De câte calorii are nevoie câinele pe zi

[ad_1]

Te-ai întrebat vreodată de câte calorii are nevoie câinele tău în fiecare zi? Etichetele alimentelor pentru câini oferă câteva linii directoare, dar puteți calcula numărul ideal de calorii necesare în câțiva pași. Desigur, medicul veterinar este întotdeauna cea mai bună sursă de sfaturi atunci când vine vorba de nutriția canină.

 

Ce sunt caloriile?

O calorie este o unitate de energie. Termenul este folosit pentru a descrie conținutul de energie din alimente și necesarul de energie al animalelor. O kilocalorie sau kcal este egală cu 1000 de calorii. Cu toate acestea, termenul „Calorie” este folosit în general pentru a descrie un kcal atunci când se analizează etichetele alimentelor sau se discută despre nevoile dietetice.

Când ne uităm la etichetele alimentelor pentru animale de companie, termenul kcal este folosit cel mai des. Cu toate acestea, puteți lua în considerare termeni interschimbabili de calorii și kcals. Conținutul de Kcal este util atunci când cumpărați mâncare și delicatese pentru câini. De asemenea, ar trebui să luați în considerare conținutul caloric al fiecarui aliment uman  cu care puteți hrăni câinele, deoarece acestea se adaugă la aportul zilnic al câinelui.

 

De câte calorii are nevoie câinele?

La fel ca oamenii și toate celelalte animale, câinii au nevoie de un anumit număr de calorii pentru a menține energia și masa corporală. Pentru a determina nevoile calorice ale unui câine, necesarul de energie de odihnă al câinelui (RER) și necesarul de energie de întreținere (MER) trebuie calculate din greutatea câinelui în kilograme sau kg.

Pentru a calcula kg, împărțiți greutatea în kilograme la 2,2. De exemplu, un câine de 22 de kilograme are 10 kg. Un câine de 60 de kilograme are 4,5 kg. Un câine de 100 de kilograme are 27 kg.

Necesarul de energie de repaus, sau RER, este energia de bază necesară pentru a susține funcțiile esențiale ale corpului, cum ar fi metabolismul, circulația, respirația și digestia. Pentru a calcula RER, înmulțiți 70 cu greutatea corporală în kilograme ridicate la 3/4 putere.

  • 70 * (BWkg)0,75 = RER (kcal / zi)

RER nu include energia suplimentară necesară pentru activitate, creștere și întreținerea generală a sănătății. Trebuie înmulțit cu anumiți factori pentru a estima câinele necesarul de energie pentru întreținere sau MER. MER-ul unui câine este numărul estimat de calorii necesare într-o zi. Pentru a calcula acest lucru, înmulțiți RER cu „X”, numărul care reprezintă nevoile suplimentare de energie ale câinelui.

Pentru a estima „X” și a calcula nevoile calorice zilnice individuale ale unui câine, luați în considerare nivelul de activitate al câinelui, stadiul de viață și condițiile de sănătate sau circumstanțele de mediu care pot afecta nevoile de energie.

Nevoile calorice generale ale câinilor sunt enumerate aici în funcție de greutate. După ce ați stabilit stadiul de viață și nivelul de activitate al câinelui dvs., utilizați greutatea câinelui dvs. în kilograme pentru a găsi aportul caloric adecvat.

Perioada din viata

Nevoile calorice variază în funcție de stadiul vieții, astfel încât puii au nevoi diferite decât câinii adulți. În plus, câinii însărcinați sau care alăptează au nevoie de mai multe calorii decât câinele adult mediu.

Nivelul de activitate

Câinii activi ard mai multe calorii decât câinii sedentari, deci au nevoie de mai multe calorii în fiecare zi. Anumite rase de câini pot avea de obicei tendința de a fi mai mult sau mai puțin active. Rasa câinelui dvs. vă poate ajuta ca orientare, dar nu ar trebui să fie singurul factor. Evaluează activitatea zilnică medie a câinelui tău.

Starea corpului

Starea corpului câinelui dvs. este un lucru important de luat în considerare. Recomandările generale pentru aportul caloric se bazează pe o stare ideală a corpului. Dacă câinele dvs. este supraponderal sau subponderal, ar trebui să hrăniți numărul de calorii enumerate pentru câinele dvs.

