Metode eficiente dresaj caini

[ad_1]

Pentru un  dresaj eficient există mai multe metode și toate pot fi cu adevărat eficiente. Astăzi vom vorbi despre cum să dresezi câinele eficient pentru a putea comunica cu el într-un mod optim și a evita astfel situațiile neplăcute.

Să ne gândim, de exemplu, la clasica plimbare în parc: dacă catelul este capabil să fie reactiv și să se întoarcă imediat de partea noastră când îl chemam, l-am putea lăsa să alerge liber fără să ne îngrijorăm că va ajunge în situații potențial periculoase.

Chiar și atunci când mergem într-o zonă aglomerată, unde ne amintim că prietenul nostru fidel cu patru picioare ar trebui să fie întotdeauna condus in lesa, o pregătire bună poate fi foarte utilă.

Să ne gândim, de exemplu, la situația în care Fido a dat o smucitură și, poate pentru că nu am avut o lesă sau un ham adecvat, a reușit să se elibereze. Trecerea mașinilor ar putea da naștere la episoade cu adevărat neplăcute și cu cele mai slabe rezultate dacă prietenul nostru cu patru picioare nu va putea răspunde prompt apelului nostru, oprindu-se sau revenind în partea noastră.

Acum că am văzut cât de important este un dresaj bun, să vedem cum să-l punem în practică. Pentru a obișnui cainele să răspundă la comenzile noastre putem folosi:

  • antrenament verbal
  • antrenament gestual
  • antrenament cu fluierul
  • antrenament cu clickerul

Dresaj verbal

Este, fără îndoială, tipul  cel mai popular dresaj pentru câini și constă în a putea învăța câinele să asocieze fiecare cuvânt cu un gest.

Cu antrenamentul verbal, puteți obține rezultate bune într-un timp scurt și, de obicei, este posibil să-l folosiți și pentru a antrena cainii fără ajutorul unui antrenor experimentat. Acesta din urmă trebuie în schimb contactat dacă intenționăm să le oferim câinilor noțiuni de antrenament pentru apărare.

Singuri îi putem învăța cu ușurință să asocieze comenzile „așezați”, „laba”, „opriți” și „lateral”. În general, este bine să ne amintim că comanda trebuie să fie scurtă: un singur cuvânt în locul unei propoziții întregi  va ajuta catelul să o memoreze mai bine, deci Stai alături pur și simplu devine Sezi.

Ori de câte ori pet-ul reușește să execute corect comanda dată, să ne amintim să-l recompensăm cu o gustare delicioasă sau cu niște alinturi (întărire pozitivă).

Dresaj  gestual

Antrenamentul gestual este adesea folosit în cazul în care trebuie să antrenezi un câine cu probleme de auz și constă în alegerea unor gesturi specifice care trebuie utilizate în locul cuvintelor de comandă.

4 metode eficiente Blogul

Pentru a învăța câinele să dea laba, de exemplu, ar trebui să îi oferim mâna. Dificultatea acestui tip de antrenament constă în găsirea unor gesturi deosebite și complet diferite între ele, pentru a împiedica câinele să le confunde. Alegând un gest destul de obișnuit, riscăm să-l vedem executând acea comandă într-un moment în care nu doream să o facă.

Având în vedere complexitatea antrenamentului gestual, se recomandă utilizarea acestuia numai dacă prietenul nostru fidel cu patru picioare are probleme de auz, altfel cel verbal este, fără îndoială, mai potrivit. Din nou, este important să îi recompensăm succesele cu întăriri pozitive.

Dresaj cu fluierul

Dresajul cu fluierul este poate cel mai dificil tip, iar complexitatea acestei metode este legată de doi factori diferiți.

Primul se referă la alegerea sunetelor care trebuie utilizate, care trebuie să fie foarte diferite unele de altele pentru a permite cainelui să asocieze o acțiune cu fiecare dintre ele: am avea o varietate destul de limitată de sunete de folosit pentru a face câinele să efectueze număr limitat de acțiuni.

Un alt risc este ca câinele să confunde sunetul unui alt fluier. Dacă, de exemplu, există copii în casă care se joacă cu aceste obiecte, catelul ar putea executa comanda asociată cu acel sunet particular, precum și să  înțeleaga  gresit.

Din acest motiv, dacă doriți să continuați cu dresajul cu fluierul, este totuși esențial să folosiți fluiere specifice pentru dresaj câini.

1615321100 983 4 metode eficiente Blogul

Dresaj cu clicker

Clicker este un fel de telecomandă colorată mică, care emite sunete foarte deosebite.

Nu este un fluier de câine, ci un instrument mic cu buton: sunetul este produs atunci când butonul este apăsat și nu atunci când aerul este suflat în el (cum este cazul fluierului de câine). O filă metalică produce sunetul.

Folosirea clickerului este o tehnică în general iubit de toți câinii. clicul care este produs le indică faptul că au efectuat corect un exercițiu și sunt preludiul unei recompense și nu există niciun câine care să nu iubească să fie recompensat cu aprecieri pozitive.

Acest lucru îl va conduce inevitabil să lucreze din greu în timpul fiecărei sesiuni de antrenament, pentru a obține cât mai multe clicuri posibil. Fiecare dintre ele este echivalent cu un „Bravo”, dar ajunge la prietenul nostru într-un mod mult mai oportun decât o comandă verbală: în momentul în care efectuează corect un exercițiu, primește clicul care anunță un premiu viitor.

1615321100 464 4 metode eficiente Blogul

Alegerea celui mai bun clicer ar trebui să țină cont de dvs. mărimea: alegerea acestuia cu o curea de încheietură confortabilă sau atât de mică și compactă încât să poată încapea în buzunar vă permite să o aveți întotdeauna la dumneavoastră.

[ad_2]

Comenteaza