeluș trebuie să-și măsoare forța proporțional cu activitatea, precum și, încetul cu încetul, sa invete să inhibe mușcătura sub îndrumare adecvată.
 • Învață-l să tolereze frustrarea: jocul implică, de asemenea, ca puiul tău trebuie să depășească provocările, ceea ce îl va face pe animalul tău de companie să-și recunoască limitele și să devină mai tolerant față de frustrare atunci când nu primește o recompensă din prima dată.
 • Previne problemele de comportament: Fără îndoială, jocul este un mijloc pentru câinele tău de a elibera tensiunea, stresul și de a nu se simți plictisit, sunt elemente fundamentale, astfel încât puiul tău adult să nu dezvolte majoritatea problemelor de comportament și, prin urmare, este un câine care se simte în siguranță și echilibrat.
 • Petreceți ceva timp de calitate cu dvs.Nu în ultimul rând, jocul acționează ca o întărire socială, pe care o asociază cu tine. În acest fel, câinele tău te va vedea ca pe cineva distractiv și de încredere, consolidându-și legătura emoțională cu tine.

De asemenea, jocul cu câinele tău cățeluș îl va ajuta să socializeze corect. În alt articol despre Cum să socializezi corect un cățeluș?, explicăm mai multe despre subiect.

Nu există o perioadă de timp strict stabilită pentru cât timp să te joci cu un cățeluș, deoarece timpul va varia în funcție de energia, tipul de joc și vârsta celui mic. Trebuie să avem în vedere că puii încep să se joace de la patru săptămâni, dar până la vârsta de doisprezece săptămâni nu începe să-și scurteze progresiv obiceiurile de somn, întrucât, în medie, un cățeluș poate dormi între 18 sau 20 de ore pe zi.

Aceasta înseamnă că, deși puii sunt într-o etapă foarte ocupată, obosesc ușor, unii se pot juca cel mult 20 de minute aproximativ, până când sunt epuizați și amorțiți din nou. Prin urmare, pe măsură ce cățelușul tău crește, va avea mai multă rezistență, până la 40-50 de minute în care un câine adult se poate distra fără să obosească.

După cum am spus, jocul îi ajută și pe ei să se antreneze. De asemenea, este interesant de știut cât de mult exercițiu ar trebui să facă un cățeluș?

Există mai multe opțiuni de jocuri pe care le poți juca cu cățelușul tău. Să le vedem pe cele principale:

 • Remorcher de război: Acest joc este foarte recomandat, deoarece este o modalitate de a-și potoli instinctul de „vânătoare”, în timp ce te antrenezi și te distrezi. Când te joci cu câinele tău pentru a apuca o frânghie și a încerca să o „îndepărtezi”, este important să-l încurajezi să renunțe (arătându-i o altă frânghie în mișcare sau mâncare), pentru a-l recompensa odată ce, la rândul său, încearcă să dai o instrucțiune orală, cum ar fi „slăbit”. În acest fel, îl vei împiedica pe câinele tău să dezvolte o problemă de protecție a resurselor și el va afla că nu vrei să furi jucăria. În plus, învățarea lui să se elibereze este necesară și în cazul în care într-o zi prinde ceva nepotrivit.
 • Persecuţie: Jocul de a urmări o minge sau altă jucărie va fi, de asemenea, o modalitate de a vă obosi și de a vă satisface instinctele. Puteți să-l alternați cu remorcherul, de exemplu, aruncând frânghia asupra lui de fiecare dată când îi dă drumul, pentru a întări acest comportament.
 • Olfactiv: jocul mirosului este unul care își propune să stimuleze acest simț prin căutarea hranei sau a unei jucării prin nas. Acest joc poate fi jucat, de exemplu, prin intermediul unui covor de miros (disponibil în magazine sau de casă) în care premiile sunt ascunse, ascunzând ceva valoros într-o cutie, ochelari etc. Așa că puiul tău trebuie să-și folosească nasul pentru a-l găsi. În acest proces, puteți adăuga un slogan oral, cum ar fi „căutare” sau „jucărie”, pentru a se asocia cu activitatea.
 • Jocul proprioceptiv: activitățile care vizează stimularea propriocepției sunt cele care urmaresc utilizarea simțurilor interne ale corpului, adică percepția propriei mișcări, echilibrului, tonusului muscular etc. Prin urmare, acest tip de jocuri sunt alcătuite din circuite în care câinele trebuie să depășească diferite provocări, cum ar fi depășirea diferitelor înălțimi, obstacole și terenuri diferite (moale, neuniform …).
 • Jocuri de inteligență: aceste tipuri de jocuri sunt acelea în care câinele trebuie să rezolve o problemă sau să depășească o provocare pentru a atinge un obiectiv (de obicei un premiu). Sunt benefice pentru că îți stimulează mental cățelul și creează modele de comportament din încercări și erori pe care le va adopta în diferite situații din viața sa.
 • Piesa solo: este de o importanță vitală ca și cățelușul dvs. să învețe să se distreze de la o vârstă fragedă prin activități precum extragerea alimentelor dintr-un Kong, căutarea de alimente ascunse, frânghii, oase de roșit … într-un spațiu în care se simte calm și în siguranță. În acest fel, dacă catelul învață să fie singur fără să depindă de proprietar, dezvoltarea anxietății de separare poate fi prevenită atunci când trebuie să rămână singur acasă.

