Ghid de Dresaj- Nivel de bază

[ad_1]

În acest articol e-pet  vă oferim un ghid de dresaj pentru a învăța cum să instruiți exerciții de ascultare la nivel de bază . Rețineți că dacă ceea ce doriți este să vă antrenați pentru a deveni dedicat profesional educației canine, nu aceasta este calea. Va trebui să vă informați în diferite școli pentru a obține gradul exact.

În acest mic ghid vă vom arăta cele cinci etape care alcătuiesc un Nivel de educație de bază pentru toți câinii și vă vom numi exercițiile pe care va trebui să le faceți. Dintre toate acestea, evidențiem încărcarea clicurilor, un instrument fundamental pentru rezultate mai bune. În acest fel, dacă încă nu aveți un clicker, vă încurajăm să obțineți unul pentru a putea practica comenzile pe care le vom detalia mai jos.

Amintiți-vă că cheia unui bun educator canin constă în răbdare, perseverență și utilizarea întăririi pozitive. Niciun câine nu se naște invatat și toți necesită timp pentru a internaliza comenzile și schimbările de comportament. Urmează nivelul de bază al dresajului câinilor și spuneți-ne rezultatele.

Nivel de bază: prima etapă

Prima etapă a nivelului de bază al antrenamentului pentru câini constă în obținerea răspunsurilor doritede  la câinele dvs., generalizarea acestora în diferite locuri și momente, asocierea lor cu semnale vizuale și verbale și eliminarea limbajului corpului, astfel încât să nu interfereze cu semnalele dvs. Pentru a face acest lucru, este recomandabil să începeți cu exercițiile pe care le descriem mai jos:

Încărcați clickerul

Din moment ce cel mai bun mod de a dresa un câine este  prin consolidare pozitivă, clickerul va fi marele tău aliat. Obțineți-l și consultați articolul nostru în care detaliați cum să încărcați. Odată ce ai acest instrument sub control și știi cum să îl folosești în educația canină, poți începe să lucrezi cu câinele tău.

Recunoasterea numelui

Dacă câinele dvs. este un cățeluș, fără îndoială, primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să îl determinați să-i recunoască numele. Pentru a face acest lucru, vă va fi de ajuns să spuneți numele câinelui dvs. în diferite locuri și situații și să îl recompensați sau să îl felicitați de fiecare dată când răspunde la acesta.

Urmează mâncarea

În general, toți câinii tind să urmeze mâncarea cu ochii lor, dar dacă câinele dvs. nu o va face, va trebui să practicați acest exercițiu pentru ao realiza. Pentru a face acest lucru, puneți o bucată de mâncare în mână sau o delicatese, aduceți-o la botul câinelui dvs., mutați mâna cu mâncarea în dreapta, faceți clic cu butonul de clic și oferiți-i acestuia. Efectuați același exercițiu în stânga, în sus și în jos. Este foarte important să treacă câteva secunde între clic și oferta de hrană pentru ca câinele să asocieze că, dacă îl urmează, îl va primi.

Participă la apel

Chiar dacă câinele tău vine la tine când îl chemi după nume, te sfătuim să cauți un alt cuvânt care să indice că vine la apelul tău în timpul antrenamentului sau în alte situații de zi cu zi, cum ar fi „vino”. Deoarece acest exercițiu este cu adevărat util, este interesant să începeți să lucrați la el încă din prima etapă a nivelului de bază al antrenamentului câinilor.

Exercițiul este simplu, luați o delicatesa, spuneți „vino”, așezați deliciul între picioare, faceți clic cu clickerul atunci când animalul vine spre dvs., lăsați câinele să ia deliciul și repetați procesul. Ar trebui să exersați exercițiul în diferite camere ale casei pentru un rezultat mai bun. Urmăm această strategie pentru a atrage atenția animalului și a-l face să vină fără a fi nevoie să spunem întreaga comandă. Pentru mai multe detalii, nu ratați articolul nostru în care vă învățăm pas cu pas cum să vă antrenați câinele să vină la apel.

Atenţie

Cu acest exercițiu, ceea ce vrem să realizăm este ca animalul să ne privească din când în când în timpul plimbărilor, pentru a verifica dacă suntem încă alături. În paralel, va fi esențial să educăm câinele astfel încât acesta să învețe să meargă cu noi, urmând indicațiile din articolul nostru.

