De ce câinele meu linge pământul?

[ad_1]

Linsul este o modalitate obișnuită a câinilor de a interacționa cu mediul înconjurător, cu alte obiecte, cu alte animale și, de asemenea, cu noi. Prin urmare, în acest articol ne vom concentra pe explicare de ce un câine linge pământul, un comportament comun pe care mulți tutori nu îl înțeleg prea bine.

Acest comportament poate apărea sporadic sau se poate transforma în comportament repetitiv sau stereotip. Astfel, un câine care linge pământul este normal, dar dacă acest lins devine o obsesie, inseamna ca  va trebui să ne consultăm cu un specialist. Dacă câinele tău linge podeaua, citește mai departe!

Ce înseamnă când un câine linge pământul?

Cea mai simplă explicație pentru motivul pentru care un câine linge pământul ar fi să o înțelegeți ca o activitate inclusă în explorarea regulată a mediului dvs.. După cum se știe, câinii adulmecă constant. Ei ne miros, lucrurile noastre și, atunci când îi însoțim pentru o plimbare, este ușor pentru noi să ne oprim în mai multe rânduri în timp ce adulmecă, cu mare atenție, ierburi, colțuri, cauciucuri sau alți câini. Adulmecarea  face parte din comportamentul normal de câine sănătos, de fapt, după situații de maltratare, este ușor să verificăm că acest comportament este inhibat de frică.

Atras de  explorarea olfactivă  a mediului, atunci când câinele se confruntă cu un miros deosebit de interesant, putem vedea ca linge zona, care este de obicei solul. De asemenea, este posibil să stea nemișcat în timp ce miroase și să înceapă să facă mișcări cu limba, audibile ca clicuri, în timp ce cad picături de salivă sau, dimpotrivă, vedem că câinele linge pământul cu disperare, dar fără să fie un comportament obsesiv

Pe scurt, dacă vă întrebați ce înseamnă atunci când un câine linge pământul, cel mai simplu răspuns este că explorează, a detectat un miros interesant și intens pentru el și lingerea îi permite să afle mai multe despre descoperire.

Câinii ling pământul atunci când detectează ceva

O altă circumstanță care explică de ce câinele tău linge pământul este că este ceva rest de mâncare si asta este interesant pentru el. În acest sens, trebuie să evităm să linga pământul pe stradă, deoarece ar putea ingera unele alimente în stare proastă sau chiar otrăvitoare care ar putea provoca o reacție adversă. În plus, nu putem permite cateilor care nu și-au finalizat programul de vaccinare să lingă sau să miroasă pământul pe care au trecut câinii a căror stare imunitară nu o cunoaștem, deoarece bolile grave se pot transmite în acest fel. Acesta este motivul pentru care se recomandă evitarea plimbărilor până când catelul este vaccinat corespunzător.

Acasă trebuie fii atent cu produsele de curățare agresive dacă câinele nostru este unul dintre cei care linge pământul. Desigur, produsele de curățat, înălbitorii sau detergenții nu trebuie lăsați la îndemâna lor.

De ce câinele meu linge pământul? - Câinii ling ling pământul când detectează ceva

Câinele meu linge pământul non-stop, ce se întâmplă?

Acum, că știi de ce un câine linge podeaua în mod normal, să vedem când acest comportament este o problemă. Astfel, numai în cazurile în care lingerea pământului a devenit o obsesie, adică când câinele o face într-un mod insistent fără oprire, va fi un motiv pentru consultarea specialistului, deoarece o problemă de sănătate se poate ascunde în spatele acestui comportament.

A linge pământul insistent poate fi și un comportament stereotip, care se repetă în afara contextului adecvat pentru al face, deci își pierde funcția. Astfel, este normal ca câinele să lingă pământul, dar nu este normal să o facă în mod continuu, fără să se poată opri. Stereotipia poate indica plictiseala, frustrarea sau stresul. În aceste cazuri, pe lângă îmbunătățirea mediului și a activităților câinelui, ne putem consulta cu un medic veterinar specializat în comportament canin sau cu un etolog. Pentru mai multe informații, consultați articolul „Tulburare obsesivă compulsivă la câini”, în care tratăm atât obsesia, cât și stereotipia, deoarece acestea sunt tulburări care nu trebuie să fie aceleași.

Alteori câinele linge pământul în timp util, dar este condus de un anumit disconfort, de exemplu, greață, ceea ce indică de obicei tulburări ale sistemului digestiv. În aceste situații este ușor de văzut că, de asemenea, câinele își linge propriile buze sau înghite în mod repetat și chiar linge pământul și vărsă.

De ce câinele meu linge pământul? - Câinele meu linge pământul non-stop, ce se întâmplă?

Sindromul Pica, o tulburare care determină câinele să lingă pământul

Dacă niciuna dintre cauzele de mai sus nu se potrivește, explicația pentru care un câine linge pământul poate fi în sindromul pica, care ar fi considerat un comportamentul stereotip. Pe lângă lins, câinele ar ingera substanțe sau obiecte care nu corespund dietei lor obișnuite, cum ar fi excrementele sau pietrele. Cauzele acestui lucru nu sunt clare și sunt tratate diverse ipoteze, cum ar fi malabsorbția, diabetul sau paraziții intestinali sau problemele psihologice, cum ar fi stresul, plictiseala, confinarea etc. În orice caz, nu sunt comportamente recomandate, deoarece câinele poate contracta boli și paraziți, ceea ce se întâmplă și la acei câini obișnuiți să mănânce iarbă, obicei pentru care există mai multe ipoteze despre originea sa, cum ar fi efectul purgativ sau includerea plantei in dietă.

Ce să faci când câinele tău linge pământul?

Dacă este un câine sănătos și îl face ca parte a comportamentului său natural și a rutinei de explorare, atâta timp cât sănătatea sa nu este în pericol, îl puteți lasa. Acum, când câinele linge pământul ca urmare a stresului, anxietății sau a unei probleme de sănătate care trebuie tratate, este recomandat mergi la un educator de câini, etolog sau medic veterinar pentru a stabili un plan de lucru adecvat.

Tulburările psihice pot produce consecințe grave la animale, de aceea este important să le tratezi cu specialiști, să investighezi cauzele și să le eviți.

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu De ce câinele meu linge pământul?, vă recomandăm să intrați în secțiunea Caini.

[ad_2]

Comenteaza