Învățați câinele să vină la apel

[ad_1]

Învățați câinele să vină la apel Este unul dintre cele mai importante exerciții de ascultare canină. Câinii care vin atunci când sunt chemați au mai multă libertate de a se juca cu prietenii lor în parc, merg la plimbări pe câmp și sunt în siguranță oriunde. De asemenea, un apel de încredere vă poate salva viața câinelui în anumite circumstanțe.

Cu acest articol veți învăța cum să faceți acest lucru învață câinele să vină la apel de la distanțe scurte și în medii fără distragere și rămâne cu dvs. o secundă. Cu aceste criterii puteți aprofunda în subiectul antrenamentului câinilor mai târziu. Rețineți căci câinele dvs. nu știe încă această comandă, deci nu ar trebui să il eliberați în locuri deschise. Practicați acest exercițiu în interior, fără a-i distrage atenția. De asemenea, este recomandat să începeți să exersați, astfel încât să vină după ce ați învățat câinele să își recunoască numele. Acest lucru vă va ușura lucrurile.

Criteriul 1: câinele tău vine când faci câțiva pași înapoi

Aduceți o bucată de mâncare la nasul câinelui dvs. pentru a-i atrage atenția și faceți doi sau trei pași înapoi în timp ce aduceți mâncarea mai aproape de corpul vostru. Atunci oprește-te. Când câinele dvs. ajunge la voi, faceți clic cu un clicker și hrăniți-l cu mâncarea.

Repetați procedura de trei până la cinci ori, dar cu fiecare repetare, apropiați mâncarea de nasul câinelui dvs. până când trebuie doar să faceți câțiva pași înapoi pentru ca câinele dvs. să îl urmeze. În acest moment, încetați să mai aveți mâncarea în mână de fiecare dată când faceți pasul innapoi. Mergeți doar câțiva pași înapoi și când câinele dvs. vă ajunge din urmă, faceți clic, scoateți o bucată de mâncare din buzunar sau din punga dvs. și dați-i-o. Dacă câinele tău rămâne nemișcat când faci un pas innapoi, scoate un sunet de sărut sau bate din palme de câteva ori pentru a-i atrage atenția și încurajează-l să te urmărească. Încercați, de asemenea, să faceți pasul innapoi cat mai rapid.

Practicați în sesiuni scurte, până când câinele dvs. o să vă urmeze 80% din timp în care faceți pasii innapoi, în două sesiuni consecutive de antrenament. Apoi treceți la următorul criteriu.

Învățați câinele să vină la apel - Criteriul 1: Câinele dvs. vine când faceți câțiva pași înapoi

Criteriul 2: câinele tău vine și rămâne cu tine o secundă

Repetați procedura de mai sus de câteva ori, astfel încât câinele dvs. să-și amintească despre ce este acest exercițiu. Apoi faceți aceeași procedură dar crește treptat timpul care trece între momentul în care câinele ajunge la tine și când dai clic. Când câinele dvs. ajunge la voi, numărați pur și simplu „Unu”, faceți clic, luați mâncarea din buzunar sau din pachet și dați-i.

Dacă câinele dvs. nu așteaptă în timp ce numărați mental „Unu”, începeți să numărați „Unu” sau chiar un moment mai scurt. Măriți treptat timpul cât câinele dvs. rămâne lângă dvs., până la o secundă. Dacă puteți crește mai mult acest timp, faceți-o, dar nu uitați că criteriul pe care îl urmăriți este acela că câinele dvs. rămâne cu dvs. doar o secundă.

Învățați câinele să vină la apel - Criteriul 2: Câinele dvs. vine și rămâne cu dvs. o secundă

Criteriul 3: Câinele dvs. vine în timp ce vă mișcați brațele

Repetați procedura de la criteriul 1, dar mișcă-ți brațele în timp ce faci un pas înapoi. Pentru primele câteva repetări ale acestor criterii de antrenare a câinilor, mișcă-ți brațele încet pentru a nu-ți deruta câinele. Încetul cu încetul crește mișcarea pe care o faci cu brațele.

Când câinele dvs. ajunge la voi, faceți clic și hrăniți-l, dar continuați să vă mișcați brațele în timp ce faceți clic. Puteți face două sau trei repetări ale criteriului 1 înainte de a începe sesiunile de antrenament.

Învățați câinele să vină la apel - Criteriul 3: Câinele dvs. vine în timp ce vă mișcați brațele

Criteriul 4: Câinele tău vine și rămâne cu tine o secundă în timp ce îți miști brațele

Repetați procedura de la criteriul 2, dar mișcați brațele în timp ce vă retrageți. Continuă să miști brațele când te-ai oprit iar tu numeri mental „Unu”.

În primele câteva repetări, mișcarea brațelor trebuie să fie lentă și să nu fie foarte pronunțată. Creșteți treptat intensitatea și viteza acelei mișcări. Beneficiul acestui exercițiu este că ajută la generalizarea comportamentului în fața unor ușoare distrageri.

Învățați câinele să vină la apel - Criteriul 4: Câinele dvs. vine și rămâne cu dvs. o secundă în timp ce vă mișcați brațele

Criteriul 5: Câinele tău vine când suni

Repetați procedura pentru criteriul 1, dar spuneți „Aici” înainte de a face pasul innapoi. Când observați câinele dvs. răspunde corect la comandă, exersați celelalte criterii ale acestui exercițiu, dar spunând „Aici” înainte de a face pas innaoi. În acest criteriu introduceți ordinul de antrenament al câinilor.

