Dezvoltarea pisoiului de la 3 la 6 luni

[ad_1]

Se naște un pisoi, cu ochii și urechile deschise, capătă dinți și apoi se înțărcă de la alăptare la mâncare solidă pentru pisici. Există o mulțime de schimbări care au loc doar în primele două luni din viața unui pisoi. Dar următoarele luni sunt, de asemenea, pline de schimbări și experiențe noi pentru un pisoi în creștere.

 

Dezvoltarea pisoiului fizică

  • La vârsta de trei luni, un pisoi își va dezvolta toți dinții de lapte și vor începe chiar să cadă. Dacă dinții nu cad până când pisoiul are vârsta de aproximativ șase luni, un medic veterinar poate recomanda ca aceștia să fie extrasi atunci când pisoiul este sterilizat. Dinții de lapte care nu cad  pot provoca probleme pentru dinții adulți dacă nu cad sau se extrag la timp. O pisică tipică va avea 26 de dinți de lapte și 30 de dinți adulți, deci există o mulțime de dinți care se schimba timp de câteva luni. Este posibil să găsiți dinți de lapte întinși în jurul casei, dar de cele mai multe ori pisoiul înghite dinții.
  • Până la vârsta de trei luni, ochii unui pisoi vor fi, de asemenea, culoarea lor adultă. Ochii albaștri ai bebelușului se vor schimba în culoarea permanentă a ochilor adulți, cu excepția cazului în care pisica are gene care să aibă permanent ochii albaștri.
  • Între trei și șase luni, forma corpului unui pisoi va începe să se formeze. Aceasta înseamnă că un pisoi va începe să devină mai musculos și să evolueze de la un bebeluș cu burta rotundă la un tânăr adult slab și suplu.

Dezvoltarea pisoiului

 

Schimbări de comportament

  • Pisoii dorm mult atunci când sunt nou-născuți, dar pe măsură ce cresc, vor petrece puțin mai puțin timp dormind și mai mult timp jucându-se și explorând. De la vârsta de trei până la șase luni, un pisoi este suficient de curajos pentru a-și testa limitele fizice, pentru a roade diferite obiecte în gură și pentru a se apropia de alte animale pentru a vedea ce se întâmplă. Primele câteva luni de socializare cu fratii și mama lui vor da roade în următoarele trei luni, pe măsură ce vei începe să vezi cum se dezvoltă personalitatea unui pisoi. Dacă nu a primit socializarea adecvată, poate începe să dezvolte probleme de agresivitate cu jucăriile sau mâncarea ..
  • Darbeste un comportament normal pentru pisoii de această vârstă. Mestecatul mobilierului, jucăriilor și chiar și unele articole pe care un pisoi nu ar trebui să le mestece este o încercare de a ajuta dinții de lapte să cadă pe măsură ce dinții adulți cresc. Acest comportament ar trebui permis, dar limitat la jucării sigure. Protecția unei pisici în casă este adesea necesară pentru a păstra un pisoi în siguranță de obiecte precum cablurile electrice, dar și pentru a vă păstra bunurile în siguranță de dinții și unghiile mici, dar dăunătoare, ale pisicilor.

 

 • Majoritatea pisoilor sunt maturi sexual de la vârsta de aproximativ șase luni, dar acest lucru poate varia de la pisică la pisică, iar unele rase se dezvoltă mai lent sau mai repede. Odată ce o pisică atinge maturitatea sexuală, poate începe să acționeze diferit din cauza hormonilor care circulă acum în corpul ei. Pisoii de sex feminin pot intra într-un ciclu de căldură și pot demonstra comportamente precum plânsul și menținerea cozii în aer, în timp ce pisoii de sex masculin pot deveni mai agresivi. Intervenția chirurgicală pentru sterilizarea sau castrarea unui pisoi va elimina comportamentele cauzate de hormonii care circulă în corpul său.