Consultați medicul veterinar pentru ajutor la determinarea greutății corporale ideale și a nevoilor calorice ale câinelui. Dacă câinele dvs. trebuie să piardă sau să se îngrașe, acest lucru trebuie făcut treptat și cu supraveghere medicală. În plus, medicul veterinar va trebui să evalueze sănătatea generală a câinelui și să se asigure că nu există o boală care să afecteze greutatea câinelui.

 

Calorii de hrănit pe zi

WSAVA a furnizat o referință rapidă și ușoară a nevoilor calorice pentru câinii sănătoși cu greutate ideală dacă doriți să ignorați calculele.

Pet Food Alliance a publicat informații care simplifică procesul de estimare a MER-ului unui câine. Următoarele informații se bazează pe această publicație și trebuie utilizat numai în scopuri generale. Consultați medicul veterinar pentru ajutor la personalizarea MER-ului câinelui dvs.

Nivelul mediu de activitate și greutatea ideală

  • Sterilizat / castrat: RER * 1.6
  • Intact: RER * 1.8
  • Femele gravide: RER * 1.6-2
  • Mame care alăptează: RER * 2-6
  • Pui: RER * 2-3
  • Seniori: RER * 1.6 (se ajustează în funcție de nivelul de activitate și de nevoile medicale)

Rețineți că acei câini cu energie ridicată, sportivi și de lucru vor avea nevoie probabil de calorii suplimentare. Consultați medicul veterinar, deoarece necesarul de calorii variază în funcție de tipul și frecvența activității.

 

Controlul greutății

Supraponderalitate: RER * 1 (medicul veterinar vă poate ajuta să proiectați un plan de slăbire pentru câinele dvs.)

Sedentar, cu energie scăzută și câini predispuși la obezitate: RER * 1.2-1.4

Subponderalitate: consultați medicul veterinar pentru sfaturi. Câinele dvs. poate avea o afecțiune care determină pierderea în greutate și poate necesita teste și tratament înainte de a regla dieta.

Punând laolaltă

Luați în considerare un Shih Tzu de 10 kilograme care are 12 ani, cu un nivel mediu de activitate pentru un câine senior. Putem calcula greutatea ei în kilograme (10 * 2,2 = 4,5 kg), și conectați-l la prima ecuație pentru a calcula RER-ul ei.

  • 70 * (4,5)0,75 = 216,3 (kcal / zi)

Apoi, referindu-ne la lista valorilor X determinate de Pet Food Alliance, putem conecta 1.6 (deoarece este un câine senior) pentru X și valoarea noastră calculată RER pentru a afla MER-ul ei.

  • 1,6 * 216,3 = 346,1 (kcal / zi)

Aceasta înseamnă 346,1 kcal / zi sau 173 kcal / masă.

 

Nu toate caloriile sunt egale

Hrănirea cu mâncăruri sau resturi de la masă se va adăuga la aportul de calorii al câinelui dumneavoastră. Asigurați-vă că produsele și gustările reprezintă doar 10% sau mai puțin din aportul zilnic al câinelui dvs. Nouăzeci la sută din aportul zilnic de calorii al câinelui dvs. ar trebui să provină dintr-o dietă completă și echilibrată. Consultați medicul veterinar pentru sfaturi atunci când alegeți o dietă pentru câinele dvs.

Atunci când alegeți o dietă comercială, căutați diete care respectă standardele AAFCO pentru stadiul de viață al câinelui dvs. (aceasta ar trebui să fie pe etichetă). Recomandările zilnice de hrănire de pe etichetă pot fi utilizate ca orientare generală și sunt bune pentru mulți câini. Cu toate acestea, poate fi necesar să ajustați cantitatea pe care o hrăniți în funcție de nevoile câinelui dvs. Etichetele alimentelor pentru câini listează de obicei kcal per cană sau cutie de alimente. Kcal-urile pot fi, de asemenea, defalcate pe gram.

Mâncarea de casă pentru câini este mai complicată. Pe lângă calorii, trebuie să luați în considerare conținutul de proteine, grăsimi și apă, precum și cantitatea adecvată de vitamine, minerale și alți nutrienți. Este esențial să lucrați cu un medic veterinar pentru a proiecta o dietă completă și echilibrată de casă pentru câinele dvs.

[ad_2]

Comenteaza