Dresati-va cainele sa nu roada decat ce ii permiteti

[ad_1]

Cainele Meu Roade Tot – Ce Sa Fac?

Câinii își folosesc gura în același mod în care noi ne folosim mâinile: ca instrumente de explorare. Aceasta înseamnă că examinează tot ceea ce consideră interesant, ciugulind și rozand orice. Cu toate acestea, la unii câini acest obicei de a mesteca poate deveni distructiv și poate deveni o problemă.

De ce rod cainii?

Majoritatea puiilor ciugulesc când le ies dinții. Odată ce sunt mai în vârstă, câinii pot roade obiecte ca pe un joc, din plictiseală sau pur și simplu din cauza instinctului lor de a mușca. Obiceiul de a mușca totul poate apărea și la câinii care suferă de anxietate de separare.

Determinarea cauzei mestecării câinelui dvs. este crucială pentru a pune capăt acestui comportament. Dacă câinele dvs. roade diferite obiecte, indiferent dacă sunteți sau nu acasă, probabil că o face din plictiseală. De asemenea, este posibil să aveți nevoie de mai multe jocuri, exerciții fizice și activitate fizică pentru a vă consuma o parte din energia suplimentară. Oferindu-i jucării adecvate pe care le poate mesteca în siguranță îl poate ajuta să oprească acest obicei distructiv.

Probleme de dinți

Dacă aveți un cățeluș care are dinti in crestere , nu veți pune capăt dorinței sale de a ciuguli totul până nu va crește. Cu toate acestea, ori de câte ori este posibil, încercați să-l determinați să-și direcționeze mușcăturile către obiecte adecvate. Puteți face modele congelate în forme de gheață sau puteți lăsa unele dintre jucăriile lor în frigider înainte de a le da lor. Acest lucru nu numai că îi va oferi o jucărie adecvată cu care să se joace, dar îi va calma și gingiile.

Unii câini rod lucruri ca urmare a tulburării de anxietate de separare. Pot să muște sau să distrugă lucrurile cu labele în încercarea de a scăpa de unde au fost lăsați. De asemenea, pot roade obiecte ca o reacție nervoasă la absența proprietarului lor. Această cauză a ronțăitului este probabil cea mai dificilă de tratat, deoarece apare atunci când proprietarul nu este prezent și necesită intervenție pentru a trata anxietatea. Specialiștii în comportament canin folosesc socializarea, desensibilizarea și alte tehnici de modificare a comportamentului pentru a trata anxietatea de separare.

Momentul este totul

Singura dată când îți poți instrui efectiv câinele să muște este atunci când îl prinzi pe loc. Dacă găsiți un papuc ronțăit la o oră după ce câinele dvs. a mestecat, nu încercați să-l pedepsiți, deoarece el nu va putea asocia pedeapsa cu mestecarea obiectului respectiv. Deși poate părea că face o față „vinovată” atunci când îl certați și fluturați pantoful în fața botului, tot ce face este să adopte un comportament supus în fața unui proprietar care țipă la el, dar nu știe de ce . Dacă găsești câinele tău roșcat mestecând un obiect pe care nu ar trebui, oprește-l dându-i o comandă verbală sau făcând un zgomot puternic, dar niciodată nu-l lovi. Când reacționează și nu mai mușcă ceea ce nu ar trebui, dă-i jucăria preferată de mestecat. Și când începe să ronțăie, complimentează-l ca atunci când face ceva bine. În acest fel, îl vei ajuta să-și redirecționeze dorința de a mușca spre obiectele potrivite.

În majoritatea cazurilor, obiceiul de a mesteca poate fi controlat prin efectuarea acestei modificări la obiectele potrivite, dar trebuie să alegeți bine jucăriile pe care câinele le va avea „permisiunea” de a le mesteca. Nu folosiți niciodată nimic care să arate ca ceva pe care nu doriți să le mestece. Dacă îi oferi pantofi sau haine vechi drept jucării, el nu va putea înțelege diferența dintre acestea și hainele pe care nu ar trebui să le mestece. Există, de asemenea, produse pe piață care pot fi aplicate lucrurilor din casă pe care vrem să nu le muște câinele. Aceste produse au un gust sau un miros care nu le plac, dar sunt inofensive pentru câini. Ca întotdeauna, dacă aveți dubii, consultați întotdeauna medicul veterinar pentru mai multe informații și sfaturi utile.

[ad_2]

Comenteaza