Caine agresiv față de alți caini

[ad_1]

De ce este câinele meu agresiv față de alți câini?

Așa cum a spus Konrad Lorenz, un zoolog și etolog austriac, agresivitatea în sine este doar un motiv pe care îl prezintă un individ și care îl ajută să supraviețuiască. Cu toate acestea, asta un câine este agresiv si cu un alt câine Este o problemă gravă care generează o calitate slabă a vieții și o stare de angoasă pentru stapanul sau. În consecință, ar trebui considerat ca tulburare de comportament când un câine prezintă acel tip de comportament.

Este în genetica unui câine, mai ales dacă este mascul, să atace un om necunoscut, cu atât mai mult dacă și celălalt animal este mascul. De asemenea, în genetica câinilor, atingerea unei poziții ierarhice în cadrul grupului lor social se face prin agresivitate. Cu toate acestea, toate acestea pot fi controlate și educate. Având în vedere această realitate, este importanta educarea pozitiva de către tutorele unui câine, care ar trebui să fie dat unui cățeluș de la zero sau noului câine adult adoptat.

 

Agresivitatea canină îndreptată către alți câini este o alterare foarte frecventă a comportamentului la caini și la alte animale și care are ca origine:

  • Genetica: Pe de o parte, genetica joacă un rol foarte important, deoarece conceptul de agresivitate față de colegii din afara grupului lor social este încorporat la câini.
  • Socializare proastă: pe de altă parte, socializarea slabă și / sau manipularea necorespunzătoare de către stapan, în principal în primele luni de viață, este practic principala cauză care explică de ce un câine înnebunește când vede alți câini.
  • Rasa: Este important să rețineți că caracteristicile fiecărei rase de câini influențează și acest tip de agresivitate, deoarece agresivitatea moștenită de la un Rottweiler sau un Pit Bull nu este aceeași cu cea a unui Yorkshire Terrier sau a unui Chihuahua.

Cu toate acestea, deși unele rase de câini sunt prin natură mai dominante decât altele, adevărata problemă constă în educația data câinelui.

Odată ce tulburarea de comportament apare și este diagnosticată corect, trebuie tratată împreună cu un profesionist în sănătatea animalelor. Deoarece acest tip de tulburare poate provoca vătămări terților, trebuie tratată în mod responsabil.

Câinele meu este agresiv față de alți câini - Cauze și soluții - De ce este câinele meu agresiv față de alți câini?

De ce câinele meu îmi atacă celălalt câine?

Aceasta este o situație diferită de cea anterioară în multe privințe, deoarece în acest caz agresivitate Nu este îndreptată către un coleg străin grupului social al individului în cauză, ci, dimpotrivă, se adresează unui membru al grupului dvs.. Acest fapt schimbă total viziunea care trebuie avută asupra situației.

În genetica unui câine, mai ales dacă este mascul și nu este castrat, conceptul principal este de  ierarhie socială în cadrul unui grup iar singurul mod în care câinii știu să se claseze ierarhic în cadrul grupului lor social sau al haitei este prin agresivitate. Deși acest comportament moștenit este mai înrădăcinat în rândul cainilor masculi, tot la femei este nevoie de poziționare ierarhică în cadrul grupului lor social și această poziționare se realizează și prin agresivitate.

La câinii domestici care locuiesc în aceeași casă, cu aceiași stapani cu care generează legături afective,si  trebuie sa-si impartaseasca resursele critice precum apa, mâncarea, locurile de odihnă etc., este foarte posibil ca la un moment dat să își caute poziția socială, cu care este foarte probabil ca la un moment dat această poziție să încerce să fie rezolvată prin agresivitatea unuia de câini către celălalt. În acest fel, dacă câinele dvs. vă atacă cățelul, cățelul dvs. vă atacă celălalt câine sau ambii sunt adulți și unul îl atacă pe celălalt, cel mai probabil va face aces

t lucru pentru a stabili poziția lor ierarhică, indiferent dacă sunt bărbați sau femei.

Ce trebuie să fac dacă câinele meu devine agresiv cu alți câini?

După ce am înțeles bazele biologice ale originii agresivității dintre câinii care trăiesc împreună sau care nu aparțin aceluiași grup social, îmi vine în minte o întrebare: cum să-mi calmez c

âinele agresiv? Indiferent de tratamentul farmacologic și / sau chirurgical corespunzător indicat de profesionistul din domeniul sănătății animale în funcție de fiecare caz particular, este întotdeauna necesar să se efectueze o terapia de modificare a comportamentului. Participarea activă a stapanului (animalelor) animalului este esențială pentru succesul terapiei menționate și nu ar trebui să lase soluția problemei numai în mâinile unor terți.

Atunci când se tratează agresiunea

Câinele meu este agresiv față de alți câini - Cauze și soluții - Ce să fac dacă câinele meu devine agresiv față de alți câini?

între câini, trebuie identificate două situații diferite. Primul este atunci când câinele prezintă deja agresivitate față de colegii săi și al doilea este atunci când animalul este un cățeluș și încă nu a început să manifeste acel comportament.

Agresiunea la câinii adulți

Dacă câinele este deja adult, cel mai bun sfat al nostru este să mergeți la un etolog, educator de câini sau dresor cu experiență, astfel încât să puteți evalua animalul și să găsiți cele mai bune tehnici de modificare a comportamentului pentru cazul dvs., da, întotdeauna cu educare pozitivă.

Pentru sesiunile de modificare a comportamentului, va fi necesar ca participanții sau tutorele dvs. să participe și nu doar profesioniștii în sănătatea și comportamentul animalelor.

Agresiunea la pui

A doua situație ar fi ideala, deoarece se bazează pe educarea catelului de mic , împiedicând expunerea și stabilirea comportamentelor agresive moștenite. Acest lucru se realizează făcând socializează catelul cu alți câini, inhibând comportamentul agresiv atunci când începe să fie exprimat în primele câteva perioade și cu ajutorul educatiei pozitive.

Pe scurt, acordând atenție la ceva la fel de cunoscut ca genetică și mediu. Se știe că propria genetică a unui individ îl condiționează aproximativ 30% din comportamentul său, adică mediul va face acest lucru în 70%. Aceasta înseamnă că, indiferent de încărcătura genetică de agresivitate pe care o aduce un câine cu el, dacă este crescut corect de către tutorele său, acel animal nu va prezenta un comportament agresiv față de colegii săi pe parcursul vieții sale.

[ad_2]

Comenteaza