Pentru a-i determina să ne privească și să fie conștienți de noi, trebuie să exersăm exercițiul afară, în timpul plimbărilor. Luați clickerul cu dvs., este cheia succesului. Deci, în timpul plimbării, de fiecare dată când câinele tău se întoarce pentru a te privi, dă clic și dă-i un tratament pentru a întări comportamentul. Simplu! De-a lungul timpului, ar trebui să nu mai oferiți mâncare și să mergeți mai departe pentru a-l felicita.

Frunza

Cu acest exercițiu dorim ca câinele nostru să învețe să se controleze și să nu se arunce asupra noastră de fiecare dată când miroase mâncarea din mâna noastră sau vrea să obțină ceva ce avem. Pentru a face acest lucru, așezați-vă pe podea sau pe un scaun, în funcție de mărimea câinelui dvs., luați un tratament, acoperiți-l cu mâna, apropiați-l de botul câinelui, lăsați-l să-l miroasă, ciugulindu-vă mâna, lingand , și faceți totul faceți tot posibilul pentru a obține premiul, dar nu-l dați. În momentul în care animalul se îndepărtează, indiferent de motiv, faceți clic cu clickerul și dați-i răsfățul. Repetați exercițiul până când câinele asociază actul de a se îndepărta de obținerea a ceea ce dorește.

În acest moment, puteți introduce cuvântul „stop” în exercițiu după ce ați arătat animalul tratamentul și înainte de a vă duce mâna la nas. Astfel, veți obține acest lucru doar spunând ordinul câinelui dvs. să se îndepărteze.

Sezi

Această comandă este una dintre cele mai de bază în antrenamentul câinilor, motiv pentru care o includem în prima etapă. Învățarea câinelui nostru să stea ne va ajuta în numeroase situații din viața de zi cu zi, deoarece îi putem spune să stea înainte de a traversa drumul, când avem vizitatori etc. Pentru a-l determina să-l interiorizeze, vă sfătuim să consultați articolul nostru în care detaliați cum să învățați un câine să stea.

Ghid de instruire - Nivel de bază - Nivel de bază: prima etapă

Nivelul de bază: a doua etapă

În a doua etapă a nivelului de bază al antrenamentului, exercițiile efectuate în timpul primei faze ar trebui să fie aprofundate și să se adauge distracții ușoare, precum și eliminarea limbajului corpului elimina alimentele și să înveți cum să folosești alte recompense. În acest fel, ar trebui să continuați să exersați exercițiile și să eliminați treptat dulciurile pentru a le înlocui cu gesturi care le atrag atenția, cum ar fi batut din palme, și felicitări efuzive atunci când acționează corect.

În cazul exercițiului „stop”, pentru a elimina progresiv mâncarea, trebuie să treceți prin arătarea ei pe palma mâinii, pe podea sau pe vasul pentru mâncare al câinelui, astfel încât acesta să învețe să-și controleze impulsurile în orice situație. La fel, toate exercițiile trebuie efectuate în spații variate pentru a oferi „distrageri”, pentru a împiedica comenzile și a le determina să le efectueze în orice moment.

În plus, veți practica noi exerciții:

Intinde-te

Învățarea câinelui dvs. să se întindă este foarte simplă. Mai întâi, poruncește-i să se așeze. Apoi ia o delicatesa, o tii până la bot pentru ca el să o simtă și o coboară imediat cu mâna spre picioarele din față, astfel încât să se întindă instinctiv. În acel moment, faceți clic și oferiți deliciul. Dacă câinele dvs. nu se întinde, dar urmărește mâncarea cu ochii, faceți clic, aduceți deliciul la bot și începeți să coborâți mâna încet, astfel încât să urmeze mâncarea cu corpul său, îl veți determina să se întindă și puteți faceți clic pentru a-i da recompensa.

Pe măsură ce câinele progresează în exercițiu și reușește să se întindă mai repede, trebuie să introduceți comanda „culcat” în timp ce se culca, astfel încât să îl asocieze cu mișcarea.

