Învață câinele comanda stai

[ad_1]

În plus față de exercițiile clasice de ascultare canină, câinele dvs. trebuie să învețe altele care sunt utile în viața de zi cu zi. Unul dintre aceste exerciții este ca câinele dvs. să stea nemișcat la comandă, indiferent de circumstanțe.

În acest articol vom folosi comanda „stai” pentru exercițiu, dar puteți folosi un alt cuvânt dacă preferați, ținând cont întotdeauna că nu ar trebui să fie similar cu alte comenzi și nici excesiv de lung.

Există două criterii fundamentale de formare a câinilor care sunt explicate mai jos. Continuă să citești și să înveți cu noi să învățându-l câinele să rămână nemișcat la comandă:

Pașii anteriori

Îndreptați-vă câinele pe ușă. Nu trebuie să purtați bucăți mici de mâncare sau clicker, deoarece nu le veți folosi pentru acest exercițiu. Când ajungeți la ușa care este închisă, aceasta vă blochează calea câinelui. Este necesar  câinele dvs. să fie la cel puțin un metru de ușă.

Deci, poziționați-vă astfel încât să puteți deschide ușa și să vă vedeți câinele în același timp. Nu trebuie să vă confruntați cu ușa sau cu câinele dvs., ci lateral spre amândouă. Deschide ușa ușor. Când câinele tău se aruncă pentru a ieși, blochează-i calea cu corpul tău. Întoarce-te la el și stai între el și ușă.

Când câinele tău se intoarce, rulați înapoi pe partea dvs., deschizând calea. Dacă câinele tău încearcă să iasă din nou, blochează-i din nou drumul. Repetați până când câinele dvs. sta si așteapta pentru o clipă în timp ce pasajul este liber. În acel moment, spuneți „Să mergem” și lăsați-l să iasă.

Rețineți că trebuie să spuneți „Să mergem” atunci când câinele dvs. așteaptă un moment. Nu faceti greșeala de a aștepta prea mult. Încetul cu încetul, veți crește treptat timpul în care câinele dvs. așteaptă permisiunea de a pleca, dar de câteva ori ar trebui să fie doar o clipă.

Învățându-mi câinele să rămână pus la comandă - Pași preliminari

Arată-i comanda Stai

După ce ați făcut câinele să aștepte trei secunde înainte de a-i permite să iasă cu comanda „Haide”, puteți începeți să utilizați comanda „Stai” asta îți spune să aștepți. Pur și simplu efectuați aceeași procedură ca și criteriile de antrenament de mai sus, dar spuneți „Stai” înainte de a deschide ușa. Felicitați-l cu un „Foarte bine”, atâta timp cât o face corect.

Exersează până când câinele tău răspunde în mod fiabil la comanda Stai , cel puțin 80% din timp în două sesiuni consecutive de antrenament. Nu uitați să măriți timpul treptat. Poate fi foarte util sa includem un gest fizic care însoțește cuvântul pentru a ajuta câinele să-și amintească corect comanda.

Învață-l pe câinele meu să stea nemișcat la comandă - Învață-l porunca

Exersați în diferite situații

Acum este momentul în care urmează să avem nevoie de câteva gustări delicioase pentru câini utilizarea întăririi pozitive pentru a preda comanda „Stai”:

  • Pasul de zebră: Câinele tău va fi probabil mai mult decât obișnuit să aștepte pe trecerea de pietoni când este roșu. Anticipați oprirea sa și încurajați-l să nu mai folosească comanda „Stai”. Când o face corect, felicită-l.
  • Intrarea la litiera: În același mod în care am practicat-o când am ieșit din casă, putem profita de ușa litierei pentru a continua cu dezvoltarea „Stai” ​​în diferite situații.
  • Instruire: Menținerea agilă a câinelui mental este foarte importantă. Pentru aceasta, este întotdeauna recomandabil să petreceți cel puțin 2 ori pe săptămână ceva timp pentru a revedea comenzile de ascultare deja învățate. În timpul sesiunilor dvs. ar trebui să includeți „Stai” și să practicați eficacitatea acestuia.
  • Inainte de…: Ori de câte ori aveți de gând să efectuați o acțiune precum aruncarea unei mingi, hrănirea etc. Profitați și reamintiți-i ordinul „Stai”.
Învățați-l pe câinele meu să rămână pus la comandă - Exersați în diferite situații

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu Învață câinele comanda stai, vă recomandăm să intrați în secțiunea Caini.

[ad_2]

Comenteaza