Liderul haitei, tu sau puiul tău?

[ad_1]

Cine este liderul haitei?

Câinii sunt grupați în haite și sunt obișnuiți să aibă un lider. În cazul cățelușului tău, acel lider ar trebui să fii tu. Este destul de util să stabiliți reguli de la început, este bine pentru cățelușul dvs. și va crea și o legătură între voi. Este necesar ca el să înțeleagă că atât tu, cât și familia ta suntem deasupra lui în ordinea ierarhică. Aceste reguli simple vă vor ajuta să faceți exact acest lucru:

Ora prânzului

Dintre câinii sălbatici, liderul haitei este primul care mănâncă. Cățelușul tău îl va accepta, dar nu trebuie să-i permiți să uite. Nu trebuie să mănânce în același timp. Dacă îi dai resturi de mâncare, el va crede că el este șeful și va fi greu să-l faci să nu mai deranjeze. Această situație poate fi inconfortabilă mai ales atunci când există vizitatori. Pentru mai multe informații citiți despre regulile de bază.

Comportament nocturn

Liderul doarme întotdeauna în cel mai bun loc, așa că puiul tău trebuie să știe că patul tău este un loc interzis pentru el. Dacă nu-i lămurești clar din start, nu vei scăpa niciodată de el sau, chiar mai rău, el ar putea deveni teritorial și ar putea crede că patul tău este zona lui.

Nu mă lăsa să fiu mereu centrul atenției

Cățelușul tău trebuie să-ți respecte intimitatea, așa cum ar fi și el liderul haitei. Dacă nu îi lămurești clar, el va dori întotdeauna să meargă cu tine oriunde te duci, chiar și atunci când nu vrei. Pentru a-l ține la distanță, este convenabil să stabiliți o perioadă de aproximativ 20 de minute până la jumătate de oră în care să nu-i acordați nicio atenție. Sună dur, dar mai bine sa se obisnuiesaca ca el trebuie sa astepte sin dumneavoastra.

[ad_2]

pentruanimale.ro

Comenteaza