Cum să faci un câine obez să piardă în greutate?

[ad_1]

Câine obez: cum să faci un câine să slăbească?

Cum să faci un câine obez să piardă în greutate?


„Pentru a evita problemele, trebuie să ne ocupăm rapid de problema supraponderalității”

Debutul supraponderalității la câini provoacă probleme grave de sănătate și afectează speranța de viață. Conform unor cercetări, obezitatea canină reduce longevitatea cu aproximativ doi ani dacă problema este la un nivel avansat. Acest lucru poate face câinele mai leneș, pentru a evita problemele, problema supraponderală trebuie tratată rapid. Cu toate acestea, înainte de a vă pune câinele la dietă, există câteva lucruri de luat în considerare pentru a vă asigura că câinele dvs. are o problemă de obezitate. Dacă un câine se îngrașă, poate fi și din cauza dietei sale. Prin urmare, este necesar să se schimbe obiceiurile pentru ca animalul să-și recapete forma.

“Dacă greutatea optimă a fost depășită cu 20% atunci, în acest caz, putem vorbi de obezitate”

La început, va fi necesar să vă asigurați că câinele dvs. este într-adevăr supraponderal, de fapt, în unele cazuri, aparențele pot fi înșelătoare. Unele rase, cum ar fi Mastiff sau Rottweiler, au o structură impunătoare, care nu este legată deCâine obez o problema supraponderala. Acestea fiind spuse, când este considerat un câine obez? Cel mai bine este să vă bazați pe standardele de greutate ale fiecărei rase și să comparați greutatea normală cu cea a animalului dvs. de companie. Dacă greutatea optimă a fost depășită cu 20%, atunci în acest caz, este obezitatea. Există, de asemenea, o altă metodă de diagnosticare a problemei obezității: palparea diferitelor părți ale corpului animalului. Așezați-vă mâinile de-a lungul pieptului câinelui dvs., în mod normal, aplicând o presiune ușoară cu degetele, veți putea deja să simțiți coastele, în cazul în care trebuie să îndoiți degetele pentru a simți oasele, acest lucru ar putea însemna că câinele dvs. suferă de obezitate. . Puteți repeta gestul pe umerii și bazinul animalului. Odată ce ați constatat că câinele dvs. prezintă semne de obezitate, trebuie să luați măsurile de precauție necesare. A fi supraponderal provine din doi factori: o dietă prea bogată în calorii sau rații mari. Primul lucru de făcut este să-i revizuim nutriția.

Câinele tău este obez? Este nevoie de o dietă!

„Preferați crocantele ușoare care conțin fibre vegetale”

Pentru cei care folosesc granule, citiți cu atenție informațiile de pe ambalaj înainte de a alege un anumit brand, deoarece, deși produsele arată identic la prima vedere, unele sunt mai bogate în grăsimi decât altele. Preferați crocantele ușoare care conțin fibre vegetale și favorizează eliminarea alimentelor. În afară de nutriție, supraponderalitatea poate fi cauzată și de un istoric medical. În general, unele boli implică dezechilibre hormonale și determină câinele să se îngrașe. Dacă producția de hormoni scade, nivelul său de activitate scade. În majoritatea cazurilor, dieta sa nu se schimbă, dar există totuși o creștere în greutate, deoarece câinele nu este în măsură să scape de caloriile consumate cu activitatea fizică. În ceea ce privește cantitatea de hrană ce se  da câinelui, trebuie să reducem porțiile. În general, un câine adult mănâncă doar de două ori pe zi, dar pentru a vă asigura că câinele arată bine după pierderea în greutate, este necesar să faceți exerciții zilnice. Plimbările lungi sunt suficiente, dar ar fi mai bine să organizezi ședințe scurte de sprint pentru a-l ajuta să scape de grăsime și tonifiază mușchii.

„În perioada de dietă, câinele tău va avea ochi dulci pentru a obține mâncare.”

Amintiți-vă că acest lucru nu se va întâmpla fără obstacole. Câinele dvs. nu va accepta o dietă și va face tot posibilul pentru a vă face să cedați: de la ochi dulci până la mâncare până la unele ciudă pentru a vă arăta dezamăgirea lui, fiți inflexibili! Gândiți-vă la bunăstarea câinelui dvs., în situații similare, încercați să-l distrageți cu jocuri, plimbări sau exerciții. Ultima soluție este de preferat deoarece, în acest caz, veți traversa două lucruri de pe listă: câinele dvs. va rămâne ocupat și nivelul său de grăsime va scădea. Întotdeauna cereți sfatul unui medic veterinar înainte de a lua inițiativa, innainte de a vă pierde animalul. A avea asigurare medicală pentru câini este un remediu valabil pentru cheltuielile veterinare.

Câinele tău este obez? Există multe întâlniri? Contractați o asigurare medicală pentru animale pentru a acoperi toate cheltuielile la vedere.

[ad_2]

Comenteaza