[ad_1]
Ceea ce unește cel mai mult o persoană cu câinele său și invers sunt plimbările zilnice, un instrument care dincolo de consolidarea legăturii dintre animalul de companie și proprietar este esențial pentru ca câinele nostru să se bucure de o stare deplină de bunăstare.
Mersul pe jos face parte din socializare, învățarea mediului și ceea ce este și mai important, rutina, o rutină care este complet necesară pentru câine. Câinii ar trebui să meargă întotdeauna, cu toate acestea, la pui și câini tineri, această nevoie este chiar mai mare, deoarece trebuie să-și canalizeze energia, altfel stresul și anxietatea pot apărea foarte repede.
În acest articol E-pet.ro vă arătăm cum sa plimbam pentru prima dată cățelușul cu lesa în modul cel mai potrivit.
Ce ar trebui să știți înainte de a vă plimba catelul
Puii, odată ce pot fi separați de mama lor (în general după o lună și jumătate de viață) au nevoie de îngrijire specifică acasă, deoarece sunt în proces de maturizare a organelor și sistemelor.
Deosebit de importantă este maturizarea sistemului imunitar, care va permite catelului dumneavoastră să facă față multor boli infecțioase. Această etapă de dezvoltare și maturizare joacă un rol decisiv în starea de sănătate a câinelui, motiv pentru care nu ar trebui să ne grăbim să începem plimbările în afara casei.
Înainte de a vă plimba puiul pentru prima dată tineti cont de urmatoarele sfauri esentiale:
Procesul de deparazitare și vaccinare inițială se încheie, de obicei, la vârsta de aproximativ 3-4 luni și este momentul în care se pot începe plimbările în afara casei, faceți acest lucru înainte dea pune viața animalului vostru în pericol.
Primul contact cu zgarda și lesa
Este normal ca un catel să se sperie la prima plimbare, dar putem reduce și modela această reacție dacă anterior și în mediul acasă am familiarizat câinele cu principalele accesorii necesare pentru plimbările zilnice: zgarda sau hamul și lesa .
Este mai ușor să începeți prin a prezenta zgarda sau hamul, pentru aceasta este foarte important ca înainte de a pune zgarda, de exemplu, pe câinele dvs. lasati-l sa o miroase după cum considerați necesar. Trebuie să rețineți că câinii își cunosc mediul în principal prin miros. După acest contact inițial, puteți pune zgardauneori, mărind progresiv timpul până când catelul se simte complet confortabil cu gulerul și s-a obișnuit să-l poarte.
Cu toate acestea, vrem să ne amintim că hamul este mult mai recomandat pentru a evita apariția unor probleme precum glaucomul, deteriorarea traheei sau alte probleme de sănătate care pot apărea dacă catelul trage tare când învață să meargă.
Procedura de prezentare a lesei ar trebui să fie similară, înainte de a o pune pe zgarda trebuie să lăsăm câinele să o miroase și să o exploreze, mai târziu, o putem așeza și lăsa câinele să se obișnuiască cu sentimentul pe care îl aduce purtarea ei.
Odată ce a început primul contact cu gulerul și cureaua, putem simula mici plimbări în interiorul casei. În acest fel, prima plimbare în afara casei va avea șanse mai mari de a avea succes și ceea ce este și mai important, plăcuta pentru animalul nostru de companie.
Aveți ce va trebuie pentru a începe prima plimbare?
Înainte să vă pregătiți să vă plimbați cățelul pentru prima dată verificați dacă aveți tot ce aveți nevoie:
- Multă dragoste pentru a calma cățelușul înainte de plecare. Este esențial ca câinele dvs. să fie calm înainte de a începe prima sa plimbare, nu începeți până când nu manifestă o stare de calm.
- O curea fixă este mai potrivita pentru cățeluș la primele sale plimbări, deoarece acest lucru este mai dificil cu lesa extensibilă.
- Pungi de plastic pentru colectarea excrementelor.
- Mici gustari pentru câini care vor servi drept recompense pentru un comportament bun.
Cum să plimbi cățelul pentru prima dată
Prima plimbare a catelului are o mare importanță pentru a evita obiceiurile proaste în viitor,de exemplu instinctul pe care il are câinele de a trage de lesă și dorinta de a stabi ritmul, precum și direcția. Odată ce câinele este calm, puteți pune lesa pe el și apoi deschideți ușa pentru a pleca.
Când câinele a ramas în urma ta sau este calm, oferă-i o delicatesa, acest lucru îi va întări comportamentul bun și mai târziu animalul tău de companie te va lăsa întotdeauna să pleci înainte sau să o faca în mod corespunzător, în loc să traga disperat spre ușă. Cu toate acestea, amintiți-vă că este un cățeluș la prima sa plimbare, nu ar trebui să îi cerem comportament la nivel înalt.
Este normal ca puiul să se simtă nervos la prima sa plimbare și să nu se supună, în acest caz, ar trebui să te oprești în fața lui până când se oprește și se liniștește, odată ce a făcut acest lucru, oferă-i din nou o gustare, în acest fel , prin întărire pozitivă, va învăța să meargă calm și în armonie cu tine.
Cealaltă extremă de nervozitate și neascultare este frica, o teamă care poate fi normală, dar paralizantă și care necesită toată înțelegerea și răbdarea din partea noastră. Dacă catelul nu vrea să meargă, nu il forța la aceasta în niciun caz. Ce ar trebui să faci în acest caz este să-l încurajezi să meargă rasfatandul și vorbindu-i pe un ton moale și dulce.
Aceste obiceiuri trebuie repetate la fiecare plimbare până când câinele dvs. a integrat pe deplin această parte importantă a rutinei sale zilnice.
Pentru a asocia exteriorul cu locul în care trebuie să se usureze, acordați-i de câteva ori o delicatesa de fiecare dată când isi face nevoile în timpul plimbarii sale.
Cât ar trebui să dureze primele plimbări ale unui cățeluș?
Puii au multă energie, dar și se epuizează foarte repede, iar din cauza asta somnul și mâncarea sunt pilonii de bază în această primă etapă vitală. Dacă doriți ca puiul dvs. să perceapă plimbările ca pe ceva plăcut și pozitiv, trebuie să adaptați intensitatea și durata plimbării la nevoile sale.
Primele plimbări ale cățelușului nu trebuie să dureze mai mult de 10 minute. În mod similar, nu vă puteți forța câinele să meargă pentru o durată sau o intensitate mai mare decât limitele sale.
Procesul de socializare in timpul plimbării
Când cățelul tău s-a mai obișnuit să meargă și vezi că nu-i mai este frică sau stresat, vom începe procesul de socializare a cățelușului, fundamental pentru a evita frica, agresivitatea și alte situații negative care pot apărea în viitor.
Socializarea constă în prezentarea câinelui nostru cu tot ceea ce va avea prezent în viața sa adultă: câini, pisici, oameni, obiecte, zgomote, medii … Scopul este să-l obișnuim cu toți acești stimuli, astfel încât să-i perceapă într-un mod pozitiv. și sa nu reacționeze negativ la ele.
Dacă puiul dvs. este vaccinat corespunzător, nu ar trebui să vă fie frică să-l prezentați altor câini, să-l lăsați să miroasă urină sau să se joace în nisipul câinelui . Este esențial ca catelul să poată experimenta și cunoaște tot ceea ce îl înconjoară. Da, întradevăr, toate aceste experiențe trebuie să fie pozitive pentru a evita temerile viitoare.
Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu Plimbarea cățelușului cu lesa pentru prima dată, vă recomandăm să intrați în secțiunea Caini.
[ad_2]