Cum să știți dacă câinele este supraponderal

[ad_1]

Câinii supraponderali reprezintă o problemă în creștere chiar și pentru cei mai atenți proprietari de animale de companie și, odată cu aceasta, apar îngrijorări nesfârșite. La fel ca la oameni, un câine supraponderal se confruntă adesea cu o varietate de probleme de sănătate, iar problemele de greutate agravează condițiile existente. Deși este recomandată prevenirea problemelor de greutate, nu este niciodată prea târziu să începeți un program de reducere a greutății cu un cățeluș supraponderal. Să știi cum să-ți ajuți câinele să piardă în greutate este la fel de important ca să recunoști că trebuie făcut.

Cum se ingrasa un câine 

Ești mai ocupat ca niciodată și activitatea fizică este adesea uitată, mai ales dacă nu ai un câine energic. Se crede că principala cauză a câinilor supraponderali este supraalimentarea cronică și lipsa a. De asemenea, unele rase sunt mai predispuse la probleme de greutate, cum ar fi Golden Retrievers, Bulldogs și Cocker Spaniels.

Dar, deși unii cred că un cățeluș dolofan este frumos, greutatea suplimentară aduce stres suplimentar asupra oaselor și articulațiilor, precum și un risc crescut de diabet, boli de inimă, hipertensiune arterială și cancer, așa cum menționează Fundația Națională pentru Cancerul Canin. De asemenea, puteți constata că câinele dvs. este mai puțin tolerant la căldură sau are dificultăți de respirație. Acestea sunt doar câteva dintre bolile legate de greutate observate astăzi la animalele de companie.

Cum stii dacă câinele este supraponderal

Dacă nu știți dacă câinele este supraponderal sau nu, cel mai bine este să solicitați ajutor profesional. În mod ideal, medicul veterinar vă poate ajuta să faceți această evaluare. Dar între vizite, poți să fii atent la câteva semne de acasă. Indiferent de rasa câinelui dvs., ar trebui să puteți simți toate coastele câinelui fără un strat gros de grăsime pe ele. De asemenea, pieptul câinelui dvs. ar trebui să fie mai lat decât abdomenul său, cu o indentare vizibilă de la piept la stomac. De obicei, un câine supraponderal nu va avea talia și nu va exista nicio distincție între piept și abdomen. Puteți observa, de asemenea, că gâfâie când merge, merge mai încet decât înainte sau doarme mai mult decât de obicei. Din fericire, este ușor să înveți cum să-ți ajuți câinele să slăbească.

Ce poti sa faci dacă câinele este supraponderal

Din fericire, există o varietate de opțiuni disponibile pentru a vă ajuta câinele supraponderal. Este important să ne amintim că acestea sunt modificările stilului de viață pe care trebuie să le faceți, la fel ca ajustările pe care le-ați făcut pentru a obține o greutate mai sănătoasă.

Să trecem la treaba

Toți câinii, nu doar cei supraponderali, au nevoie de exerciții fizice atât pentru sănătatea lor mentală, cât și pentru cea fizică. Și când câinii se îngrașă în timp, proprietarilor le este  dificil de observat, ceea ce duce la ceea ce Asociația pentru Prevenirea Obezității la Animale de companie numește „decalajul animalelor grase”. Exercițiile fizice pot ajuta la combaterea (și prevenirea) acestui lucru. Respectați un regim de exerciții programat și faceți tot posibilul pentru a găsi ceva care se bucură de câinele dvs. și nu veți vedea doar o îmbunătățire a greutății câinelui dvs., ci și a minții lui.

Mancare cu portia

Acesta pare un sfat, dar sunt de fapt două. Dacă aveți un câine supraponderal, este foarte posibil să mănânce mai mult decât are nevoie. În primul rând, trebuie să vă asigurați că câinele dvs. mănâncă la orele stabilite în timpul zilei. Să-ți lași câinele să mănânce ori de câte ori vrea în timpul zilei înseamnă că nu știi cât mănâncă și probabil că este prea mult.

Acest lucru ne aduce la partea a doua – controlul portiei. Aflați exact cât mănâncă câinele dvs. acum și micșorați încet cantitatea pentru a vedea cât de mult îl face să se simtă plin, deoarece este posibil să-i umpleți prea mult stomacul. Dacă nu sunteți sigur cu privire la dimensiunea corectă de servire, consultați medicul veterinar pentru a confirma. De asemenea, luați în considerare deliciile pe care câinele dvs. le primește în timpul zilei și scoateți-le din mesele sale zilnice.

Asigurați-vă că toată lumea este constienta

Toată lumea din casă ar trebui să fie pe aceeași pagină atunci când vine vorba de greutatea câinelui tău. Dacă aveți un câine supraponderal și cineva se furișează cu gustări suplimentare sau îl servește chiar și puțin mai mult decât are nevoie în mesele sale zilnice, nu veți vedea prea multe progrese în pierderea în greutate. Asigurarea faptului că toată lumea se află la același plan este la fel de importantă ca efortul depus pentru a face o schimbare.

Recenzii

Cantariti cainele zilnic. Așa cum te-ai cântări în mod regulat dacă ai încerca să slăbești, este important să urmărești progresul câinelui tău pentru a avea succes. Veți afla cât de multă hrană funcționează pentru a vă menține câinele la o greutate sănătoasă, precum și câtă hrană ar fi prea mult sau prea puțin. De asemenea, vei fi motivant să vezi un număr mai mic pe cantar. Este o idee bună să mergeți la cabinetul veterinar (sau să vă cumpărați cântarul pentru câine) pentru cântărirea lor obișnuită, deoarece utilizarea unui cântar uman poate să nu fie exactă Dacă câinele dvs. este de rasă mică, puteți utiliza și un cântar pentru bebeluși pentru a obține citiri mai precise.

Rămâi ferm

Este dificil pentru proprietarii de animale de companie să introducă un câine supraponderal într-un program de reducere. Mâncarea înseamnă dragoste pentru câini și tuturor proprietarilor de animale le place să-și trateze animalele de companie și să le vadă fericite. Unii proprietari de animale de companie se simt rău pentru animalele lor de companie când îi văd cerșind mâncare, așa că cedarea este adesea ceea ce împiedică câinii să piardă în greutate cu succes. Amintiți-vă – câinele dvs. nu crede sau simte că îl iubiți mai puțin dacă îi dați porții mai mici sau îi dați mai puține delicii. Nu este nevoie să te simți vinovat! Chiar dacă câinele dvs. iubește cu adevărat să mănânce, puteți înlocui delicii cu jocuri și exerciții fizice.

Dacă întâmpinați probleme pentru a vă ajuta câinele să atingă o greutate sănătoasă, ar trebui să vizitați cabinetul veterinar. Vor face recomandări alimentare pentru câinii supraponderali, iar medicul veterinar vă poate ajuta să vă asigurați că câinele dvs. primește o nutriție adecvată, chiar și cu porții mai mici. Fiecare câine va pierde în greutate într-un mod diferit și, deoarece există mulți factori care intră în tratarea unui câine cu o problemă de greutate, lucrul cu un medic veterinar profesionist vă va conduce pe amândoi pe drumul cel bun. Un câine supraponderal nu este un câine sănătos sau fericit, iar pericolele problemelor cronice de greutate sunt prea mari pentru a fi ignorate. Chiar dacă este o treabă grea care durează o viață, păstrarea câinelui la o greutate sănătoasă vă va asigura o viață de sănătate și bucurie pentru amândoi.

Hrana uscata pentru caini Lily’s Kitchen Adult Lamb

[ad_2]

pentruanimale.ro

Comenteaza