De ce s-a schimbat caracterul pisicii mele?

[ad_1]

Când vine vorba de personalitate felină, nu este nimic scris. Caracterul fiecăruia este destul de diferit, motiv pentru care este posibil să găsești de la pisoi timizi și temători, până la cei mai curioși, îndrăzneți și aventuroși.

Dacă aveți o pisică acasă, cu siguranță nu este dificil pentru voi să știți ce preferințe are prietenul tău cu blană, cum va reacționa el la anumite situații și care este starea lui obișnuită. De aceea, atunci când ceva se schimbă în caracterul pisicii tale, este timpul să treci în revistă cauzele posibile care au declanșat modificarea menționată pentru a le remedia. Prin urmare, la e-pet.ro vă explicăm de ce s-a schimbat caracterul pisicii tale și cum să o remediați.

Caracterul pisicii tale

Pe măsură ce felina crește, este ușor de văzut care va fi caracterul ei final. Nici o pisică nu este la fel ca alta, există unora cărora le place să fie independente și își petrec cea mai mare parte a timpului singure, în timp ce alrele caută să fie compania principală a prietenilor lor umani. Unele sunt mai afectuoase, timide, suparate, etc., iar reactiile si dispozitiile lor pot fi previzibile atunci când au petrecut ceva timp acasa la noi.

Acesta este motivul pentru careapar  schimbări bruște în caracterul obișnuit al pisicii acestea provoacă confuzie la oameni și este adesea dificil să știm ce motivează această transformare. Datorită acestui fapt, este necesar să fim atenți la semne posibile, precum: miaunatul constant și fără niciun motiv aparent, agresivitate, lipsa poftei de mâncare, atitudine melancolică, nervozitate, evitarea contactului, marcarea cu urina, printre altele.

Cele de mai sus sunt doar câteva dintre semnele care pot indica o schimbare de caracter la pisica ta, însoțită de o dispoziție diferită decât are de obicei. Există mai multe motive care declanșează acest nou comportament, deci este convenabil să le cunoaștem pentru a ști cum să le abordăm.

caracterul pisicii

Sezon de imperechere

Căldura este o etapă în viața pisicii tale, fie ea masculină sau feminină declanșează o schimbare drastică de caracter. Dacă nu a ati mai avut o pisică ca animal de companie, cu siguranță vă va surprinde.

Un pisoi în călduri pulverizează tot ce găsește cu urina pentru a alunga potențialii concurenți și a-și marca teritoriul. În plus, are mai multă dorință de a ieși din casă și devine agresiv cu alte pisici. Femeia, pe de altă parte, emite miaune puternice pentru a atrage posibili parteneri de împerechere, însoțind acest lucru cu expulzări de urină în diferite părți ale casei și cu o atitudine mult mai afectuoasă nu numai cu omul ei, ci cu tot ceea ce este în jurul ei. .

Dacă nu doriți ca pisoiul să aibă un accident, ieșind în căutare de femele sau ca pisica dvs. să aibă o sarcina, vă recomandăm să le păstrați în interior în timp ce se termină căldura și să consultați medicul veterinar despre cel mai bun moment a efectua sterilizarea.

De ce s-a schimbat caracterul pisicii mele? - Sezon de căldură

Caracterul pisicii tale s-a schimbat după castrare

Procesul de castrare a felinelor implică faptul că hormonii legați de căldură nu vor mai fi secretați din nou, deci este foarte posibil să observați o transformare a temperamentului pisicii dvs., care în majoritatea cazurilor este pozitivă.

O pisică sau un motan castrat va deveni mai familiar și mai calm, evitând posibilele pericole din exterior. Personalitatea lor va fi mai calmă și mai sedentară.

Sufera de vreo boală?

Multe boli, precum și un anumit tip de durere pe care o simte, vă vor face pisica să se comporte diferit. Ea poate încerca să se ascundă, să devină agresiva și să te împiedice să te apropii de ea, să nu mai mănânce și chiar să fie liniștita și să fie foarte adormita. Înaintea acestor semne și a oricăror alte care sunt ieșite din comun, consultați imediat medicul veterinar.

Pentru a le cunoaște pe toate, nu ratați articolul nostru în care vă prezentăm principalele semne ale durerii la pisici.

De ce s-a schimbat caracterul pisicii mele? - Suferi de vreo boală?

Moartea unei persoane dragi

Deși mulți oameni cred că pisicile sunt incapabile să se lege cu cei din jur, aceasta este o minciună mare. moartea unui membru apropiat al familiei sau a unui coleg de joacă, cum ar fi un alt animal de companie, poate provoca crize de melancolie și depresie la feline. În acest sens, trebuie să ții cont de faptul că și ei, ca și noi, trec printr-o perioadă de doliu și, dacă este cazul felinei tale, ar trebui să-ți oferi toată dragostea, astfel încât să își recapete stabilitatea emoțională cât mai curând posibil .

