De ce sapă câinele? Și cum să salvați grădina

[ad_1]

De ce sapă câinele?

Unul dintre cele mai frecvente comportamente la prietenii noștri cu patru picioare este cu siguranță legat de să sape: indiferent dacă este în grădină sau într-o zonă nisipoasă, câinele este adesea condus la acest tip de gest.

Deși acest comportament poate fi dictat de o mare varietate de motive, se pare că la bază există încă un instinct din care nicio rasă de câini nu poate scăpa, chiar dacă se pare că unii, precum Teckelii și de Terrier, au reusit sa scape de instinct.

Printre motivele care sapa cainele pot exista:

  • Plictiseală: dacă îl lăsăm pe prietenul nostru cu patru picioare singur în grădină mult timp, el va ajunge să se plictisească și să încerce să sape o groapa pentru a se ascunde
  • crearea unei căi de evacuare: cainele poate încerca să facă o gaură pentru a ieși din gardul grădinii, deoarece a simțit prezența unui câine cu care să se împerecheze (dacă nu este sterilizat) sau pur și simplu pentru că are senzația că acolo sunt multe lucruri interesante de văzut
  • hrană sigură: dacă are un os delicios, cainele va încerca cu siguranță să-l păstreze în siguranță, poate săpând o gaură în grădină pentru a-l îngropa
  • creeaza culcus pentru pui: un câine poate simți dorința de a săpa o gaură pentru a pregăti culcusul pentru cățelușii ei, atât când este însărcinată, cât și când, de exemplu, este victima unei sarcini isterice
  • răcorire: în timpul sezonului estival, când temperaturile toride ating niveluri foarte ridicate, se poate întâmpla catelul sa sape pentru a se racori și pentru a preveni insolatia. În acest caz, este important să vă asigurați că are un loc umbros pentru a se odihni și o cantitate abundentă de apă proaspătă si rece.

Cum să-l înveți pe câinele tău să nu sape

Sigur că a avea un gazon frumos, fără găuri, este visul tuturor și pentru a-l putea realiza este esențial în primul rând. înțelegeți motivele deci credinciosul nostru prieten cu patru picioare sapă găuri.

Doar înțelegând motivele care îl împing la acest gest am putea interveni corect pentru a-l corecta.

Printre soluțiile care trebuie adoptate, de exemplu, am putea prevedea un colț nisipos al grădinii în care i se permite sa facă găuri să ascundă oasele sau toate delicatesele pe care vrea să le păstreze.

Evident, pentru ca el să localizeze punctul pe care i l-am atribuit pentru săpături, ar trebui să ne înarmăm cu puțină răbdare și să începem prin a ascunde o bomboană chiar acolo și apoi să-l aducem pe catel în acel punct pentru a săpa până când îl va găsi.

sapa cainele

Odată ce va avea succes, l-am putea recompensa cu ceva . Operația se va repeta timp de câteva zile, până când se dovedește că a învățat comportamentul corect.Dacă îl prindem săpând într-un alt punct, ar trebui să-l certam spunând un „nu” ascuțit și apoi să-l ducem la punctul dorit.

Dacă doriți să apărați un spațiu destinat florilor puteți utiliza și produse repelente speciale, având grijă să le alegeți pe cele care pot fi utilizate direct pe iarbă și plante, pentru a păstra gradina de flori și florile fără a crea niciun pericol pentru animal.

Aceste produse se pot dovedi, de asemenea, foarte utile pentru caine neobișnuit cu marcajele urinare a teritoriului, un obicei care poate avea același efect devastator asupra plantelor și florilor.

Dacă câinele sapă în grădină pentru că este plictisit, atunci ar trebui să vă gândiți să petreceți mai mult timp cu el. Jucadu-ne cu el fie luându-l la plimbări lungi, fie oferindu-i un set frumos de jucării pentru câini care îl vor ține ocupat atunci când este singur, ajutându-l, de asemenea, să prevină unele dintre cele mai frecvente patologii dentare.

[ad_2]

pentruanimale.ro

Comenteaza