Dacă folosiți comanda „OK” în loc de clicker, nu utilizați „Aici” pentru a vă chema câinele. Cele două comenzi pot suna foarte asemănător, deci este mai bine să folosiți o altă comandă pentru a vă chema câinele. Aici, Aici (pronunțat “jier”) sau alte comenzi vă pot servi.

Învățarea câinelui să vină la apel - Criteriul 5: Câinele tău vine când suni

Criteriul 6: Câinele dvs. vine fără o ordine formală în diferite situații

Profitați de ocazie pentru a vă face câinele mergeți în diferite situații din viața de zi cu zi, dar totuși nu folosiți comanda nicăieri. Doar scoate sunetul unui sărut (aruncă un sărut aer) și dacă câinele tău vine la tine, dă clic și dă-i o bucată de mâncare. De asemenea, puteți face câțiva pași înapoi atunci când vă privește, pentru a-l încuraja să vă urmeze.

Practicați acest lucru în diferite situații, dar nu în sesiuni oficiale. Faceți acest lucru de aproximativ trei ori pe zi, indiferent de sesiunile formale de antrenament pentru câini. Făcând acest lucru, asigurați-vă că nu există distrageri care pot concura cu dvs. De exemplu, nu practicați acest criteriu atunci când câinele dvs. se joacă cu alți câini. Practicați acest criteriu atunci când câinele dvs. nu are nimic de făcut pe terasa, în grădină etc.

Când observați că câinele dvs. răspunde foarte frecvent la sunetul sărutului, puteți începe să folosiți comanda „Aici” pentru a-l chema în diferite situații, dar probabil veți avea nevoie de mai multă practică pentru a ajunge la acest punct.

Învățați câinele să vină la apel - Criteriul 6: Câinele dvs. vine fără o ordine formală în diferite situații

Posibile probleme la antrenarea câinelui pentru a participa la apel

Unele probleme pe care le poți întâmpina când învață câinele să vină la chemare sunt:

Câinele tău nu vine când faci pasul innapoi

Dacă câinele dvs. nu vă urmărește când faceți pasul innapoi, este posibil să trebuiască să găsiți un alt loc de antrenament. Cheia pregătirii câinilor pentru a participa la apel este că ești cel mai atractiv pentru câinele dvs. la locul de antrenament. Cel mai probabil, câinele dvs. nu va veni dacă există alte distrageri, deoarece el nu este încă pregătit să răspundă în prezența distragerilor.

Dacă credeți că locul este potrivit, faceți o serie rapidă de a-i înmâna bucăți de mâncare. Dați câinelui dvs. aproximativ cinci mușcături mici de mâncare înainte de a începe sesiunea de antrenament, astfel încât acesta să fie alert.

Câinele tău trece de tine când vine la tine

Dacă câinele tău trece de tine de fiecare dată când vine, trebuie să dai clic înainte să vina la tine și să arunci bucata de mâncare pe pământ. O altă alternativă este sa îi dai mâncarea din mâna ta, dar aplecându-se suficient de jos încât câinele dvs. trebuie să-și lase capul în loc să privească în sus.

Este important ca câinele tău să nu sară asupra ta când vine la apel, deoarece acel comportament este greu de eradicat.

Câinele dvs. vine când faceți pasul innapoi, dar nu când utilizați comanda

Este posibil ca ordinea pe care o folosiți să fie „otrăvită”. Mulți câini învață că numele lor și comanda „Aici” (sau „Vino aici”) înseamnă ceva rău, deoarece sunt pedepsiți după acele porunci.

Dacă ați folosit o comandă pentru a vă chema câinele și l-ați pedepsit pentru că a venit, veți fi stricat acea ordine, deoarece câinele dvs. va fi asociat cu lucruri negative. Pe de altă parte, dacă ați folosit o comandă pentru a vă chema câinele, dar nu ați antrenat comportamentul până când nu este extrem de fiabil, câinele dvs. a aflat probabil că este mai plăcut să ignorați apelul. În oricare dintre aceste cazuri, folosiți o altă ordine că câinele tău nu știe.

Câinele tău nu pleacă de acasă

Cainele tau nu este gata de plecare la chemarea ta în prezența distragerilor. De fapt, nici măcar nu sunteți gata să efectuați un apel la distanță în medii fără distragere a atenției.

Deocamdată, nu folosiți comanda pentru a vă chema câinele altfel decât în ​​sesiunile formale de antrenament. Dacă vă scoateți câinele la plimbare, nu-l lăsați să meargă în locuri care nu sunt încă împrejmuite. El nu este pregătit să răspundă în mod adecvat apelului dvs. în aceste circumstanțe și poate fi periculos pentru dvs. să scoateți lesa de pe stradă.

Învățarea câinelui să vină la apel - Probleme posibile la antrenarea câinelui dvs. pentru a veni la apel

Precauții atunci când vă chemați câinele

Nu vă chemați niciodată câinele pentru a-l pedepsi sau să-l supună unor activități care nu-i plac (de exemplu, scăldându-l). Dacă trebuie să vă chemati câinele pentru ceva care nu-i place, abordați-l în loc să-l chemati. În acest fel nu veți strica comanda pentru care  învață câinele să vină la chemare.

Rețineți că unele activități care nu par neplăcute pot fi. De exemplu, dacă vă eliberați câinele să se joace cu alți câini într-un loc închis, nu-l chemați să plece. Dacă faceți acest lucru, câinele dvs. va învăța că respectarea apelului înseamnă încetarea distracției. În orice caz, apropiați-vă de el pentru a-l ține sau atrage-l cu o jucărie.

Învățarea câinelui să vină la apel - Precauții atunci când vă chemați câinele

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu Învățați câinele să vină la apel, vă recomandăm să intrați în secțiunea Caini.

[ad_2]

Comenteaza