Pisoiul tău s-a schimbat datorită unei mutări recente

Pisicile sunt animale teritoriale care marchează ceea ce consideră a fi a lor nu numai prin urină, ci și prin feromonii pe care îi eliberează atunci când își freacă fața de lucruri. De aceea, o mutare și chiar o schimbare în amenajarea mobilierului reprezintă pentru ei un motiv de stres: Nu numai ca sunt dezorientati prin pierderea „hărții” pe care au desenat-o în împrejurimile lor, dar și într-o casă nouă vor găsi mirosuri necunoscute.

Ai suferit vreo schimbare în rutina ta?

Rutina este un element foarte important în viața felină. A modifica modul de viață obișnuit si chiar și o schimbare drastică în propria rutină, care le afectează orele de mâncare sau timpul petrecut cu ei, le poate afecta considerabil comportamentul.

De aceea și in alte situații, cum ar fi sa vizitați veterinarul, vacanțele prietenilor umani sau un sezon într-un hotel sau o grădiniță de pisici, influențează modul de a fi al pisicilor și poate fi cauza care indică de ce s-a schimbat caracterul pisicii tale.

De ce s-a schimbat caracterul pisicii mele? - Ați suferit vreo schimbare în rutină?

Sosirea unui nou animal de companie sau a unui membru al familiei

Deși nu toate pisicile sunt la fel, multe sunt sensibile la sosirea unui alt animal de companie in casă. O atitudine agresivă și violentă este de obicei cea mai frecventă reacție, dar este, de asemenea, posibil ca felina să-și asume disconfortul cauzat de celălalt animal într-un mod care prezintă simptome similare cu cele ale unei boli, cum ar fi vărsăturile și lipsa poftei de mâncare. În acest fel, va fi esențial să se prezinte corect ambele animale.

Pe de altă parte, sosirea unui bebeluș este de obicei un alt motiv care determină pisica să-și schimbe caracterul. După cum am menționat, felinele sunt animale foarte teritoriale, iar sosirea unui nou membru al familiei va însemna o schimbare radicală, atât în ​​mediu, cât și în rutina zilnică. Astfel, înainte de sosirea celui mic, va fi esențial să pregătești felina pentru aceasta. Și dacă a ajuns deja și caracterul pisicii tale s-a schimbat, consultă următorul articol pentru a îmbunătăți conviețuirea: sfaturi pentru coexistența dintre pisică și bebeluș.

De ce s-a schimbat caracterul pisicii mele? - Sosirea unui nou animal de companie sau a unui membru al familiei

Lipsa de afecțiune

Unele pisici sunt mai afectuoase decât altele, dar toată lumea trebuie să dea dovadă de afecțiune din familia cu care locuiesc. Un animal de companie lipsit de emoții, în special cel care se simte brusc subapreciat, devine morocănos și iritabil. În plus, pisicilor nu le place să fie ignorate și cu atât mai puțin dacă o fac chiar aceia în care și-au pus încrederea.

Schimbarea caracterului din cauza plictiselii

Pe măsură ce felina crește, ea dezvoltă diferite cerințe în ceea ce privește divertismentul. O pisicuta nu are nevoie de aceleași distrageri ca o pisică adultă și nici o pisica matura nu poate avea aceeași nevoie de distracție ca și cele mici.

Dacă nu acordați atenție cerințelor fiecărei etape, este foarte probabil ca felina dvs. să se plictisească și veți începe să observați schimbări în caracterul pisicii dvs., fie o atitudine apatică sau un spirit distructiv, un rezultat al necesității de a vă consuma toată energia în mod corespunzător. Pentru a preveni acest lucru, vă recomandăm să consultați articolul nostru despre cele mai amuzante jucării pentru pisici și să petreceți ceva timp pe zi jucându-vă cu el.

De ce s-a schimbat caracterul pisicii mele? - Schimbarea caracterului din cauza plictiselii

Se simte singur?

Este o regulă cunoscută: felinele sunt animale sociale și, prin urmare, se simt mai confortabil dacă au alți tovarăși cu care să se distreze și să împărtășească. Deși există pisici care nu suportă alte animale de companie majoritatea au nevoie de un tovarăș pentru a se juca, a dormi și a face prostii. Singurătatea, mai ales dacă este bruscă (moartea, adoptarea sau schimbarea casei a celui care fusese tovaras de joaca până atunci, boală care îi ține separat etc.), le afectează foarte mult starea de spirit. În acest fel, dacă nu îi poți oferi tovarășului tău blând toată atenția de care are nevoie, ia în considerare opțiunea de a adopta o a doua felină și, bineînțeles, să încerci să-i oferi timp de calitate.

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu De ce s-a schimbat caracterul pisicii mele?, vă recomandăm să intrați în secțiunea Pisici.

[ad_2]

Comenteaza