Câinele este gelos pe copil, ce fac?

[ad_1]

Când aducem un câine acasă, parcă am fi avut un copil, vrem să îi oferim toată dragostea și atenția posibilă, astfel încât să crească sănătos și fericit. În toți acei ani energia noastră este direcționată practic către câine.

Dar ce se întâmplă când un nou membru ajunge în familie? sa spunem un copil? Ceea ce se întâmplă este că totul se poate schimba într-o chestiune de zile și dacă nu o gestionăm corect, poate duce la relația cu animalul nostru de companie, precum și relația acestuia cu acest nou copil devine oarecum complicată.

Dacă sunteți una dintre mamele care trec prin această situație și vă întrebați: Câinele este gelos pe copil, ce fac? Vă invităm să citiți acest nou articol în care vă vom vorbi despre subiect și vă vom îndruma pe calea armoniei dintre câinele dvs. cu bebelușul dvs. și cu întreaga familie.

Oh oh … A sosit cineva nou!

Imaginează-ți că ești un câine și că toată dragostea sapanului tău este pentru tine. Dintr-o dată, un bebeluș drăguț, dar scandalos și solicitant, vine acasă pentru a lua toată atenția familiei. Lumea ta se destramă.

Câinii dinaintea acestei noi dinamici se pot simți gelosi pentru că se simt abandonati. În noua viață de familie și fiind creaturi atât de sensibile, ei percep ca și cum nu ar mai exista un loc pentru ei în inima casei. Pe lângă gelozie, ar putea genera resentimente, frică, depresie la câine și manifestări fizice, cum ar fi anumite reacții adverse la copil.

Adevărul este că nu este vina bebelușului, cu atât mai puțin a câinelui. Și de multe ori niciunul dintre a unuia dintre părinți, aceasta este o dinamică automată și inconștientă care se dezvolta în nucleul familiei, dar este important să vă opriți la timp și să evitați deconectarea dintre câine și copil. Cel mai important lucru aici este să oferiți tuturor spațiul și momentul lor, să implicați câinele în noua dinamică a familiei și să încercați ca întregul proces să fie cât mai natural posibil.

Câinele meu este gelos pe copil, ce fac? - Oh oh ... A sosit cineva nou!

Înainte de sosirea bebelușului

Majoritatea câinilor acceptă sosirea unui nou bebeluș acasă și mai mult, dacă câinele a fost foarte iubit în trecut. Cu toate acestea, există unii care tind să aibă un caracter mai rău sau dificultăți de adaptare și care s-ar putea să nu ia situația atât de ușor. Pentru a nu depăși limitele geloziei și a comportamentului inadecvat, așa cum spune fraza populară, „este mai bine să fii în siguranță decât să-ți pară rău” și să-ți pregătești câinele pentru sosirea bebelușului.

Mai întâi trebuie să cunoașteți psihologia canină și să înțelegeți că câinii sunt animale teritoriale, prin urmare, nu numai că casa este teritoriul lor, ci și voi. Așadar, este normal ca câinele tău să simtă o gelozie față de bebelușul tău, deoarece s-a văzut puțin în afara propriului teritoriu. Rutinele lor se vor schimba (ceea ce nu le place foarte mult) și nu vor mai putea dormi în anumite locuri și nici nu se vor bucura de atenția voastră deplină și, deoarece câinii sunt și animale foarte inteligente, vor detecta că se datorează din cauza acelui nou „fiu”.

Trebuie să pregătiți terenul înainte de schimbarea rutinei:

 • Câinii sunt stresați de schimbări. Dacă vă gândiți să mișcați mobilierul sau să remodelați un spațiu, faceți-l cu mult înainte de sosirea bebelușului, în acest fel, câinele se va obișnui treptat cu el și nu îl va lega direct de copil.
 • Nu vă izolați complet animalul de companie de la inceput, lasă-l să adulmece și să vadă ce lucruri noi sunt acolo. În momentul în care copilul va sosi, câinele nu va mai fi atât de dornic și curios să spioneze într-un spațiu deja cunoscut de el.
 • Petreceți timp cu alți copii să fii cu câinele tău, fii corect și împarte-ți atenția în mod egal. Lasă câinele să vadă că este total normal să te imparta cu alte persoane. De asemenea, vă va oferi posibilitatea de a vedea cum reacționeaza  la alti copii si in  acest fel putem  corecta orice comportament negativ în timp.
Câinele meu este gelos pe copil, ce fac? - Înainte de sosirea bebelușului

Cu toate acestea, el rămâne gelos.

În majoritatea cazurilor, câinii continuă să aibă atitudini de gelozie, deoarece se simt din ce în ce mai îndepărtați de inima ta. Modificarea solidă se va baza pe câteva probleme, cum ar fi următoarele:

 • Primul lucru este să analizăm ce comportamente are câinele cu copilul și să vedem dacă ar putea deveni agresiv. Dacă sunt mai în vârstă, vizitați un specialist în comportament canin sau un etolog.
 • Verifică-ți comportamentul: încercați să petreceți mai mult timp de calitate cu el, răsfățați-l, respectați (cât puteți) spațiul, dinamica și timpul său. Nu o ignora în timp ce ești cu copilul. Este normal ca totul să se schimbe, totuși, încercați să nu faceți modificările atât de bruste. Mai presus de toate, amintiți-vă căci  câinele dvs. încă se simte parte a familiei.
 • Jucării! Aceasta este cheia. Jucăriile pentru copii trebuie să fie separate de jucăriile animalului tău de companie. Dacă câinele dvs. încearcă să ridice o jucărie care nu îi aparține, scoateți-o (corect, dar nu agresiv) și îndreptați-i atenția către o jucărie care îi aparține. Dacă câinele tău se joacă în mod natural cu jucăriile sale, recompensează-l. La fel se întâmplă dacă bebelușul este cel care caută jucăria câinelui. Gândește-te că acum ai doi copii.
Câinele este gelos

Unele lucruri de reținut

 • Frecați puțin ulei de nucă de cocos sau migdale pe jucăriile și animalele de pluș ale câinelui dvs., acesta va asocia mirosul cu lucrurile sale.
 • Lasă câinele să miroasă și să vadă copilul. Din nou, nu vă izolați câinele de copil.
 • Păstrați-vă câinele sănătos și îngrijit, acest lucru vă va oferi mai multă încredere atunci când bebelușul dvs. este în preajma lui.
 • Nu vă certați sau împingeți niciodată agresiv câinele atunci când se apropie curios de copil.
 • Este de preferat să nu-i lăsați impreuna, chiar dacă sunt linistiti la un moment dat, atât câinele, cât și bebelușul, pot fi imprevizibili.
 • Alocați timp zilnic pentru a fi singur cu câinele.
 • Faceți activități distractive cu câinele și copilul în același timp. Promovează interacțiunea și afecțiunea dintre ei.

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu Câinele este gelos pe copil, ce fac?, vă recomandăm să intrați în secțiunea Caini.

[ad_2]

Comenteaza