De ce câinele urmărește mașini, motociclete sau biciclete?

[ad_1]

Este relativ obișnuit să observați câinii care fug, aleargă și / sau latră la vehiculele de pe stradă, inclusiv biciclete sau skateboard-uri. Dacă acesta este cazul cainelui dvs., trebuie să știți că există mai multe cauze care pot provoca acest comportament și că fiecare dintre ele va avea nevoie de o terapie diferită.

În această postare e-pet.ro vă vom explica de ce cainele urmăreste mașinile, motocicletele sau bicicletele și ce trebuie să faceți în fiecare dintre cazuri pentru a vă asigura că comportamentul lor nu merge mai departe și poate deveni periculos.

Agresiune din frică

Frica este o emoție cauzată de percepția pericolului, fie că este real sau nu. Această emoție primară îi permite animalului să supraviețuiască în fața riscului sau amenințării. Acest tip de agresivitate poate fi cauzat de o socializare slabă a cățelușului, genetică sau de o experiență traumatică, deoarece ar putea fi o amintire neplacuta. Cu toate acestea, în cazul unui câine adoptat, poate fi foarte dificil să știm de ce urmărește vehiculele.

La începutul acestui comportament, dacă știm cum să interpretăm limbajul canin, câinele va adopta posturi de apărare, imobilitate sau o încercare de a scăpa, dar când acest lucru nu este posibil, câinele începe să se apere activ, mormăind, lătrând, urmărind și chiar atacând.

Tratarea acestui tip de agresivitate nu este o sarcină ușoară și este aceea că sesiunile de modificări de comportament și orientări de management, toate cu ajutorul unui profesionist. Câteva linii directoare pe care le putem aplica în acest caz vor fi:

  • Desfășurați sesiuni de modificare a comportamentului într-un mediu controlat pentru a asocia pozitiv prezența bicicletelor, mașinilor sau motocicletelor.
  • Folosiți un ham și o curea de siguranță în spațiile publice pentru a evita un posibil accident. În cele mai grave cazuri, utilizarea unei botnite poate fi necesară.
  • Evitați prezența stimulilor care provoacă frică, plimbarea câinelui în cele mai liniștite ore ale zilei și menținerea unei distanțe de siguranță în care câinele nu reacționează.
  • Evitați să-l certați, să-l târâți sau să vă pedepsiți câinele dacă acesta reacționează negativ, deoarece atunci îi vom crește nivelul de stres și vom înrăutăți asocierea a ceea ce îi provoacă teamă.
  • Trebuie să-l eliberam din lesa ori de câte ori este posibil, astfel încât câinele să nu reacționeze negativ și să-si  mențină nivelul de stres scazut.

Trebuie să ne amintim asta în cazurile severe De agresivitate datorată fricii sau în cazul fobiilor, tratamentul poate fi lung, perseverența, supravegherea specialistului și aplicarea corectă a liniilor directoare este cheia pentru a ajuta câinele să-și rezolve temerile, deși nu va fi întotdeauna posibil.

câinele urmărește mașini

Agresivitatea teritorială

Agresivitatea teritorială este foarte frecventă în câini care locuiesc în case cu grădini și că pot percepe prin simțurile lor apropierea și prezența stimulilor către teritoriul lor. Ei de obicei latra și sar  spre ușă, garduri sau pereți. Este un comportament foarte comun și instinctiv și se va desfășura întotdeauna într-un loc familiar, cum ar fi casa, terasa, sau grădina ta.

De asemenea, trebuie să subliniem că în aceste cazuri câinele va scoate un  latrat de alarmă (rapid, urmat și fără pauză) și că nu va fi efectuat numai în prezența mașinilor, bicicletelor sau motocicletelor, de asemenea, dacă apar câini sau persoane. Dacă câinele nostru reacționează și în afara casei, nu vorbim despre agresivitatea teritorială, ci despre o altă problemă de comportament, cum ar fi agresivitatea din frică.

În acest caz, vor fi efectuate și sesiuni de modificare a comportamentului, în care se va desfășura lucrări autocontrol și vocalizare . Prin ajutorul unui profesionist vom identifica spațiul de siguranță al câinelui (distanța la care câinele nu reacționează) și vom începe să lucrăm la abordări, consolidând atitudinile calme și relaxate.

Un comportament de joc

În acest caz ne referim la comportamentul efectuat de cățeluși care se află în plin stadiu de socializare (până la 12 săptămâni). Aceștia pot efectua comportamentul de urmărire din diferite motive: lipsa de stimulare și distractie, datorită unei întăriri inconștiente din partea proprietarului, din cauza plictiselii, din cauza imitației …

Este important nu incurajati joaca întrucât ar pune viața cățelușului în pericol dacă o mașină ar ajunge la el, ar fi, de asemenea, necesar utilizarea curelei în spații publice, precum și plimbări în medii sigure, încurajându-l să adulmece, să se joace cu mingea, cu noi sau cu alți câini. Comportamentul nedorit, în acest caz urmărirea, ar trebui ignorat complet pentru a consolida pozitiv calmul, o plimbare liniștită și un timp de joacă adecvat.

Agresivitate prădătoare

La fel ca în cazul agresivității teritoriale, agresivitatea răpitoare este instinctiva și înnăscuta la câini, totuși, este unul dintre cele mai complicate atunci când vine vorba de lucrat cu ea. Câinele manifestă un răspuns care nu este emoțional, îndreptat spre mașini și biciclete, ci și către oamenii care fac jogging, copii sau câini mici.

Este frecvent întâlnit la câinii foarte nervoși, câinii hiperactivi și chiar la rasele mai ales active. Problema cu acest tip de agresivitate este că se manifestă de obicei într-un mod intempestiv și dăunător. Putem ști că este agresivitatea prădătoare atunci când câinele efectuează o secvență completă de vânătoare sau practic complet: urmărire, urmărire, capturare și moarte.

În plus, câinele acționează pe furiș și pe neașteptate, ceea ce ne determină să realizăm o analiză a riscurilor, mai ales dacă sunt afectați și copiii sau persoanele care aleargă.

În aceste cazuri, utilizarea unei curele și a unue botnite va fi esențială, desigur, cu condiția că am lucrat corect cu botnita și să fie bine asociata.  La acest tip de agresivitate este esențial sa lucram cu un profesionist, care ne va ajuta să lucrăm impulsivitatea, ascultarea și autocontrolul câinelui.

De ce câinele meu urmărește mașini, motociclete sau biciclete? - Agresivitate prădătoare

Stresul, anxietatea și alți factori

Câinii care trăiesc sub un nivel ridicat de stres și anxietate, primesc pedepse consistente sau nu se bucură de un mediu previzibil sunt mai susceptibili la persecuție, așa că va fi întotdeauna esențial să verificăm dacă respectăm cu adevărat cele 5 libertăți de bunăstare a animalelor înainte de a începe să lucrăm la această problemă.

În cele din urmă, dacă ați reușit să identificați de ce câinele dvs. urmărește sau nu mașinile, motocicletele sau bicicletele, vă încurajăm să mergeti la un profesionist experiență pentru a vă ajuta să vă înțelegeți mai bine câinele, pentru a desfășura sesiuni de modificare a comportamentului cu dvs. și pentru a vă oferi îndrumări adecvate, astfel încât să știți cum să acționați în funcție de cazul dvs.

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu De ce câinele meu urmărește mașini, motociclete sau biciclete?, vă recomandăm să intrați în secțiunea Caini.

[ad_2]

Comenteaza