Învățați câinele să vină

[ad_1]
Învățați câinele să vină. 

Este unul dintre cele mai importante exerciții pentru educația și siguranța ta, așa că această comandă foarte fundamentală a educarii catelului merită mult timpul.

Este posibil să utilizați deja un cuvânt pentru a vă chema câinele (sau numele acestuia), dar cel mai probabil nu va funcționa de fiecare dată. Deci, veți folosi un alt cuvânt pentru a instrui apelul. În explicația de mai jos, cuvântul este „Aici“.

Continuați să citiți acest articol e-pet.ro pentru a vă învăța câinele să vină la apel. Luați notă de sfaturile noastre:

Învață-ți câinele să vină

 • Echipa și ajutoarele: Pachet Fanny, bucăți de mâncare.
 • Loc: Fără distrageri.
 • Semn: “Vino vino vino, …”.

Procedură

Stând în picioare, îi arăți câinelui tău o bucată de mâncare, spune „Vino, vino, vino, …” cu o voce acută și așeazăm bucata de mâncare între picioare. Câinele dvs. îl mănâncă și repetați procedura. Foarte simplu, nu?

Când observați că câinele dvs. se entuziasmează și se apropie de dvs. de fiecare dată când spuneți „Veniți, veniți, veniți, …” cu o voce puternică, generalizați acest exercițiu (recalificați-l) în diferite locuri din casa dvs. și cu dvs. în diferite poziții. (în picioare, așezat etc.).

Acest lucru este similar cu folosirea clickerului sau strigarea pe nume. Creați o asociere între semnalul „Vino, vino, vino, …” și mâncare, astfel încât mai târziu acel cuvânt să evoce consecințe plăcute pentru câinele tău. Dar asociați acest semnal și câinelui dvs. care se apropie prea mult de dvs., atât cât să ia mâncarea care se află între picioare. Aceasta este diferența dintre acest criteriu și câinele dvs. care îsi recunoaște numele.

În acest moment utilizați semnalul „Vino, vino, vino, …” cu o voce puternică pentru a atrage atenția câinelui tău. Încă nu utilizați semnalul definitiv „Aici”, pentru că doriți să faceți câinele să vină aproape perfect înainte de a începe să utilizați acest ultim semnal.

Observații

 • Acest exercițiu este foarte simplu și nu ar trebui să prezinte probleme majore. Cu toate acestea, asigurați-vă că păstrați o rată foarte mare de întărire pentru a vă menține câinele motivat (delicii, gustări, bucăți de frankfurter …)
 • Dacă nu vrei ca câinele tău să ridice mâncarea de pe sol, dă-i-o din palma ta, dar ținându-l foarte aproape de tine. Important nu este că scoate mâncarea de pe sol, ci că își păstrează toate cele patru picioare pe sol atunci când vine vorba de apelul tău.
 • Dacă câinele dvs. este un cățeluș, are o vedere slabă sau solul nu permite o vizibilitate bună a bucăților de mâncare (covor dens, iarbă înaltă etc.), îi va fi greu să găsească mâncare. În aceste cazuri, prezentați-0 pe palma mâinii dvs. lângă dvs.

Evaluare

Într-o zi în care nu ați antrenat acest exercițiu și vă aflați într-un loc liber de distragere a atenției, spuneți „Vino, veniți, veniți …” cu o voce puternică și atrageți atenția câinelui dvs. (vă puteți ghemui dacă doriți) . Dacă câinele tău se apropie repede și cu bucurie, treci la următorul pas.

Învață câinele să vină - Învață-ți câinele să vină

Adăugați comanda

 • Echipa și ajutoarele: Pachet Fanny, clicker și bucăți de mâncare.
 • Loc: Fără distrageri.
 • Semn: „Vino, vino, vino, …” și „Aici”.

Procedură

Arată-i câinelui tău o bucată de mâncare. Faceți doi sau trei pași înapoi repede în timp ce repetați „Vino, vino, vino …” cu o voce acută, jucausă. Trebuie să fii atrăgător pentru câinele tău, astfel încât să poți bate din palme, să-ți mângâie coapsele, să te ghemuiești sau să faci orice ar putea atrage atenția câinelui tău.

Repetând „Vino, vino, vino, …” cu o voce puternică, creezi un semnal tranzitoriu pentru apel. Acest semnal va fi folosit pentru a vă chema câinele în timpul sesiunilor de antrenament, în timp ce nu utilizați încă semnalul definitiv „Aici”.

Când câinele tău vine la tine, dă clic și aruncă bucata mică de mâncare între picioare. Apoi rotiți sau rotiți către un alt unghi și repetați procedura.

Odată ce câinele dvs. apare în mod constant de fiecare dată când va intoarceti rapid și repetați „Veniți, veniți, veniți …”, începeți să folosiți cuvântul „aici”. Spune-o înainte de a va intoarce  și o singură dată. Nu repeta acel cuvânt. Dacă câinele tău nu vine când te întorci, îl poți numi repetând „Vino, vino, vino, …”.

Generalizați exercițiul în cel puțin trei locuri diferite, fără distracții. În fiecare locație, antrenați-vă în timp ce vă retrageți, mergeți înainte și mergeți lateral.

Observații

Este important să nu repetați cuvântul „Aici”. Dacă câinele tău nu vine după ce ai spus-o, adu mâncarea la nas și ghidează-l spre tine. Atunci dă-i mâncarea. Dacă acest lucru se întâmplă prea frecvent, pot exista distrageri la locul de antrenament sau rata de întărire poate fi foarte mică. Verificați acești doi factori.

Evaluare

Într-o zi când nu v-ați antrenat acest exercițiu, spuneți „Aici” și reveniți rapid. Dacă câinele dvs. se apropie repede și trece fericit la următorul criteriu. În caz contrar, efectuați încă două sau trei sesiuni ale acestui criteriu și reevaluați.

Învățați câinele să vină - Adăugați comanda

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu Învățați câinele să vină, vă recomandăm să intrați în secțiunea Educație de bază.

Sfat

 • Practicați în diferite locuri crescând progresiv posibilele distrageri.
 • Exersează și repetă regulat comanda, astfel încât să nu o uiți.
 • Felicitați-l întotdeauna.

[ad_2]

Comenteaza