 

Sănătate și îngrijire

  • Un pisoi ar fi trebuit să aibă deja prima sa vizită la veterinar și să fi primit prima vaccinare la vârsta de aproximativ două luni, dar nu este tot ce va avea nevoie un pisoi în creștere.În plus, trebuie să știți mai multe despre asta.La trei până la patru săptămâni după prima vaccinare sau la vârsta de aproximativ trei luni, se administrează a doua vaccinare. Aproximativ o lună mai târziu, ultima vaccinare este administrată împreună cu o vaccinare antirabică. În aceste trei luni, medicul veterinar poate discuta cu dvs. și alte opțiuni de vaccinare, în funcție de stilul de viață și riscurile de expunere ale pisoiului dumneavoastră. Primul an în care se primesc vaccinările este singurul an în care vor trebui să primească rapeluri pentru a fi eficiente. Aceste vaccinări sunt extrem de importante pentru a vă ajuta să vă păstrați pisoiul sănătos, iar vaccinarea împotriva rabiei este chiar necesară prin lege, chiar și pentru pisicile din interior.
  • Sterilizarea și sterilizarea sunt proceduri chirurgicale foarte frecvente și, până la vârsta de șase luni, majoritatea pisoilor au efectuat una dintre aceste proceduri.În plus, trebuie să știți mai multe despre asta.Femelele sunt sterilizate, iar masculii sunt sterilizați, dar ambele intervenții chirurgicale îndepărtează organele de reproducere dintr-un pisoi. Cu aceste organe îndepărtate, se produc mai puțini hormoni sexuali, o pisică nu este capabilă să se reproducă, iar riscul multor tipuri de cancer este eliminat sau scăzut mult. Medicul veterinar vă va recomanda cel mai bun moment pentru sterilizarea sau sterilizarea pisoiului și poate recomanda, de asemenea, efectuarea unui screening preoperator al sângelui înainte de operație. Această examinare a sângelui nu va arăta numai dacă pisoiul dvs. este suficient de sănătos pentru anestezie, dar va stabili, de asemenea, valorile normale de bază pentru pisoiul dumneavoastră.

 

 • Prevenirea paraziților este importantă sa inceapa la pisoi de îndată ce au vârsta sau cântăresc suficient pentru a o primi.În plus, trebuie să știți mai multe despre asta.Discutați cu medicul veterinar despre opțiunile de prevenire a paraziților pentru paraziți intestinali, purici, căpușe și viermi cardiaci la prima vizită la veterinar. Aceste medicamente sunt deseori administrate lunar unui pisoi, dar unele sunt necesare mai rar pentru dezvoltarea pisoiului dvs.

 

Mâncare și nutriție

Pisoii cu vârsta cuprinsă între trei și șase luni ar trebui să mănânce o hrană pentru pisici, aprobată , pentru a primi toate cerințele lor nutriționale. Vor continua să mănânce acest aliment până la vârsta de nouă până la douăsprezece luni. Pe măsură ce un pisoi se apropie de vârsta de șase luni, este posibil să trebuiască să reglați cât de mult îl hrăniți dacă se îngrașă prea mult. Fiecare mâncare pentru pisoi are o cantitate diferită de calorii pe portia de mâncare, așa că va trebui să urmați instrucțiunile de hrănire de pe pungă sau puteți sau să colaborați cu medicul veterinar pentru a determina cât de multă mâncare are nevoie pisicuta dvs. Pisoiul mediu are de obicei nevoie de aproximativ 1/2 cana dintr-o mâncare medie de pisoi uscat pe zi.

Instruire

Perioada cuprinsă între trei și șase luni este importantă pentru antrenarea unui pisoi unde poate și nu poate merge în casă, cu ce articole este acceptabil să se joace și chiar să-i învețe numele. Tratamentele, laudele verbale și mângâierile ar trebui utilizate pentru a întări comportamentele bune.

Dresajul pentru litiera ar trebui să vină în mod natural la un pisoi, dar există așternuturi speciale concepute pentru a atrage pisici dacă sunteți îngrijorat de faptul că nu stie unde să faca nevoile. Asigurați-vă că pisoiul dvs. poate intra și ieși din litiera și știe unde să găsească toate litierele din casă. Dacă aveți un pisoi, ar trebui să aveți cel puțin două litiere în locații separate, în mod ideal pe fiecare etaj al unei case pe mai multe niveluri.

[ad_2]

Comenteaza