Cât timp ar trebui să mă joc cu pisica mea?

[ad_1]

Pisicile sunt animale sociale, active și curioase, din acest motiv, jocul nu ar trebui să lipsească niciodată din rutina lor zilnică. Este, de asemenea, un activitate foarte benefică pentru ea, deoarece ajută la promovarea legăturii cu proprietarul, scade nivelul de anxietate și stres și poate chiar ajuta  la a combate depresia.

Cu toate acestea, nu toți oamenii știu cât timp să se joace cu o pisică pe zi, ceea ce înseamnă că această activitate pozitivă este adesea uitată. Aflați mai jos la E-pet.ro cât timp ar trebui să mă joc cu pisica mea, S-ar putea să fii surprins!

De ce este atât de important să te joci cu o pisică?

Pisicile sunt animale sociale Și, deși poate părea așa la început, nu se distrează jucându-se singure. Probabil că i-ai dat vreodată o jucărie care a ținut-o ocupata timp de ore întregi, dar odată cu trecerea timpului a fost uitată undeva. Asta pentru că trebuie să primească stimulare pentru a le îmbunătăți comportamentele de joaca, de aceea prezența noastră este atât de importantă.

Jocurile sunt o activitate principală de promovare a comportamentelor tipice la feline, cum ar fi instinctul de vânătoare. Din acest motiv sunt atrase în special de jucării precum „undița” sau de cele care emit sunete diferite.

Este important să rețineți că comportamentul unei pisici de 3 luni când se confruntă cu jocul nu va fi același cu cel al unei pisici adulte sau în vârstă, de aceea trebuie să adaptăm sesiunile la capacitățile lor fizice și mentale.

Dar, cum se joacă pisicile cu oamenii? Există multe tipuri de jocuri pe care le putem practica cu felina noastră, dar faptul că pisica este capabilă să le desfășoare corect este un indicator clar de fericire și bunăstare.

Cât timp ar trebui să mă joc cu pisica mea?

Nu există un timp  precis pentru a te juca cu o pisică, deoarece fiecare animal are propriile nevoi, totuși, ar fi ideal dacă felina noastră ar putea sa se joace  zilnic cu noi, cel puțin o jumătate de oră.

Unele pisici cu un nivel ridicat de energie pot necesita sesiuni de joacă mai lungi, în timp ce altele pot deveni plictisite sau frustrate de sesiuni excesiv de lungi. Cel mai bun mod de a ști cât timp ar trebui să te joci cu pisica ta este să-ți iei timp pentru a o cunoaște și a-i analiza nevoile specifice.

Jocuri pentru a te juca cu pisica ta

Pe piață vom găsi jucării nenumarate, concepute exclusiv pentru felinele noastre și nu este întotdeauna ușor să știm ce să alegem: există jucării pentru pisicute, jucării de inteligență, distribuitoare de alimente și putem chiar să facem singuri jucării pentru pisici.

După cum am menționat mai sus, jocurile care le motivează de obicei mai ușor sunt cele care includ jucării care emit sunete sau clasica „undiță”, cu toate acestea, putem ascunde premii pentru ca ea să le găsească. Există multe posibilități și cunoașterea bine a pisicii noastre va fi esențială pentru a ști care este cea mai potrivită pentru ea.

O sesiune de joc bună nu ar trebui să fie deosebit de lunga, ar trebui să includă pauze scurte și este important să fie relativ calma, pentru a nu promova lipsa de control a felinei, care uneori se poate termina cu o zgârietură puternică sau mușcătură. Aceste detalii sunt deosebit de importante de luat în considerare atunci când te joci cu un pisoi mic, care încă învață să se joace corect.

Câți ani se joacă pisicile?

Majoritatea pisicilor încă mențin un comportament de joc activ sau moderat chiar și la vârsta adultă, altele chiar și la bătrânețe, dar va depinde de fiecare caz specific  câți ani se va juca o pisică.

Este important de reținut că apariția unei patologii poate face o pisică reticentă în a se juca, deoarece poate provoaca durere. Atrita la pisicile în vârstă este un exemplu foarte clar.

Cât timp ar trebui să mă joc cu pisica mea? - Câți ani se joacă pisicile?

Dacă două pisici se joacă împreună, este suficient?

Compania unei alte pisici, poate ajuta felina noastră in a-și acoperi nevoile sociale dacă petrec mult timp singure, totuși vor continua să aibă nevoie de compania noastră. Nu uita! De asemenea, este important să subliniem că înainte de a adopta o a doua felină ne informăm despre cum să știți dacă două pisici se înțeleg.

Dacă pisica noastră nu a socializat niciodată cu alte feline și a fost, de asemenea, separată de mama și frații săi înainte de vârsta de trei săptămâni … Probabil va avea multe dificultăți pentru a relaționa bine cu alte pisici, deoarece etapa sa de socializare va fi fost foarte scurta.

Este obișnuit în aceste cazuri ca proprietarii să se întrebe „cum să știe dacă pisica mea se joacă sau se luptă” și este o pisică care nu a socializat corect nu cunoaște liniile directoare ale jocului sau nu controlează mușcăturile și zgârieturile așa cum ar trebui. Dacă pisica dvs. nu a socializat, cel mai bine este să pariați pe îmbogățirea corespunzătoare a casei pentru a oferi un plus de divertisment atunci când nu sunteți.

Dimpotrivă, dacă pisica a fost adoptată în jurul vârstei de trei luni și a socializat cu alte pisici de-a lungul vieții, adoptarea unei pisici poate fi o opțiune excelentă.

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu Cât timp ar trebui să mă joc cu pisica mea?, vă recomandăm să intrați în secțiunea Pisici

Sfat

  • Dacă pisica dvs. nu este interesată să se joace, mergeți la un medic veterinar etolog pentru a exclude orice boală sau problemă de comportament.

[ad_2]

Comenteaza