Pastrarea abilitatilor de dresaj prin exercitii si jocuri

Pastrarea abilitatilor de dresaj prin exercitii si jocuri

Exercitii si jocuri pentru pastrarea abilitatilor de dresaj

Pentru a mentine abilitatile de dresaj ale animalului, este important sa continuam sa il antrenam. Iata cateva exercitii si jocuri pe care le poti incerca:

 • Tras la targa: Acest joc dezvolta puterea si coordonarea animalului. Aseaza intr-o targa obiecte grele si apoi incurajeaza cainele sa le traga catre tine.
 • Urmaritul jucariei: Foloseste o jucarie preferata a animalului si mut-o in jurul tau in timp ce il inveti sa o urmareasca si sa o prinda.
 • Comanda la distanta: Invata animalul sa urmeze comenzi, precum oprirea sau intoarcerea, de la o distanta mare.
 • Pentru a asigura progresul in dresajul animalului tau, este important sa il antrenezi in continuare. Sunt cateva exercitii si jocuri pe care le poti incerca. Unul dintre acestea este tragerea la targa. Prin acest joc, iti poti ajuta animalul sa isi dezvolte puterea si coordonarea. Pune obiecte grele intr-o targa si invita-l pe caine sa le traga catre tine.Alt joc pe care il poti incerca este urmarirea jucariei preferate a animalului tau. Mut-o in jurul tau si instruieste-l sa o urmareasca si sa o prinda. Aceasta activitate te va ajuta sa iti familiarizezi animalul cu comenzile tale si ii va dezvolta capacitatea de a urmari obiecte in miscare.

  O alta modalitate de a-ti antrena animalul este sa inveti cum sa ii dai comenzi la distanta. Invata-l sa urmeze comenzile tale, precum oprirea sau intoarcerea, de la o distanta mare. Aceasta va fi utila in situatii in care este necesar sa controlezi animalul de la distanta, precum in timpul plimbarilor sau in public.

  Nu uita sa fii consecvent in antrenamentul animalului tau si sa il recompensezi pentru progresul facut. Cu un antrenament adecvat si o comunicare clara, vei fi in masura sa cresti nivelul de dresaj al animalului tau.

Teama de a pierde: cum sa mentinem constanta in procesul de invatare

Un factor important in procesul de dresaj este mentinerea motivatiei animalului si a dorintei sale de a invata. Este important sa nu ne bazam doar pe premii pentru a mentine interesul animalului, ci sa folosim si alte metode, cum ar fi:

 1. Imbunatatirea relatiei cu proprietarul: Este important sa petrecem mai mult timp cu animalul nostru, sa il intelegem si sa ne asiguram ca are nevoie de confortul si afectiunea noastra.
 2. Variaza exercitiile: Este important sa nu incetam cu aceleasi exercitii si jocuri, ci sa incercam cateva noi pentru a mentine dorinta animalului de a invata si de a descoperi lucruri noi.
 3. Poarta atentie individuala: Este important sa invatam din partea animalului nostru ce il intereseaza si ce nu si sa ajustam exercitiile in functie de acestea.
 4. Pentru a menține abilitățile de dresaj ale animalului, este important să îl antrenăm continuu, iar acest lucru poate fi realizat prin diverse exerciții și jocuri distractive.Unul dintre aceste exerciții este trasul la targa, care ajută la dezvoltarea puterii și coordonării animalului. În acest sens, trebuie să așezi într-o targa obiecte grele și apoi să îl încurajezi pe câine să le tragă către tine.

  Un alt joc pe care îl poți încerca este urmăritul jucăriei. În acest caz, folosește o jucărie preferată a animalului și mut-o în jurul tău în timp ce îl înveți să o urmărească și să o prindă.

  Un alt exercițiu important este comanda la distanță, care îi învață pe animale să urmeze comenzi, precum oprirea sau întoarcerea, de la o distanță mare. Acest lucru este util mai ales în situații în care trebuie să controlezi animalul de la distanță, de exemplu, în timpul plimbării în parc sau în timpul unei competiții.

  In concluzie, este esential ca proprietarii sa continui sa antreneze animalul pentru a-i pastra abilitatile de dresaj si pentru a mentine o relatie armonioasa cu acesta.

Concluzie

Mentineti abilitatile de dresaj ale animalului dumneavoastra prin jocuri si exercitii variate, iar daca apare teama de a pierde interesul, incercati sa imbunatatiti relatiile cu animalul, sa variati exercitiile si sa adaptati exercitiile dupa nevoile propriului animal.

 

Comenteaza