Invata câinele să latre la comandă

[ad_1]

Dacă nu mai știi cum să previi câinele tău ca sa latre, o alternativă pentru a controla lătratul este să opresti acest comportament . Ideea din spatele acestei strategii este de a rafina comportamentul inadecvat, astfel încât să se întâmple numai atunci când dați comanda. Cu toate acestea, acest lucru poate fi realizat numai în condiții de dresaj foarte stricte, rare în viața de zi cu zi și în unele cazuri speciale. Prin urmare, este puțin probabil ca si câinele dvs. să înceteze să latre numai datorită acestei strategii de antrenament.

Cu toate acestea, veți putea controla lătratul, deoarece îi puteți cere câinelui să stea liniștit. Asa ca , învață câinele să latre la comandă Vă poate ajuta atunci când câinele dvs. latră ca răspuns la un anumit stimul (de exemplu, când sună soneria), dacă a învățat să latre pentru a obține lucruri (de exemplu, dacă latră ca să-i dați mâncare) și, în unele cazuri, dacă latră din prea  mult entuziasm.

Ce iți determină câinele să latre la comandă

Din moment ce câinele tău latră, sunt deja niște stimuli sau unele situații care provoacă lătratul lor. Știi dacă câinele tău latră când sună soneria, când aude sirenele ambulanței, când aude oameni mergând pe cealaltă parte a ușii , când îl pui pe o lesă pentru a ieși la plimbare etc.

Faceți ca stimulul care cauzează lătratul câinelui dvs. sa va ajute . De exemplu, puneti pe cineva sa sune la sonerie sau sa  bata la ușă sau se îndreaptă spre cealaltă parte a ușii etc.

Dacă câinele tău latră ca răspuns la sunete ca sirenelor ambulanței, înregistrează sunetul unui film sau videoclip YouTube pentru a-l putea reda după bunul plac. Deși, în acest caz, este posibil să nu aveți o problemă cu câinii care latră. Unii câini latră când li se vorbește în șoaptă, ca și când ar fi fost în căutarea unui pericol și ar fi vrut să alerteze câinele fără a alerta „dușmanii”. Alții latră sau urlă când cineva urlă sau scoate sunete înalte.

Indiferent de stimulul pe care îl folosiți, lăsați câinele să latre. Când câinele tău latră o dată sau de două ori (nu mai mult), fă clic si da-i o bucată de mâncare apetisanta. În momentul în care o faci clic, stimulul care provoacă lătratul dispare.

Repetați procedura de mai multe ori, până când câinele dvs. începe să latre frecvent după ce și-a luat bucata mică de mâncare sau s-a jucat cu jucăria sa timp de câteva secunde. În acest moment veți fi siguri că câinele dvs. va lătra din nou și puteți începe să utilizați comanda “Latră“.

Apoi, folosiți comanda „Latră chiar înainte de lătratul câinelui tău. Dacă este posibil, stimulul care provoacă lătratul ar trebui să înceapă imediat după ce ați dat comanda. De exemplu, prietenul tău bate din nou la ușă sau sună clopotul imediat după ce spui „Latra”. Desigur, stimulul se oprește din nou când  faci clic.

Veți observa treptat câinele dvs. începe să latre când dați comanda. Chiar înainte de începerea stimulului pentru care inițial a lătrat. În acest moment, faceți câteva teste fără ca stimulul original să apară, doar cu comanda „Latră„ Când te simți absolut încrezător câinele tău va răspunde la comandă, încetează să folosești cu totul celălalt stimul.

Când faceți câinele să latrein  80% din timp, cand dați comanda în două sesiuni de antrenament succesive, treceți la următorul criteriu. Rețineți că nu trebuie să efectuați toate aceste criterii într-una sau două sesiuni. Puteți progresa încetul cu încetul, atingând pași intermediari în diferite sesiuni de antrenament pentru câini.

câinele să latre

Pune-ți câinele să tacă

Câinele tău deja latră la comandă și acum trebuie să învețe  să tacă la comandă. Până acum a tăcut când a auzit clic a clickerului sau când a primit bucata mică de mâncare.

Faceți aproximativ trei repetări ale comenzii “Latră“, faceti clic după unul sau doua latraturi și dându-i câinelui o bucată mică de mâncare, pentru a-i reîmprospăta memoria. Din următoarea repetare, faceți un semnal vizibil pentru câinele dvs. chiar înainte de clic.

De exemplu, poți pune mâna cu palma deschisă în fața cainelui, ca și când ai vrea să-l oprești (fără să-l atingi). Sau poți face un „shhhht“scurt, imediat înainte de a face clic.

