[ad_1]
Deși stresul este un mecanism adaptativ al cărui scop este să garanteze supraviețuirea în situații periculoase, poate fi și o patologie cu repercusiuni fizice și comportamentale grave.
Pisica este un animal deosebit de susceptibil la stresul patologic, deoarece se caracterizează prin necesitatea de a exercita un control total asupra mediului său, ceea ce implică faptul că stresul poate apărea în mod repetat până când devine cronic datorită modificărilor minime din mediu, cum ar fi vizitele sau schimbarea amplasarea mobilierului.
Stresul necesită un răspuns imediat pentru a evita orice complicații, în acest articol explicat de E-pet.ro ce să faci dacă pisica ta este stresată.
Stresul la pisici
Stresul este un mecanism absolut necesar, de exemplu, faptul că o pisică suferă de stres în timpul unei mișcări o pune în alertă și îi permite să se adapteze la un nou mediu, că o pisică suferă stres atunci când un alt animal manifestă agresivitate față de ea îi permite să fugă, în aceste situații, nu este necesară nicio intervenție, deoarece stresul se datorează unei situații care necesită cu adevărat acest răspuns adaptativ.
În cazurile pe care le-am menționat, stresul apare pentru o perioadă scurtă de timp, care nu prezintă nicio amenințare, problema apare atunci când pisica pare să se streseze zilnic și în situații cotidiene.
Stresul susținut produce modificări dăunătoare în organism, variind de la scăderea răspunsului sistemului imunitar la schimbări de comportament, atunci trebuie să acționăm rapid dacă nu dorim ca sănătatea pisicii noastre să fie semnificativ redusă.
Este important să cunoașteți principalele simptome ale stresului la pisică pentru a putea raspunde cu privire la această situație cât mai rapid posibil.
Vizită la veterinar
O pisică stresată poate prezenta multiple probleme de sănătate, de la boli infecțioase la alopecie, alergii și diverse afecțiuni ale pielii. Prin urmare, este esențial ca un veterinar sa evalueze starea de sănătate a pisicii si să inițieze un tratament farmacologic în acele cazuri în care este necesar.
Un alt motiv important pentru a merge la medicul veterinar este că stresul poate fi cauzate de boli fizice și este important să excludem că aceasta este cauza care stă la baza.
Ai grijă de dieta pisicii tale
Printre numeroasele alimente echilibrate pentru pisici pe care le putem găsi astăzi, unele sunt specifice pentru a sprijini nutriția în perioadele de stres.
Un corp stresat are cerințe nutriționale ușor diferite și are nevoie de mai multă energie pentru a face față vigilenței pe care o provoacă stresul, prin urmare, este foarte recomandat sa schimbam dieta pisicii, astfel încât aceasta să fie un ajutor extraordinar în tratamentul stresului, care permite, împreună cu alte resurse, o recuperare bună.
Evident, orice modificare a dietei pisicii trebuie făcută treptat pentru a evita complicațiile digestive.
Observați celelalte animale din casă
Pisica ta trăiește cu alte animale? Acest lucru poate agrava și chiar provoca stres. Pentru a determina modul în care alte animale din gospodărie influențează stresul pisicii, este necesar sa observam comportamentul dintre animale, precum și comportamentul pisicii atunci când este lângă ele.
Dacă detectăm că compania altor animale agravează stresul felinei, va fi necesar să păstrăm animalele separate pentru o vreme până când pisica este mai bine recuperată, poate fi, de asemenea, necesar să se lucreze la comportamentul altor animale de companie.
Petrece timp cu pisica ta
În fiecare zi ar trebui să găsești un spațiu liniștit pentru a fi alături de pisica ta pentru un timp bun. În această perioadă vorbește-i cu o voce dulce, dă-i toată afecțiunea ta și joacă-te cu ea, observând întotdeauna orice comportament agresiv care poate apărea, deoarece acestea nu ar trebui permise.
Jocul cu pisica ta îi va oferi animalului tău de companie un instrument excelent pentru a gestiona stresul, deoarece cel mai bun remediu împotriva acestei afecțiuni este de a menține pisica activă ca o modalitate de a canaliza vigilența pe care o suferă corpul sau.
Tratament cu terapii naturale
Stresul este o afecțiune care răspunde deosebit de bine la terapii naturale iar acest lucru ne oferă posibilitatea de a îmbunătăți calitatea vieții pisicii noastre într-un mod complet in armonie cu organismul său.
Putem alege să oferim pisicii noastre diverse tranchilizante naturale, cum ar fi feromoni, care permit pisicii să simtă mediul sub controlul și teritoriul său. Alte opțiuni la fel de potrivite sunt florile de Bach și homeopatia.
Pentru a aplica cu succes aceste terapii naturale, vă recomandăm să o faceți sub supravegherea unui veterinar holistic.
Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu Ce să fac dacă pisica mea este stresată, vă recomandăm să intrați în secțiunea Pisici
[ad_2]