Dacă vă întrebați cum să obosiți un cățeluș acasă, s-ar putea să vă fie de ajutor acest alt articol Animal Istet despre 6 jocuri pentru a vă juca cu câinele acasă.

Cum să te joci cu un cățeluș? - Tipuri de jocuri cu pui

Când vrei să te joci cu cățelușul tău, este foarte important să urmezi o structură clară pe care animalul tău de companie o poate înțelege pentru a evita neînțelegerile.

Începi jocul

Pentru Incepe jocul ar trebui să acordați întotdeauna atenție dacă catelul dvs. este receptiv la acesta, adică să-i respectați spațiul și pauzele. In acelasi fel, inițiativa ar trebui să fie întotdeauna marcată de dvs., indicând cu un slogan precum „Să ne jucăm!”, întrucât în ​​viața ta de zi cu zi cu animalul tău de companie, vor exista situații în care cățelul tău îți va cere să te joci cu el și, în același mod în care trebuie ia în calcul spațiul și limitele sale, trebuie să învețe să te respecte și pe tine.

Dimpotrivă, dacă sunteți întotdeauna de acord cu dorințele sale, el va afla că întotdeauna își dă drumul și atunci când doriți să-l corectați va fi mai complicat, deoarece el poate insista să vă atragă atenția în moduri nedorite (ruperea lucrurilor, lătratul) , mușcându-ți picioarele …). Prin urmare, dacă câinele tău îți cere să te joci, fii indiferent și ignoră-l și, odată ce a renunțat, invitați-l să se joace.

Învață-l să nu muște

În timpul activității de joc, va trebui să-l educați să învețe cum inhibă mușcătura. În acest scop, de fiecare dată când te mușcă tare, ar trebui să spui ceva cu care înțelege că ți-a făcut rău, precum „ow!” și vei înceta să te joci, în acest fel, el va asocia mușcăturile puternice cu care se termină distracția și va învăța să se măsoare.

Jucării adecvate pentru pui

Jucăriile sau elementele de joc pe care le folosiți ar trebui să fie variate pentru a le trezi curiozitatea. Și evident, sigur și inofensiv pentru animalul dvs. de companie, fără elemente toxice sau dăunătoare (de exemplu, un băț sau un ananas ar putea să se despice și să-și rănească gura). În același mod, dacă jucăria este spartă sau deteriorată, ar fi mai bine să o aruncați, deoarece ar putea pune cățelușul în pericol prin faptul că se poate răni singur sau se poate sufoca dacă o bucată se desprinde.

În plus, nu ar trebui să permiți cățelușului tău să se joace cu obiecte de zi cu zi cu care nu vrei să se obișnuiască, cum ar fi papuci (chiar dacă este vechi, el ar putea găsi unul nou pe care nu vrei să-l rupă) , hârtie, mobilier … Oferă-i alternative mai potrivite.

Jocuri adaptate abilităților tale

Apoi, trebuie să aveți în vedere faptul că activitățile care reprezintă o provocare, cum ar fi jocurile de inteligență sau miros, trebuie să fie adaptate abilităților lor, deoarece interesant este să găsiți un punct de echilibru între nu prea ușor pentru a evita să te plictisești, dar nu prea dificil pentru a evita frustrarea și asocierea cu ceva negativ.

Termini jocul

În același mod ca și începutul, trebuie să fiți cel care indică sfârșitul jocului odată ce vezi că puiul tău este calm după ce s-a jucat, dar nu suficient pentru ca el să abandoneze activitatea (trebuie să fii cu un pas înainte). Este recomandabil să îi comunicați prin intermediul unui semn sau slogan precum „atât!” astfel încât să  înțelega și să nu cedați dacă continuă să insiste să joace din motivele discutate mai sus. Trebuie să înțelegeți că activitatea are un început și un sfârșit.

În cele din urmă, este recomandat să aveți întotdeauna acces la un relaxare solo și zonă de distracție, pentru că dacă are nevoie să se joace și tu nu poți fi în preajma lui, trebuie să o respecte și să știe că are alternative pentru a se distra în ritmul său, fără a recurge la jocul cu elemente nedorite (plante, mobilier etc.).

Pentru mai multe informații, puteți consulta acest alt articol despre Cum să instruiți un cățeluș?

Cum să te joci cu un cățeluș? - Cum să te joci cu un cățeluș? - Liniile directoare și recomandările

[ad_2]

Comenteaza