Dresaj timpuriu catelus

[ad_1]

Dresajul timpuriu  marchează începutul unei călătorii de tranformare a unui cățelus

Toată lumea își dorește un cățeluș care să se comporte bine, fericit și sociabil, dar vei primi  de la el doar ceea ce îi oferi. De aceea este foarte important să începi antrenamentul devreme. De fapt, instruirea a început probabil înainte să o aduci acasă; Cățelușul tău a fost probabil învățat deja câteva reguli de bază ale ascultării și igienei. Dar acum e rândul tău. Cățelușul tău învață foarte repede, deci este important să începi să-l înveți să se comporte cât mai curând posibil. Poate părea foarte evident, dar cățelușul tău nu poate învăța dacă nu-l înveți, prin urmare trebuie să-l înveți să se comporte bine încă din prima zi.

Există sute de cărți despre acest subiect și, de asemenea, cursuri de formare a câinilor în aproape fiecare oraș. Veterinarul vă poate sfătui cu privire la cele mai bune alternative pentru cățelușul dumneavoastră. Poate chiar să predea singur cursuri. Există multe modalități de a aborda această problemă, dar există câteva reguli de aur pe care ar trebui să le cunoașteți:

Băiat bun: Câinii învață prin asociere, deci dacă puiul tău face ceva bine, ar trebui să-l recompensezi. Acest lucru va face mai probabil să repetați acțiunea respectivă. Recompensa trebuie să fie legată de acțiunea pe care a făcut-o, așa că trebuie să-l recompensați imediat după ce o face, doar câteva secunde mai târziu. Răsplata poate veni sub formă de mâncare, un compliment sau ambele; ar putea fi chiar un joc.

Sesiunile de antrenament ar trebui să fie scurte, aproximativ două minute, dar ar trebui să faceți cinci sau șase sesiuni pe zi. Antrenează-ți cățelul în diferite medii, în interiorul și în afara casei și în timpul plimbărilor, dar asigură-te că nu este distras pentru a-i oferi cățelușului tău șansa de a înțelege pe deplin ce vrei de la el. Vezi articolul despre instruirea cu ajutorul clickerului.

Nu atât de bun băiat: Trebuie să-ți înveți cățelușul ce poate și ce nu poate face. De exemplu, mușcătura face parte din comportamentul său exploratoriu, iar cățelușul nu va ști ce poate sau nu poate mușca. Trebuie să ignorați acest comportament nedorit, dar acest lucru nu înseamnă că ar trebui să țipați, să loviți sau să-i aruncați o privire. Pur și simplu trebuie să te prefaci că cățelușul nu este acolo. Cu toate acestea, unele tipuri de comportament pot fi prea periculoase pentru a fi ignorate, cum ar fi mestecarea unui fir electric. Din nou, țipatul sau lovirea nu sunt o reacție adecvată; Ar trebui să-l întrerupeți cu cuvântul „Nu”, să-i atrageți atenția și să-l recompensați când s-a oprit și v-a acordat atenție.

Trebuie să spui „NU”

Dacă trebuie să învețe un lucru cățelușul tău, acesta este sensul „nu”. Dacă face ceva potențial periculos sau distructiv, ar trebui să-l întrerupeți cu un „nu” ferm. Nu trebuie să țipi la el, doar folosește un ton ferm și încrezător. Când încetează ceea ce face, recompensează-l cu laude generoase.

[ad_2]

pentruanimale.ro

Comenteaza