Unii câini tac din gură când faci oricare dintre aceste semnale, pentru că sunt luați prin surprindere. Alții continuă să latre. Nu conteaza. Important este că clic vine imediat după semnal Ce faci. Desigur, ar trebui să fie întotdeauna la fel, nu modificați semnalul.

Cum îl hrănești imediat după clic, semnalul pe care îl faceți înainte de clic începe să dobândească proprietățile întăririi pozitive, deși mai slabe, și în același timp capătă proprietăți de ascultare pentru a păstra tăcerea.

Încetul cu încetul, veți observa că câinele dvs. este liniștit și așteaptă bucata mică de mâncare atunci când dați semnalul. Repetați procedura de mai multe ori, până când semnalul ales este eficient 80% din timp în două sesiuni consecutive de antrenament pentru câini.

Când atingeți acest lucru, puteți introduce ordinea formală. Semnalul pe care l-ați folosit nu va fi o comandă formală bună, deoarece ați început să îl utilizați când câinele dvs. încă nu înțelegea comportamentul pe care îl învățați. De aceea este recomandabil să îl schimbați cu un alt semnal mai eficient.

Pentru a introduce comanda formală, spuneți „tăcere“sau”Suficient“Sau o altă comandă care vi se pare potrivită, chiar înainte de a utiliza semnalul cu care opriti câinele. Rostiți comanda cu voce calmă și fără să strigați. Apoi, așteptați ca câinele dvs. să fie liniștit și abia apoi clic și dă-i bucată mică de mâncare.

În acest moment nu mai utilizați clic sa faci  câinelesa taca, doar o ordine formală. Dacă câinele dvs. nu tace după comandă, vă rugăm să nu faceți acest clic sau să-i dai mâncare. Și dacă el continuă să latre, încheie sesiunea și ignoră-ți câinele până când se liniștește. Repetați procedura până când câinele dvs. latră și tace la comanda dvs. cel puțin 80% din timp.

Învață-ți câinele să latre la comandă - Pune-l pe câine să tacă la comandă

Măriți timpul în care câinele dvs. este liniștit

Exersați la fel ca la sfârșitul ciclului anterior (folosind comenzile pentru ca câinele dvs. să latre și să tacă), dar măriți durata treptat.

Adică în prima repetiție aștepți ca câinele tău să tacă o secundă sau mai puțin, înainte de a face clic și dă-i bucata mică de mâncare. În următoarea repetare (a aceleiași sesiuni) așteptați până la două secunde. Și astfel veți continua să măriți timpul, până când veți obține câinele dvs. să rămână liniștit cel puțin un minut.

Dacă câinele tău latră sau scoate vreun sunet înainte de expirarea timpului de repetare, începe din nou de la o secundă. Pentru a face acest lucru, încheiați sesiunea ignorându-vă câinele timp de câteva secunde și, când se oprește, așteptați încă cinci secunde. Atunci îi dai din nou comanda “latră„iar după unul sau doua latraturi ordinul ”liniste“.

Rețineți că nu este nevoie să ajungeți la un minut într-o sesiune de antrenament pentru câini sau într-o singură zi. Este foarte probabil să aveți nevoie să împărțiți acest criteriu în mai multe sesiuni și în câteva zile pentru a realiza un minut sau mai mult de tăcere.

După ce ați atins acest criteriu, veți avea deja comenzi foarte solide pentru a face ca câinele să latre și să tacă. În cazul în care câinele dvs. provoacă doar o neplăcere în anumite medii și ați instruit comanda în aceste medii, nu va trebui să faceți următoarele criterii.

Cu toate acestea, dacă câinele tău latră pe stradă și în locuri diferite, este mai bine să introduci distrageri în conformitate cu următoarele criterii.

Învățați-l câinele să latre la comandă - Măriți timpul în care câinele dvs. este liniștit

Introduceți distrageri

Repetați procedura criteriilor anterioare, dar asigurați-vă că o faceți în locuri diferite și cu diferite distrageri. Începeți în locuri care vă sunt familiare câinelui dvs. și unde există puține distrageri. De exemplu, în curtea din spate, într-un parc cu trafic mic de oameni și câini, într-un parc în perioadele de trafic redus etc.

Încetul cu încetul și în mai multe sesiuni, creșteți distracțiile în aceleași locuri, folosind jucării care se mișcă independent, ajutoare care fac mișcări și zgomote ciudate, înregistrări de sunete neobișnuite, prieteni care își plimbă câinii în apropiere etc.

Învățați-vă câinele să latre la comandă - Introduceți distrageri

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu Invata câinele să latre la comandă, vă recomandăm să intrați în secțiunea Caini.

[ad_2]

Comenteaza