Uita-te la mine

Acest exercițiu este cu adevărat util pentru a atrage atenția câinelui tău, mai ales în timpul dresajului de plimbări, astfel încât acesta să meargă cu tine. Obținerea acestuia este foarte simplă, trebuie să vă așezați în fața câinelui cu o recompensa în mână, de îndată ce câinele vă privește în ochi, faceți clic cu clickerul și dați-i deliciul. Repetați acest exercițiu până când vedeți câinele dvs. înaintând. În acest moment, exact când câinele tău te privește, introdu comanda „uită-te la mine” și urmează liniile directoare pentru exerciții.

Ghid de instruire - Nivel de bază - Nivel de bază: a doua etapă

Nivelul de bază: a treia etapă

Ceea ce se intenționează să realizeze în timpul celei de-a treia etape a nivelului de bază al antrenamentului câinilor este creșterea duratei răspunsurilor. Pentru a face acest lucru, trebuie să efectuați exercițiile și să spuneți mental cuvântul „mie” înainte de a da clic și de a întări comportamentul. Încetul cu încetul continuă să spună „o mie una”, apoi „o mie una, o mie două”, „o mie una, o mie două, o mie” și așa mai departe până ajunge la „o mie cinci”. Dacă câinele nu poate aștepta, spuneți „Nu” și începeți din nou exercițiul.

În afară de a determina câinele să aștepte pentru a obține premiul său, puteți lucra la următoarele exerciții noi;

Mergeți fără să trageți lesa

Acest exercițiu este esențial pentru a obține plimbări calme și relaxate, fără altercații. Vă sfătuim să consultați articolul nostru în care detaliați pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a vă învăța câinele să nu tragă lesa.

Salutați oamenii în mod corespunzător

Fie că suntem obișnuiți să primim vizitatori sau nu, educarea câinelui astfel încât să nu sară asupra oamenilor și să aibă răbdare atunci când salută și primește ne va elibera de mai multe situații jenante. Consultați articolul nostru în care vă arătăm cum să împiedicați câinele să sară peste oameni și să învățați cum să salute corect.

Ghid de instruire - Nivel de bază - Nivel de bază: a treia etapă

Nivelul de bază: etapa a patra

În cea de-a patra etapă a nivelului de bază al dresajului pentru câini, se intenționează sa creșteți în continuare durata răspunsurilor, menținându-vă în același timp poziția și puneți câinele să răspundă în timp ce faceți diferite activități. Cel mai probabil, veți avea mai multe dificultăți decât în ​​etapele anterioare pentru a obține rezultatele dorite. Prin urmare, trebuie să aveți răbdare și constanta, nu uitați că educarea unui câine necesită timp.

În această etapă, în loc să numărați mental ceea ce ar trebui să faceți este să faceți câțiva pași in timp ce  câinele să rămână nemișcat în timp ce mergeți. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza comanda „culcaț”, faceți cinci pași și utilizați comanda „vino”. Când vine spre tine, dă clic și lovește-l efuziv, astfel încât să interpreteze că s-a descurcat bine, atâta timp cât a rămas culcat în timp ce te-ai îndepărtat. Dacă nu dețineți această poziție, începeți din nou exercițiul. Puteți trece prin diferite exerciții folosind atât comanda „culcat”, cât și „sezi”.

Deoarece această etapă are un grad mai mare de dificultate, nu recomandăm introducerea de noi exerciții.

Ghid de instruire - Nivel de bază - Nivel de bază: etapa a patra

Nivelul de bază: etapa a cincea

Ultima etapă a nivelului de bază al antrenamentului pentru câini constă din crește distanța de răspuns, chiar dacă sunt doar câțiva pași. Astfel, veți obține câinele dvs. să vă asculte fără a fi nevoie să fiți langa el.

Exercițiul este simplu, trebuie pur și simplu să repetați procesul desfășurat în a patra etapă, crescând numărul de pași. Amintiți-vă că la început nu va fi ușor și câinele dvs. nu va ocupa poziția pe tot parcursul călătoriei. Cu toate acestea, cu perseverență, răbdare și întărire pozitivă, îl veți determina să rămână nemișcat atât timp cât doriți.

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu Ghid de dresaj – Nivel de bază, vă recomandăm să intrați în secțiunea Caini.

[ad_2]

Comenteaza